Monicomp LigaKikapott Kecskeméten a címvédő

2011. március. 04., 21:00   |    

Monicomp LigaKikapott Kecskeméten a címvédő

A Monicomp Liga 18. fordulójának pénteki játéknapján a Kecskemét magabiztosan győzte le a DVSC-TEVA együttesét, az Újpest hazai pályán 1-1-es döntetlent ért el a Siófok ellen.

Hat perc alatt kapott három gólt a címvédő

 

Kecskeméti TE-Ereco - DVSC-TEVA 3-0 (0-0)

Vezette: Vad II István (Ring György, Albert István)

Gólszerző: Balogh (11-esből) a 33., Vujovics (11-esből) a 35.. Salami (öngól) a 39. percben

 

A címvédő DVSC-TEVA első idei bajnokijára készült, de az előjelek a házigazda kecskemétiek számára voltak kedvezőbbek, hiszen a Magyar Kupából kettős győzelemmel ütötték ki riválisukat. Az első félórában még elmaradtak a nagyobb helyzetek, a 33. percben azonban Nikolov Balázs szabálytalankodott a 16-oson belül Goran Vujoviccsal, a megítélt büntetőt Balogh Béla értékesítette (1-0). Két perccel később újabb büntetőhöz jutott a Kecskemét, a Mirsad Mijadinoski kezezéséért befújt tizenegyest Vujovics váltotta gólra (2-0). Még a szünet előtt megszerezte harmadik találatát a hazai együttes, egy jobb oldali szöglet után Eugene Salamiról saját kapujába pattant a labda (3-0). A fordulás után fölénybe került a DVSC-TEVA, de ziccerei kimaradtak, és még büntetőből sem sikerült bevennie Ribánszki László kapuját, a Kecskemét végül magabiztos, 3-0-ás sikert aratott.

 

Mindkét csapat kihasznált egy-egy védelmi hibát

 

Újpest FC - BFC Siófok 1-1 (0-0)

Vezette: Solymosi Péter (Kelemen Attila, Tóth István)

Gólszerző: Lázár az 55., ill. Novák a 70. percben

 

Az első félidőben keveset forogtak veszélyben a kapuk, mindkét csapat jól megszervezte a védekezését. A fordulás után az Újpest került előnybe, az 55. percben egy balról érkező beadást követően a siófoki védők egymásra vártak, Lázár Bence pedig kihasználta a lehetőséget és közelről a hálóba juttatta a labdát (1-0). A gól után támadásban maradt a hazai együttes, de gólt a Siófok szerzett: a 70. percben egy jobb oldali szabadrúgás után alaposan lemaradtak a védők Novák Alexiszről, aki közvetlen közelről, senkitől sem zavartatva a kapuba fejelt (1-1). A hajrában mindkét csapat előtt adódott gólszerzési lehetőség, de az eredmény már nem változott, döntetlennel zárult a mérkőzés.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS