MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen

2024. április. 22., 17:48   |    

MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen

Az OTP Bank Liga és a Merkantil Bank Liga éllovasa játszik egymással szerdán a MOL Magyar Kupa elődöntőjében, míg a másik ágon a gyenge formában lévő Paks a már szinte biztos kieső Kisvárdtá fogadja.

Bár a Fradi már bebiztosította sorozatban hatodik bajnoki címét, azt még nem lehet kijelenteni, hogy bajnokok játszanak egymás ellen szerdán Nyíregyházán, hiszen a Merkantil Bank Ligát nagy fölénnyel vezető Szpari bajnoki elsősége matematikailag még nem biztos, ezért maradjunk annál a megfogalmazásnál, hogy két első helyezett közül kerül ki a MOL Magyar Kupa idei döntőse.

Az osztálykülönbség és a két játékoskeret értéke közti különbség egyaránt magabiztos Fradi-sikert vetít előre, de a nagyszerű formát mutató nyírségiek bármelyik riválisuk dolgát megnehezíthetik, erről a kupanegyeddöntős rivális kecskemétiek is sokat mesélhetnének.

A Ferencváros ugyanakkor itthon december közepén kapott ki utoljára, ami még akkor is félelmetes sorozat, ha közben egy-egy gyengébb produkció is becsúszott. A kupasorozatban a Puskás Akadémia még tavaly novemberben közel járt hozzá, hogy elbúcsúztassa a bajnoki címvédőt, tavasszal pedig a DVSC volt karnyújtásnyira a Fradi-veréstől, de végül mindkét meccsen a zöld-fehérek örülhettek a végén.

– Úgy gondolom, a nehéz sorsolás miatt csak még nagyobb lenne számunkra a kupagyőzelem értéke! – mondta Botka Endre, a Ferencváros válogatott játékosa a molkupa.hu-nak. – Az utóbbi években volt olyan kupaszezon, amikor jóval könnyebb úton haladtunk, mégsem sikerült végigérnünk rajta, idén viszont tényleg majdnem mindig a legnehezebb ellenfelet kaptuk. Nagyobb érdem lesz, ha sikerül megnyernünk, hiszen alaposan belehúztunk gyakorlatilag minden fordulóban. Láttam a Szparit az előző fordulóban, és azt kell mondjam, nagyon pozitív benyomást tett rám. Eléggé egyben vannak, jó focit játszanak és biztos vagyok benne, hogy kettőzött erővel fognak küzdeni ellenünk. Jó hangulatra, sok nézőre és izgalmas meccsre számítok. De azt sem tagadom, hogy ha a Ferencváros mentálisan jó állapotban, csak a saját játékára koncentrálva lép pályára, akkor nem lehet kérdés a továbbjutó kiléte. Hiába van jó formában a Szpari, ha mi csak magunkkal foglalkozunk, nem lehet baj.

A paksiak a szoros kupameccsek specialistái, de még nem játszottak hazai pályán a sorozatban

A keddi összecsapáson a papírforma a Paks sikerét ígéri, de itt sem teljesen egyértelmű a helyzet. A tolnaiak a legutóbbi öt bajnokijukat elveszítették, és míg pár hete a bajnoki címért futottak versenyt a Fradival, most már csak a harmadik helyen állnak az OTP Bank Ligában. A Paks ráadásul az eddig lejátszott négy kupameccséből háromszor is hosszabbításra kényszerült, egyszer még büntetőket is kellett rúgnia. Viszont a Kisvárda elleni elődöntőben először játszhat hazai pályán a MOL Magyar Kupa idei kiírásában.

– A kupameccsek nem a legjobb periódusokban találtak minket, ezért is fordulhatott elő, hogy mindegyiken döntetlen született, pedig mindegyiket megnyerhettük volna a rendes játékidőben – fogalmazott Bognár György, a paksiak vezetőedzője a molkupa.hu oldalon. – Mivel a kupameccsek idején még a bajnokságban is nagyon jól álltunk, egyszerűen nem engedhettük meg magunknak, hogy elengedjük valamelyik sorozatot. Ugyanakkor nem vagyunk sem vakok, sem naivak: pontosan tudjuk, hogy a Paks egy bajnoki szezon alatt nem tudja maga mögé utasítani a Ferencvárost. Ha valamit nyerni akarunk, arra a kupában van jobb esélyünk, hiszen itt egy meccsen dőlnek el a párharcok, de itt sem lehetünk esélyesek, amíg versenyben van a Ferencváros. A reményt persze nem adjuk fel. Biztosan éles meccs lesz a Kisvárda elleni, és bár nálunk van a helyzeti előny a hazai pálya miatt, azt mondanám, 55-45-ben lehet meghatározni az esélyeket. A várdaiaknak csapatszinten nem jött össze ez az év, de ettől még az egyéni kvalitásokat tekintve egy kiváló csapat lesz az ellenfelünk.

A várdaiaknak a hétvégi, Ferencváros elleni idegenbeli pontszerzés (valamint előtte az Újpest kiütéses legyőzése) adhat reményt a paksi győzelemre, abban viszont már nem nagyon reménykedhetnek, hogy az idény végére egy nagy feltámadással sikerül meghosszabbítaniuk az élvonalbeli tagságukat. A kupaelődöntőben azonban bizonyára szeretnék megmutatni, hogy több van bennük, mint a bajnoki 11. hely, és ha búcsúzni is kell az élvonaltól, egy kupadöntős szerepléssel megszépíthetik az idény végét.

MOL Magyar Kupa, elődöntő:

Április 23., kedd:

Paksi FC-Kisvárda Master Good 20.00

Április 24., szerda:

Nyíregyháza Spartacus-Ferencváros 20.00


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Női futsal NB I – Vasárnap rajtol a bajnoki döntő
Bajnokságok / Kupák
Tovább küzd a bennmaradásért a Kisvárda és az Újpest
Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS