MOL Magyar Kupa: a címvédő Újpest a jelenlegi NB I-es listavezetőt fogadja

2021. október. 28., 22:12   |    

MOL Magyar Kupa: a címvédő Újpest a jelenlegi NB I-es listavezetőt fogadja

A DVTK nem, a Kazincbarcika azonban részt vett a MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjének csütörtök esti sorsolásán, miután a két borsodi csapat mai kupaderbijét az alacsonyabb osztály gárda nyerte meg. A legjobb 16 között a Kisvárda és a címvédő Újpest összecsapása lesz az egyedüli NB I-es párharc, a Ferencváros a Vasashoz látogat.

A MOL Magyar Kupa 4. fordulójának csütörtöki játéknapján egy mérkőzést rendeztek, az NB III-as Kazincbarcika meglepetésre teljesen megérdemelt 3-2-es győzelmet aratott a másodosztályú, és az élvonalbeli szereplés kiharcolásáért küzdő DVTK ellen. A barcikai csapat lett így a harmadik olyan NB III-as együttes a Nagykanizsa és a Cegléd után, amely biztosította helyét sorozat nyolcaddöntőjében.

Bár két mérkőzést (BVSC-MOL Fehérvár és III. Ker. TVE-Paksi FC) jövő héten rendeznek a fordulóból, a következő kör sorsolását már elkészítették, az M4 Sport stúdiójában a címvédő Újpest FC, valamint a DVSC és a DVTK korábbi támadója, Tisza Tibor segédkezett a párosítás elkészítésében.

Ezúttal egyetlen olyan párosítás lesz, amelyet két élvonalbeli együttes vív: a címvédő Újpest FC az OTP Bank Liga jelenlegi éllovasát, a Kisvárdát fogadja. A Ferencvárosnak nem kell vidékre utaznia, a másodosztály egyik bajnokesélyese, a Vasas fogadja majd. Az eddigi teljesítménye alapján szintén NB II-as bajnokesélyesnek számító Kecskemét a Budapest Honvédot fogadja, a Gyirmót FC Győr pedig Békéscsabára utazik. Az is biztos, hogy lesz NB III-as résztvevője a negyeddöntőnek is, hiszen a Cegléd és a Kazincbarcika egymással csap össze a következő körben.

A párharcok egy mérkőzésen dőlnek el, a forduló hivatalos játéknapja: 2022. február 9.

MOL Magyar Kupa, nyolcaddöntő, párosítás:

Kecskeméti TE HUFBAU - Budapest Honvéd
Vasas FC-Ferencvárosi TC
BVSC-Zugló/MOL Fehérvár - Szeged-Csanád Grosics Akadémia
III. Ker. TVE/Paksi FC - Aqvital Csákvár
Ceglédi VSE - Kolorcity Kazincbarcika SC
Békéscsaba 1912 Előre - Gyirmót FC Győr
Újpest FC - Kisvárda Master Good
FC Nagykanizsa - ETO FC Győr

 


Címkék:

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS