MOL Magyar Kupa: a Kisvárda az elődöntő első résztvevője

2024. április. 02., 13:47   |    

MOL Magyar Kupa: a Kisvárda az elődöntő első résztvevője

Hat élvonalbeli és két másodosztályú csapat van még versenyben a MOL Magyar Kupában, amelynek a héten rendezik a négy negyeddöntős párharcát.

Keddtől csütörtökig rendezik a MOL Magyar Kupa negyeddöntőit. Kedden 20 órakor az MTK Budapest a Kisvárda otthonában lépett pályára. A várdaiak gyorsan vezetést szereztek, majd a 21. percben megduplázták az előnyüket. Az MTK az 59. percben szépített, majd a 86. percben sikerült egyenlítenie, de a házigazdák a mérkőzés utolsó pillanataiban visszavették az előnyt, és egyúttal beállították a 3-2-es végeredményt.

Szerdán a másodosztályú Vasas a Paksot, a DVTK pedig a Ferencvárost fogadja. A csütörtöki játéknapon a Kecskeméti TE a Nyíregyháza vendége lesz.

Az egyik másodosztályú csapat, a Vasas nemrégiben kinevezett vezetőedzője, Gera Zoltán éppen a nyolcaddöntőben debütált az angyalföldi kispadon, csapata akkor váratlanul nehezen, csak büntetőkkel jutott tovább megyei osztályú riválisán, a Mezőörsön. Gera a molkupa.hu-nak elmondta: bár a csapat legfontosabb célja a feljutás kiharcolása, nem fog tartalékolni a Paks elleni kupameccsen, és a legerősebb összeállítású Vasas próbálja kiejteni az OTP Bank Liga másodikját. 



– Nem titok, hogy a feljutás a legfontosabb célunk, ezért is örülök annak, hogy nemcsak NB I-es ellenfelünk lesz a következő kupafordulóban, de egy kiváló formában lévő, jól felkészített csapattal találkozunk. Bognár György nagyszerű munkát végez, nem véletlen, hogy a Fradival a bajnoki címért harcol a Paks, úgyhogy nekünk kiváló teszt lesz, hogy egy ilyen erős csapattal találkozunk a kupasorozatban. Annyit ígérhetek, hogy nem fogunk tartalékolni a kupameccsen, a lehető legerősebb csapatot fogom a pályára küldeni, mert szeretnénk legyőzni a Paksot – fogalmazott Gera.

A kupasorozat elődöntőjének sorsolására a Nyíregyháza Spartacus FC – Kecskeméti TE mérkőzést követően, csütörtökön 22.30 órától (hosszabbítás esetén 23.10 órától) az M4 Sport élő műsorában kerül sor.

MOL Magyar Kupa 6. forduló

Sorsolás
2024. 04. 02. 20:00
Kisvárdai Várkerti Stadion
2024. 04. 03. 17:15
Illovszky Rudolf Stadion
2024. 04. 03. 20:00
DVTK Stadion
2024. 04. 04. 20:45
Balmazújvárosi Városi Stadion


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Pontot vesztett a Vasas, lőtávolban az ETO
Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS