MOL Magyar Kupa: Hatvanban fociünnepre készülnek

2021. szeptember. 17., 14:34   |    

MOL Magyar Kupa: Hatvanban fociünnepre készülnek

Az FC Hatvan az Európa Ligában szereplő Ferencvárost látja vendégül a MOL Magyar Kupa 3. fordulójában.

A MOL Magyar Kupa első két fordulója után a talpon maradt 32 csapathoz csatlakozott a 12 élvonalbeli és a 21 másodosztályú együttes, így a hétvégi kupafordulóban már a hazai elitcsapatok is megküzdenek a továbbjutásért. Az élvonal csapatai közül a Ferencváros helyzete a legérdekesebb, hiszen csütörtökön még a Leverkusen otthonában játszott, vasárnap pedig már a hatvani pályán lesz jelenése, a jelenleg megyei I. osztályú hazaiak otthonában. A Hatvan a korábbi NB I-es labdarúgó, Nahóczky Attila irányításával három győzelemmel és egy döntetlennel áll a bajnokságban, de kisebb csodával érne fel, ha a Fradi ellen is folytatni tudná remek sorozatát.

A Ferencváros eddig két alkalommal játszott tétmérkőzést Hatvanban, mindkétszer a Magyar Kupában: 1982-ben 5-0-ra tudott nyerni, 1982-ben pedig 6-2-re, utóbbi mérkőzésen a beszámolók szerint 8000 néző volt kíváncsi a zöld-fehérekre. A Nemzeti Sport másnapi tudósítása szerint a vezetőedző, "Nyilasi Tibor az MLSZ eltiltása miatt nem ülhetett a Fradi kispadjára, így a zöld-fehérek autóbuszából nézte a mérkőzést. A találkozó előtt néhány "enyhén illuminált" szurkolót a "fő a biztonság és a nyugalom" jelszó jegyében kivezettek a rendőrök a pályáról". Ami pedig a sportszakmai részt illeti, így sommázta a lap a találkozót: "Különösen sziporkázóan játszott at ősz folyamán gólínségben szenvedő Deszatnik. Új oldaláról mutatkozott be: igenis csatár! A szünet után kiengedtek a zöld-fehérek, és ezt használta ki a lelkes NB II-es gárda "talált" góljaival."

A Merkantil Bank Ligában a legutóbbi fordulóig az élen álló Nyíregyháza a Budapest Honvédot fogadja, a jó formában lévő hazaiak ellen aligha lesz könnyű dolga a lassan formába lendülő kispesti csapatnak.

 – A felkészülési időszakban mutatott forma alapján jogosan bizakodva vártuk a bajnoki rajtot, mert benne volt a levegőben a jó szereplés – mondta Dankó Gergő, a nyírségiek játékosa a molkupa.hu-nak. – Hét forduló után még korai örömtüzeket gyújtani, de sok olyan dolgot látunk, ami táplálja az optimizmusunkat. Először is nagyon jól látszik, hogy rendkívül erős a csapategység, és ami talán még ennél is fontosabb, fejben is rendben van a csapat, hiszen kétszer is hátrányból fordítva tudtunk meccset nyerni. A legfőbb célunk természetesen az NBI-be jutás, de bizakodva várjuk a MOL Magyar Kupa harmadik fordulóját is. Tudjuk, hogy mindkét sorozatban nagyon nehéz lesz elérni a célunkat, de ha az ember nem tűz ki maga elé komoly célokat, akkor esélye sincs elérni őket.

OTP Bank Liga NB I. 3. forduló

Sorsolás
2023. 08. 11. 20:00
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2023. 08. 12. 18:00
Szusza Ferenc Stadion
2023. 08. 12. 20:15
DVTK Stadion
2023. 08. 13. 16:30
Debreceni Nagyerdei Stadion
2023. 08. 13. 18:45
Groupama Aréna
2023. 08. 13. 21:00
Kecskeméti Széktói Stadion


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS