MOL Magyar Kupa: Sikerrel vették az első akadályt az első- és másodosztályú csapatok

2020. szeptember. 18., 13:26   |    

MOL Magyar Kupa: Sikerrel vették az első akadályt az első- és másodosztályú csapatok

Új névszponzorral, új lebonyolítással és új arculattal veszi kezdetét a MOL Magyar Kupa főtáblájának küzdelemsorozata. Péntek este egy mérkőzést rendeztek, ezen a BVSC 0-0-s döntetlen után tizenegyesekkel jutott tovább a Sopron ellen. A Ferencváros 6-1-re győzött a Ráckeve otthonában. A koronavírus-járvány átírta a programot, öt mérkőzést már rendeznek meg ezen a hétvégén.

Új arculat, új tartalmak, új induló

A MOL július végén jelentette be, hogy névadó szponzorként csatlakozik a 111 éves Magyar Kupa-sorozathoz, így a 2020/2021-es szezontól kezdve öt éven keresztül MOL Magyar Kupa lesz a kupasorozat neve. A szponzorációval a férfi Magyar Kupa teljesen más lesz, mint eddig: a MOL támogatásának köszönhetően megújul a kupa arculata és saját indulót is kap. A lebonyolítási rendet is annak érdekében alakította át az MLSZ elnöksége, hogy minél több csapat jusson lehetőséghez, és minél izgalmasabb legyen az út a Puskásba. 

Az idei kiírásra összesen 480 csapat nevezett az ország minden tájáról. A mezőny nagyobb része már augusztus elején megkezdte szereplését a megyei selejtezőkben, ahonnan végül 47 együttes került fel a főtáblára. Hozzájuk csatlakozott 49 NB III-as, 20 Merkantil Bank Ligás és 12 OTP Bank Ligás csapat, így alakult ki a 128-as főtábla mezőnye.

A 47 megyei csapatból 46 a megyei I. osztályból került a főtáblára, egyedül a Ráckeve VAFC érkezett ennél is alacsonyabb osztályból, a Pest megyei II. osztályból.

A korábbi válogatott Kenesei Krisztiánnal ráckeveiek sokáig jól tartották magukat a BL-főtábláért harcoló Ferencváros ellen, ami még akkor is szép teljesítmény, ha a zöld-fehérek csütörtöki BL-selejtezőjén szereplő játékosok nem szerepeltek a találkozón. A Fradi végül jobban bírta a végét, fölényessé tette sikerét, ám a Ráckeve szépen zárta a meccset: a hajrában megszerezte a becsületgólt, így alakult ki az 1-6-os végeredmény.

A szombati mérkőzéseken az élvonalbeli együttesek magabiztosan jutottak tovább, a ZTE 11 gólt lőtt Mezőkeresztesen, a Kisvárda 10-et Kecskéden, a Csákvár is tízig jutott Szarvaskenden.

A vasárnapi játéknapon a Paks izzadt meg a leginkább, a 70. percben 1-1 volt az állás, a tolnaiak a hajrához közeledve szerzett két góllal alakították ki az 1-3-as végeredményt.

A járványhelyzet miatt a MOL Magyar Kupában is egészségvédelmi óvintézkedések léptek életbe, így például a főtáblán szereplő összes alacsonyabb osztályú csapatnál is kötelező a tesztelés a mérkőzések előtt. A tesztelések után kiderült, hogy a koronavírus-járvány sajnos a kupaforduló műsorát is átírja, a Tiszafüred–Putnok, az Iváncsa–Újpest, a Lőrinci–Nyíregyháza Spartacus, a Balassagyarmat-DVTK, a Toponár-Puskás Akadémia és a Veszprém-Szeged Csanád GA mérkőzéseket egyaránt el kellett halasztani, és elmaradt a Szeghalom-Szolnok összecsapás is.

MOL Magyar Kupa: A Ferencvárost kapta az egyetlen ötödosztályú csapat

MOL Magyar Kupa: A Ferencvárost kapta az egyetlen ötödosztályú csapat

128 csapat, köztük az első- és a másodosztály teljes mezőnye száll harcba az Európa-liga indulást is jelentő 2021-es címért. A főtáblára az alacsonyabb osztályú együttesek között megyei másodosztályú gárda is kvalifikálta magát, ráadásul éppen a Ferencvárossal mérheti össze erejét. A névadó szponzor szerepvállalásával új lendületet kap az 1909-ben útjára indított sorozat: bemutatkozik az új arculat, indul az út a Puskásba.

Tovább

Elkészült a hétvégi menetrend – hat tévés meccs a MOL Magyar Kupában

Elkészült a hétvégi menetrend – hat tévés meccs a MOL Magyar Kupában

Hatvannégy találkozót rendeznek a MOL Magyar Kupa 6. fordulójában. Az első párharcot pénteken, este nyolc órakor a Sopron és a BVSC-Zugló vívja egymással; az utolsó továbbjutók pedig vasárnap délután dőlnek el. Az M4 Sport hat meccset élőben közvetít.

Tovább




A Jász-Nagykun-Szolnok megyei I. osztályban szereplő Tiszaföldvár VSE jelentős átalakuláson ment keresztül az elmúlt fél évben, a vezetés ötéves fejlesztési koncepciót dolgozott ki, és ennek részeként már az első évben megerősítette a keretet. Rétes Pál vezetőedző szerint már az is nagy siker, hogy a MOL Magyar Kupa főtábláján szerepelhet a csapat, ráadásul egy hazai topcsapat, a MOL Fehérvár ellen.

 Az országos főtáblán a megyei csapatok közül mindenki kétféle ellenfélre vágyik, az egyik a leggyőzhető kategória, amely ellen reális esély van a továbbjutásra, a másik pedig egy patinás élvonalbeli klub, amelynek az érkezése eseményszámba megy a településen. Óriási boldogságot éreztünk, mikor kiderült, hogy a Fehérvár látogat hozzánk, nagy öröm az egész csapatnak, hogy az ország egyik legjobb együttesét fogadhatjuk – nyilatkozta az mlsz.hu-nak Rétes Pál. – Tisztában vagyunk a realitásokkal, amin nem változtat az sem, hogy a fehérváriak egy csütörtöki esti EL-mérkőzés, és hosszú utazást követően érkeznek hozzánk. Szeretnénk a megfelelő mentalitással pályára lépni hétvégén, és akárhogy is alakul a mérkőzés, abban biztos vagyok, hogy minden csapattagnak és stábtagnak életre szóló élmény lesz ez a találkozó.

OTP Bank Liga NB I. 6. forduló

Sorsolás
2023. 09. 01. 20:00
Szusza Ferenc Stadion
2023. 09. 02. 15:15
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2023. 09. 02. 19:30
Paksi FC Stadion
2023. 09. 03. 14:15
Mezőkövesd Városi Stadion
2023. 09. 03. 17:15
ZTE Aréna
2023. 09. 03. 19:30
Debreceni Nagyerdei Stadion


Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS