Möller: Storck számára csak a győzelem számít

2015. október. 24., 14:03   |    

Möller: Storck számára csak a győzelem számít

Megérkezett Magyarországra a válogatott új másodedzője, Andreas Möller, a Borussia Dortmund egykori világklasszis labdarúgója, aki a következő napokban minden erejével Bernd Storck munkáját segíti a sikeres felkészülés érdekében.

- Bernd Storck felhívott és azonnal megértettem, számára egyetlen egy dolog fontos ebben a pillanatban, hogy a magyar csapat sikeres legyen a Norvégia elleni pótselejtezőkön. Minden gondolatát ez köti le, kizárólag ezért dolgozik. Azt mondta, szüksége van valakire maga mellett, aki folyamatosan, nap mint nap segíteni tudja a gyakorlati munkában őt – mesélt az mlsz.hu-nak Magyarországra szerződése részleteiről a korábbi vb- és BL-győztes Möller. – Miután a Dortmundban közösen eltöltött időszak óta, amely során német kupát is nyertünk, jó kapcsolatban vagyunk, úgy éreztem, valóban a segítségére lehetek, ezért nem haboztam, azonnal elfogadtam az MLSZ felkérését.

Bernd Storck korábban hangsúlyozta, Andreas Möller személyisége sokat jelenthet a magyar válogatott játékosainak a hátralévő rövid időszakban. – Szeretném, ha mindenki számára egyértelmű lenne, mindent el fogunk követni a csapat sikere érdekében – fogalmazott az mlsz.hu-nak a szövetségi kapitány. – Kiváló játékostársam érkezése is azt jelzi, csak az számít, hogy minden lehetséges tudást, tapasztalatot magunk mellé állítsunk. Az, hogy bekapcsolódik a napi munkába, és segít nekem, pluszt jelent mindenki számára.

storckmoller3|

– Kétségtelen, hogy karrierem során sok mindenen mentem keresztül – folytatta Andreas Möller –, sok sikeres pillanatnak is részese lehettem, e mellett pro-licenccel rendelkezem edzőként. Most kétszáz százalékkal fogok azon dolgozni Bernd Storck mellett másodedzőként, hogy átadjam mindazt a pozitív tapasztalatot, önbizalmat, amely ebben a helyzetben a játékosok segítségére lehet.

Andreas Möller, aki játékos-pályafutása 2005-ös lezárása után dolgozott hazájában edzőként, majd sportigazgatóként is, sosem távolodott el a labdarúgástól. – Nagy edzőkkel dolgozhattam együtt, mint Giovanni Trapattoni, Ottmar Hitzfeld, Berti Vogts, Franz Beckenbauer vagy éppen Nevio Scala. Valamit mindenkitől hoztam magammal, amit most korábbi játékostársam vezetése mellett, szeretnék átadni e fontos párharc előtt.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS