MOL Magyar Kupa: Mindkét fél történelmet írna

2021. április. 30., 16:09   |    

MOL Magyar Kupa: Mindkét fél történelmet írna

Május 3-án, 20.00 órakor feszül egymásnak a Puskás Arénában a MOL Fehérvár FC és az Újpest FC a MOL Magyar Kupa döntőjében, ráadásul hamarosan hivatalossá válhat, hogy szurkolók előtt rendezik az összecsapást. A finálét megelőző sajtótájékoztatón mindkét fél leszögezte: nem érdemes az idény bajnoki eredményeiből kiindulni az esélylatolgatások előtt.

A MOL Fehérvár FC ebben az idényben háromszor is legyőzte az Újpest FC-t az OTP Bank Ligában, ráadásul mindhárom alkalommal fölényes győzelmet aratott. Ilyen előzmények mellett a fehérváriak talán esélyesebbnek tűnnek a május 3-i MOL Magyar Kupa-döntő előtt, de egyik csapat sem von le messzemenő következtetéseket a múltból.

– Nem mi vagyunk a párharc esélyesei, de ha már itt vagyunk, szeretnénk megnyerni a kupát – jelentette ki Michael Oenning, az újpestiek vezetőedzője, aki nem titkolta, hogy nagy kő esett le a szívéről, amikor csapata a DVTK elleni csütörtöki döntetlennel bebiztosította bennmaradását az NB I-ben.– Egy kupadöntő mindig különleges meccs, tényleg bármi megtörténhet egy ilyen mérkőzésen. Végre esélyünk van, hogy trófeát nyerjünk, mindent megteszünk majd, hogy egy kupasikerrel háláljuk meg a szurkolóknak, hogy végig mellettünk állnak.

– Nehéz szezon végén vagyunk, ezért is hatalmas megtiszteltetés, hogy döntőt játszhatunk a MOL Magyar Kupában – folytatta Oenning. – Végre esélyünk van egy trófea megnyerésére, ez önmagában is óriási motivációt jelent, hiszen mindenki szeretne bekerülni a történelemkönyvekbe. Mostanra összeállt a csapatunk, de így sem mi vagyunk a favoritok. Amióta én vagyok az Újpest vezetőedzője, a fehérváriak kétszer is legyőztek bennünket, de ez csak annyit jelent, hogy nagyszerű formában kell lennünk, ha fel akarjuk venni velük a versenyt.

Michael Oenninghez hasonlóan Szabics Imre a tavaszi szezonban vette át csapata irányítását, de ő csak áprilisban állt munkába Székesfehérváron. Egy Újpest elleni sikernek így is részese volt, ám abban ő is egyetért kollégájával, hogy a múltbeli eredményekből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni.

– Nagy hagyományokkal rendelkező klubbal találkozunk a Puskás Arénában, amelyet egy remek szakvezető irányít, de szeretnénk történelmet írni, és megnyerni a MOL Magyar Kupa döntőjét. Minden meccsnek saját története van, pláne egy kupadöntőben van ez így. Ezért nem foglalkozunk azzal, mi történt az előző egymás elleni mérkőzéseken. Úgy gondolom, háborút csak jó mentalitással lehet nyerni, ezzel a hozzáállással vágunk neki a kupadöntőnek is. Az elmúlt hetek eredményei önbizalmat adtak a játékosaimnak, akik napról napra alázatosan, szorgalmasan készülnek, és olyan győzni akarást mutatnak, ami engem is optimizmussal tölt el – fogalmazott Szabics.

A mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón részt vett a két csapatkapitány, Nikolics Nemanja és Simon Krisztián is. A két támadó jól ismeri egymást, a válogatottban is szerepeltek már együtt, és mindketten sokra tartják a másikat.

– Más típusú játékosok vagyunk, Krisztián nagyon gyors, nagyszerű az egy az egy elleni párharcokban, emellett remek a rúgótechnikája, és kiválóan futja meg az üres területeket. Én el sem lőném olyan távolsáról a labdát, ahonnan ő rendre gólokat szerez – fogalmazott Nikolics.

– Jól ismerem Niko képességeit, talán a mentalitása lenne az a tulajdonsága, amit legszívesebben elsajátítanék – dicsérte a fehérvári támadót Simon.

– Egy kupadöntőnek teljesen más a hangulata, mint egy bajnokinak, emellett a különleges helyszín, és a szurkolók jelenléte is lökést adhat a csapatnak – folytatta az újpesti támadó. – A bajnokságban háromszor vereséget szenvedtünk a Fehérvártól, de nem ebből indulunk ki a mérkőzés előtt. Kijavítjuk az előző meccseken elkövetett hibákat, és szeretnénk megnyerni a kupát.

– A kupadöntő mindenki számára speciális nap, hiszen a trófeákkal tudjuk visszaadni a klubnak és a szurkolónak, amit kaptunk tőlük. Az Újpest remek csapat, hiba lenne az előző meccseinkből kiindulni, nem valószínű, hogy ismét négy-öt gólt szerezünk majd. A győzelemmel visszaadhatnánk a klubnak és a szurkolóknak, amit kaptunk tőlük, emellett egy siker siker lendületet is adhatna a csapatnak a következő szezonokra – tette hozzá Nikolics.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS