MOL Magyar Kupa: Eddig jól vették az akadályt az NB I-es csapatok

2020. október. 28., 15:35   |    

MOL Magyar Kupa: Eddig jól vették az akadályt az NB I-es csapatok

A Puskás Akadémia és a Budafok is hosszabbításban harcolta ki a továbbjutást a MOL Magyar Kupa 8. fordulójába. A szerdai játéknapon eddig nyertek az OTP Bank csapatai, az Újpest 6-0-s győzelmet aratott Dunaújvárosban.

Az OTP Bank Liga és a Merkantil Bank Liga csapatai kivétel nélkül továbbjutottak a hatodik, vagyis az első főtáblás fordulóból a legjobb 64 csapat közé. Az NB III-as csapatok közül 21-en léphetnek pályára a 7. fordulóban, míg a megyei I. osztályú együttesek közül tizenegyen voltak tagjai a mezőnynek. 

Megyei I. osztályú ellenfelet kapott a címvédő a MOL Magyar Kupában

Megyei I. osztályú ellenfelet kapott a címvédő a MOL Magyar Kupában

Még 64 csapat van versenyben az Európa-liga indulást is jelentő kupagyőzelemért. Közülük csak az OTP Bank Liga együttesei voltak kiemeltek a MOL Magyar Kupa 7. fordulójának sorsolásakor.

Tovább

Ebben a körben a másodosztályú csapatok már nem voltak kiemeltek a sorsolásnál, vagyis egymással is összekerülhettek. Egy ilyen mérkőzést már múlt héten lejátszottak, ezen a Csákvár 3-1-re nyert a Budaörs otthonában, és ezzel elsőként biztosította a helyét a legjobb 32 között. A másik NB II-es rangadó szerdán a Soroksár és az ETO FC Győr összecsapása volt, amelyen a Soroksár hazai pályán 3–2-es győzelmet aratott. 

A másodosztályú csapatok közül a Szentlőrinc, a Nyíregyháza és a Békéscsaba kapott élvonalbeli ellenfelet. Előbbi a Puskás Akadémiát fogadta és fel is vette a versenyt az NB I-es riválissal, ugyanos a rendes játékidő 0–0-s állással élrt véget, a hosszabbításban aztán összeszedte magát a Puskás Akadémia és 4–0-s győzelmet aratott.

A nyírségiek a Paksot, a csabaiak – akik az előző kiírásban a Ferencvárost búcsúztatták – a DVTK-t látták vendégül csütörtökön. Az atomvárosiaknak csak a hosszabításban sikerült kiharcolniuk a toábbjutást, a DVTK viszont sima, 3–0-s sikert arattak.

A tavalyi kupagyőztes, a MOL Fehérvár a Gárdonyban elért 4–1-es sikerrel biztosította helyét a 32 között, míg az előző kiírás kupagyőztese, a Budapest Honvéd 2–0-ra győzött a megyei I. osztályú Csácsbozsok-Nemesapáti SE vendégeként. A 2018-as MK-győztes Újpest Dunaújvárosban vendégszerepelt, ahol 6–0-s győzelmet aratott.

A Kisvárda egy góllal tudott győzni Kecskeméten (0–1), az MTK hetet lőtt a Bátaszéknek (1–7), a Metükövesd 4–1-re győzött a Gyöngyös ellen. A Budafok 120 perc játék után jutott tovább, a 2–2-es döntetlen után, hosszabbításban győzte le 3–2-re a Dabas-Gyón együttesét. 

A szerdán lejátszott 27 találkozó után, csütörtökön további két összecsapást rendeznek a 7. fordulóban. A szerdára tervezett mérkőzések közül a Ménfőcsanak–Szombathelyi Haladás találkozó időpontja megváltozott, a meccset november 11-én, 16.00 órakor játsszák le a csapatok.

A következő forduló sorsolását a november 14-i Bicske-Ferencváros összecsapást követően készítik el.

OTP Bank Liga NB I. 7. forduló

Sorsolás
2023. 09. 22. 20:00
Kecskeméti Széktói Stadion
2023. 09. 23. 14:30
Puskás Akadémia Pancho Aréna
2023. 09. 23. 17:00
DVTK Stadion
2023. 09. 23. 19:30
Szusza Ferenc Stadion
2023. 09. 24. 15:00
Székesfehérvári Sóstói Stadion
2023. 09. 24. 17:30
Groupama Aréna


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS