Monicomp LigaA Videoton kiütéssel nyerte a tavasz rangadóját

2011. március. 12., 22:00   |    

Monicomp LigaA Videoton kiütéssel nyerte a tavasz rangadóját

A Monicomp Liga 19. fordulójának szombati játéknapján a második helyezett Ferencváros az éllovas Videotont fogadta, a fehérváriak fölényes, 5-0-ás győzelmet arattak.

Csökkentette hátrányát a sereghajtó
 

Szolnoki MÁV - Kecskeméti TE-Ereco 2-1 (2-0)

Vezette: Szilasi Szabolcs (Lémon Oszkár, Medovarszki János)

Gólszerző: Remili a 20., Remili a 26., ill. Tököli az 58. percben

 

A sereghajtó szolnokiak a 20. percben szerezték meg a vezetést, Mohamed Remili indult meg a kapu felé, betört a 16-oson belülre, eltolta a labdát Ribánszki László kapus mellett, aki csak szabálytalanul tudta megakadályozni a gólt. A megítélt büntetőt a sértett magabiztosan értékesítette (1-0). A Szolnok lendületben maradt, és hat perccel később már két gól volt az előnye: Remili szabadrúgásból csavart a kapu bal oldalába (2-0). A 30. percben a Kecskemét is tizenegyeshez jutott, Goran Vujovics azonban elhibázta a büntetőt. A fordulás után a Szolnok maradt aktívabb, de az 58. percben a vendégek szorossá tették a mérkőzést, Mohl Dávid bal oldali beadásába Tököli Attila tette bele a lábát, a labda pedig a bal sarokban kötött ki (2-1). A hajrában a KTE mindent megtett az egyenlítés érdekében, de gólt nem sikerült szereznie, a Szolnok megnyerte a mérkőzést.


 

Első pontját szerezte idén a Honvéd
 

DVSC-TEVA - Budapest Honvéd 2-2 (1-1)

Vezette: Andó-Szabó Sándor (dr. Varga Zsolt, Márkus Tamás)

Gólszerző: Czvitkovics a 45., Salami a 47., ill. Debreceni a 21., Hajdú N. a 62. percben

 

Egyik csapat sem úgy kezdte a tavaszt, ahogyan előzetesen eltervezte, a Honvéd pont nélkül állt idén, a Debrecen pedig két meccséből egyet megnyert, egyet elveszített. A címvédő kezdte jobban a mérkőzést, de a Honvéd az első negyedóra végére felvette a ritmust, és a 22. percben megszerezte a vezetést is: Ivancsics Gellért bal oldali szabadrúgása után Debreceni András 10 méterről kotorta a labdát a kapuba, megszerezve élete első élvonalbeli gólját (0-1). A félidő hajrájában a DVSC egyenlített, Czvitkovics Péter lőtt szabadrúgásból a bal alsó sarokba (1-1). A 47. percben a csereként beállt Eugéne Salami talált a kapuba egy szöglet után (2-1), majd a 62. percben egyenlítettek a vendégek: Hajdú Norbert 15 méterről lőtt kapura, a megpattanó labda a hálóban kötött ki (2-2). A Debrecen a hajrában megpróbálta megszerezni a győztes gólt, de nem tudta kihasználni lehetőségeit, így döntetlennel zárult a találkozó.

 

 

Tíz perc fölény kevés volt a siófoki pontszerzéshez

 

Kaposvári Rákóczi - BFC Siófok 3-0 (2-0)

Vezette: Németh Ádám (Farkas Balázs, Butkai Zsolt)

Gólszerző: Peric a 23., Oláh (11-esből) a 35., Balázs a 86. percben

Kiállítva: Katona a 37. percben

 

Némi meglepetésre a Siófok igen aktívan kezdte a mérkőzést, egymás után vezette támadásait, az első tíz percben több nagy helyzet, és egy kapufa is jelezte a vendég fölényt. A 23. percben mégis a Kaposvár szerzett előnyt, Oláh Lóránt passzával Milan Peric lépett ki, majd 12 méterről a kapu bal sarkába helyezett (1-0). A Siófokot lehűtötte a hazai gól, a 35. percben pedig jött az újabb kaposvári találat, a Peric lerántásáért megítélt büntetőt Oláh Lóránt értékesítette (2-0). A büntető előtt szabálytalankodó Katona Attila nem sokkal később szándékos ütésért piros lapot kapott. A második félidőben a hazaiak tartották az eredményt, a Siófok pedig 10 emberrel nem tudott veszélyeztetni. A végeredmény a 86. percben alakult ki, ekkor Balázs Benjámin közelről talált a hálóba (3-0).
 

 

Egy szabadrúgás döntött Szombathelyen

Szombathelyi Haladás - Lombard Pápa Termál FC 1-0 (1-0)

Vezette: Vad II István (ifj. Tóth Vencel, Kis Zoltán)

Gólszerző: Kenesei a 35. percben

 

Nem estek egymásnak a csapatok, az első negyedórában még elmaradtak a helyzetek. Ezt követően a Haladás mozgósított nagyobb erőket a vezetés megszerzése érdekében, és a 35. percben sikerült is bevennie a pápai kaput: Kenesei Krisztián a 35. percben 22 méterről, szabadrúgásból volt eredményes (1-0). A folytatásban a szombathelyiek elsősorban az eredmény tartására törekedtek, mégpedig sikerrel: a Lombard Pápa legfeljebb távoli lövésekkel veszélyeztetett, az eredményen azonban nem tudott változtatni.

 

 

A kapufa a hazaiakkal volt

 

ZTE FC - Paksi FC 1-0 (1-0)

Vezette: Kovács J. Zoltán (Berettyán Péter, Márton Zsolt)

Gólszerző: Horváth A. a 39. percben

 

Az első félidőben kapufákkal 'ijesztgették' egymást a csapatok, a paksiak kétszer, a hazaiak egyszer jártak centikre a góltól. A 39. percben is főszerepet kapott a kapufa, ezúttal azonban már középkezdés követte az akciót: Horváth András 18 méterről vállalkozott lövésre, a labda Csernyánszki Norbertről a bal kapufára, majd a hálóba pattant (1-0). A második félidő kevésbé volt mozgalmas, a ZTE irányította a játékot, és őrizte előnyét, amelyet egészen a lefújásig sikerült is megtartania.

 

 

Kiütéses vendégsiker a rangadón
 

Ferencvárosi TC - Videoton FC 0-5 (0-2)

Vezette: Kassai Viktor (Erős Gábor, Ring György)

Gólszerző: Alves a 26., Vasiljevic a 33., Lencse az 53., Andic a 67., Polonkai a 79. percben

 

 

Lendületesen kezdtek a csapatok, rangadóhoz méltó iramú és színvonalú volt a játék. A Ferencváros valamivel többet veszélyeztetett a meccs elején, ám gólt az éllovas Videoton szerzett: Balog Zoltán kezezése után büntetőhöz jutott a Videoton, a tizenegyest André Alves elhibázta, de a Marco Ranilovicról kipattanó labdát a brazil támadó a kapuba továbbította (0-1). A 31. percben André Schembri nagy helyzetben kapufát fejelt, a kimaradt lehetőségre pedig újabb fehérvári gól volt a válasz, a 33. percben Gosztonyi András szögletét követően Vaskó Tamás csúsztatta meg a labdát, Dusan Vasiljevic pedig közelről a kapuba lőtt (0-2). A fordulás után gyorsan háromra nőtt a vendégek előnye, Marko Andic beadására Lencse László érkezett, és bevetődve továbbított a kapuba (0-3). A 67. percben négygólossá vált a Videoton vezetése, Andic szabadrúgásból csavart a jobb sarok felé, a labda a kapufáról vágódott a hálóba (0-4). A hajrára szétesett a Ferencváros játéka, a Videoton pedig félgőzzel is újra betalált, Polonkai Attila teljesen üresen lépett ki egy hosszú indítással, majd 10 méterről a kifutó kapus fölött a hálóba emelt, beállítva a 0-5-ös végeredményt.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS