Monacóban is a saját stílusában játszana a Ferencváros

2022. szeptember. 15., 11:56   |    

Monacóban is a saját stílusában játszana a Ferencváros

Csütörtök este az Európa-liga H csoportjának két három pontos csapata, a Monaco és a Ferencváros egymás ellen mérkőzik meg Franciaországban.

A Fradi hazai pályán győzte le a Trabzonsport a nyitókörben, a Monaco pedig 1-0-ra nyert a Crvena zvezda otthonában múlt héten. Az esélyek a francia együttes mellett szólnak, de a Ferencváros mindent megtesz annak érdekében, hogy meglepetést szolgáltasson Monacóban.

– Tudjuk, milyen szintet képvisel a Monaco, és azt is tudjuk, hogy jól teljesítettek az elmúlt mérkőzéseken, említhetném a PSG elleni találkozót, vagy a belgrádi UEFA Európa Liga-mérkőzésüket – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Sztanyiszlav Csercseszov. – Nagyon stabil csapat az ellenfél, teljesen mindegy, kik lépnek éppen pályára, abszolút magas minőséget képviselnek mindannyian. Nagyon nehéz mérkőzésre számítunk, hiszen hazai pályán fognak játszani. Van néhány sérültünk és eltiltottunk, de a mérkőzés nem öt, hanem 90 percig fog tartani. Kompaktnak kell lennünk, és végig versenyképesnek kell maradnunk. Megvan a saját stílusunk, a Ferencvárost szeretnénk itt is megmutatni a pályán.

Philippe Clement, a franciák szakvezetője szerint a Fradi meggyőző játékkal rukkolt elő a Trabzonspor ellen, ráadásul frissebbek a futballistái, mint a saját labdarúgói.

– Szép feladat megmérkőzni olyan ellenféllel, amely minden bizonnyal frissebb lesz nálunk, mivel csak két olyan játékosa van, Dibusz Dénes és Samy Mmaee, aki a hét végén és a Trabzonspor ellen is végig játszott. A Ferencváros uralja a magyar bajnokságot, török vetélytársa ellen az emberhátrány ellenére kitűnően futballozott, úgy tűnik, kiváló támadói és minőségi cseréi vannak – nyilatkozta az AS Monaco vezetőedzője.

 

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS