Monicomp LigaZöld-fehér sikerek a tavaszi nyitányon

2011. február. 25., 19:00   |    

Monicomp LigaZöld-fehér sikerek a tavaszi nyitányon

Pénteken két mérkőzéssel kezdetét vette a Monicomp Liga tavaszi idénye. A Győri ETO a Siófok otthonában aratott 1-0-ás győzelmet, míg a Ferencváros hazai pályán 2-1-re nyert a Kecskemét ellen.

Győri sikerrel kezdődött a tavasz

BFC Siófok - Győri ETO FC 0-1 (0-1)
Vezette: Veizer Roland (Berettyán Péter, Horváth Róbert)
Gólszerző: Aleksidze a 20. percben

A siófokiak kezdték jobban a mérkőzést, az első 10 percben több lehetőséget is kidolgoztak a győri kapu előtt. Gólt azonban a vendégek szereztek, a 20. percben az első komolyabb ETO-támadás végén Rati Aleksidze lőtt a kapuba 15 méterről (0-1). A győriek a szünet előtt közel jártak a második találat megszerzéséhez, de Fuad Bugerra fejesét követően a védők a gólvonalról tisztáztak. A fordulás után a győriek elpuskáztak néhány helyzetet, ugyanakkor fegyelmezetten védekezve akadályozták meg a siófoki akciókat, így a lefújásig az eredmény nem változott, győri győzelemmel kezdődött a tavasz.


A hajrában szerzett győztes gólt a Ferencváros

Ferencvárosi TC - Kecskeméti TE-Ereco 2-1 (0-1)
Vezette: Szabó Zsolt (Kispál Róbert, Viszokai László)
Gólszerző: Preklet (öngól) az 50., Rósa (11-esből) a 88., ill. Tököli a 37. percben

A játékosok a mérkőzés elején nehezen alkalmazkodtak a zord időjáráshoz, és a rossz talajú pályához, az első negyedórában sok volt a hiba mindkét oldalon. A félidő közepéig kellett várni az első nagy lehetőségre, Francis Litsingi lövését vetődve védte Marco Ranilovic.

Nem sokkal később a Ferencváros előtt is adódott kecsegtető helyzet, André Schembri azonban nem tudta kihasználni azt. A 37. percben Litsingi baloldalról ívelt a hazai kapu elé, Tököli Attila pedig az öt és feles jobb sarkától, kapásból a kapuba lőtt (0-1). A szünet előtt Józsi György közel járt az egyenlítéshez, de lövése után a labda a kapufáról pattant ki. A második félidőt a vendégek kezdték jobban, de az 50. percben egyenlített a Ferencváros: Schembri jobb oldali beadása után a menteni igyekvő Preklet Csaba közelről a saját kapujába lőtte a labdát (1-1). Az egyenlítés után nagy fölénybe kerültek a hazaiak, és több kimaradt lehetőség után a 88. percben megszerezték a győztes találatot: Rósa Dénes esett el a 16-oson belül, a megítélt büntetőt a sértett magabiztosan értékesítette (2-1).


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS