Monicomp LigaA Videoton és a Pápa is hátrányból nyerte bajnokiját

2011. március. 05., 20:00   |    

Monicomp LigaA Videoton és a Pápa is hátrányból nyerte bajnokiját

A ZTE a második félidőben már 3-1-re vezetett Pápán, mégsem szerzett pontot, míg a listavezető Videoton 0-1-ről győzte le az MTK-t a Monicomp Liga 18. fordulójának szombati játéknapján.

Bő negyedóra alatt döntött a Paks
 

Paksi FC - Szolnoki MÁV 3-1 (2-1)

Vezette: Radványi Ádám (dr. Varga Zsolt, Demeter János)

Gólszerző: Böde a 6., Bartha a 16., Montvai az 52., ill. Némedi a 27. percben

 

A házigazda Paks kezdte jobban a mérkőzést, már a 6. percben megszerezte a vezetést: Bartha László passzolt vissza Böde Dánielhez, aki 12 méterről kapura lőtt, a labda egy védőn megpattanva került a bal felső sarokba (1-0). Tíz perccel később kettőre nőtt a hazaiak előnye, Bartha a félpályától indult meg a kapu felé, majd 30 méterről a bal felső sarokba bombázott (2-0). A szolnokiak nem adták fel, a 27. percben szépítettek: egy szabadrúgás után Némedi Norbert elé került a labda, aki a kapu jobb oldalába emelt (2-1). A második félidőt is a Paks kezdte jobban, Kiss Tamás beadása után Montvai Tibor 7 méterről továbbított a hálóba (3-1). A hátralévő időben a hazaiak magabiztosan őrizték előnyüket, és megszerezték a három pontot.


 

Nem ért pontot a mezőnyfölény
 

Győri ETO FC - Vasas-Híd 0-1 (0-1)

Vezette: Szilasi Szabolcs (Erős Gábor, ifj. Tóth Vencel)

Gólszerző: Gáspár a 35. percben

 

Az első félidő enyhe hazai mezőnyfölényben telt, de helyzetekben nem mutatkozott meg a nagyobb labdabirtoklás. A 35. percben a Vasas első jelentősebb lehetőségét gólra váltotta, Lisztes Krisztián beadására Gáspár József érkezett a legjobb ütemben, és a hálóba továbbított (0-1). Az angyalföldiek a vezetés tudatában visszább álltak, és kontrákból igyekeztek helyzetbe kerülni. A győriek a második félidőben mindent megpróbáltak az egyenlítés érdekében, egy alkalommal a kapufát találták el, de ennél közelebb nem jutottak a pontszerzéshez, a Vasas győzelemmel zárta a találkozót.
 

 

Kétgólos vezetésről bukott a ZTE
 

Lombard Pápa Termál FC - ZTE FC4-3 (1-2)

Vezette: Németh Ádám (Viszokai László, Huszár Balázs)

Gólszerző: Takács P. a 8., Takács P a 63., Maricc (11-esből) a 65., Maric a 86., ill. Bogunovic a 24., Rajcomar a 29., Balázs az 58. percben


A ZTE visszafogottan kezdte a mérkőzést, a hazaiak pedig kihasználták ezt, és a 8. percben megszerezték a vezetést: egy szöglet után Vlaszák Géza középre ütötte ki a labdát, az érkező Takács Péter pedig 16 méterről az üresen maradt kapuba ívelt (1-0). A kapott gól után magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak a vendégek, és a 24. percben Milan Bogunovic 17 méterről, szabadrúgásból kilőtte a bal alsó sarkot (1-1). A 30. percben Dlusztus András röviden fejelt ki egy felívelt labdát, Rajcomar pedig 7 méterről a jobb alsó sarokba továbbított (1-2). A félidő vége a hazaiaké volt, de a 45. percben büntetőből sem sikerült betalálniuk a kapuba, Bárányos Zsolt 11-esét Vlaszák védte ki. A második félidő kimaradó pápai helyzetekkel kezdődött, majd az 58. percben növelte előnyét a ZTE, Simonfalvi Gábor fejjel hozta helyzetbe Balázs Zsoltot, aki a kapuba továbbított (1-3). A hazaiak ezt követően még nagyobb erőket mozgósítottak a gólszerzés érdekében, és tették mindezt sikerrel: a 63. percben Takács 15 méteres lövése után a bal felső sarokban kötött ki a labda (2-3). A 65. percben ismét 11-eshez jutottak a pápaiak a Goran Maric felvágásáért megítélt büntetőt a sértett értékesítette (3-3). A 86. percben a hazaiak a győztes gólt is megszerezték, egy balról érkező labdát Maric lőtt a kapuba (4-3).

 

 

Elkerült a kieső zónából a Haladás
 

Szombathelyi Haladás - Kaposvári Rákóczi 2-0 (1-0)

Vezette: Oláh Gábor (Berettyán Péter, Márton Zsolt)

Gólszerző: Oross a 11., Irhás a 66. percben

 

A Haladás vezető találatára kevesebb, mint 3 percet kellett várni, ekkor Oross Márton lőtt 11 méterről, félfordulattal a bal felső sarokba (1-0). A szombathelyiek az első félidőben több lehetőséget dolgoztak ki, de a helyzeteik kimaradtak, a második hazai találatra a 66. percig kellett várni: egy szabadrúgást követően Oross fejelte le a labdát a középen érkező Irhás Ignác elé, aki 2 méterről az üres kapuba helyezett (2-0). A Kaposvár erejéből a szépítésre sem futotta, a szombathelyiek megszerezték a három pontot, és ezzel elkerültek a kieső zónából.

 

 

Hátrányból állt fel a listavezető

 

Videoton FC - MTK Budapest 2-1 (1-1)

Vezette: Andó-Szabó Sándor (Farkas Balázs, Butkai Zsolt)

Gólszerző: Alves (11-esből) a 45., Elek a 78., ill. Frank a 28. percben


A Videoton kezdte jobban a mérkőzést, de helyzetei kimaradtak, míg az MTK jól használta ki lehetőségeit, és a 28. percben megszerezte a vezetést: Pátkai Máté kitűnő passzal indította Frank Richárdot, aki 13 méterről a hálóba emelte a labdát a kifutó Mladen Bozsovic fölött (0-1). A fehérváriak még a félidő előtt egyenlítettek, az Elek Ákos felvágásáért megítélt 11-est André Alves értékesítette (1-1). A második félidőben alacsonyabb színvonalú volt a játék, de a Videoton a 78. percben átvette a vezetést, Gosztonyi András szabadrúgása után Vaskó Tamás fejelt kapura, Szatmári Zoltán csak kiütni tudta a labdát, amelyet Elek fejelt a jobb sarokba (2-1). A hajrában az MTK már nem tudott újítani, a Videoton 2-1-es győzelemmel erősítette meg első helyét a tabellán.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS