Moniznak a Honvéd ellen a legrosszabb a mérlege

2013. október. 06., 12:10   |    

Moniznak a Honvéd ellen a legrosszabb a mérlege

Két rangadót játszanak ma az OTP Bank Liga 10. fordulójában. (Persze a kitételt inkább a csapatok története, s nem a mostani bajnoki helyezés indokolja.) A Ferencváros a Bp. Honvédot, a Videoton az Újpestet fogadja.

FERENCVÁROSI TC–BUDAPEST HONVÉD
(Október 6., vasárnap, 16.30)

2004. május 5-én, a Magyar Kupa döntőjében találkozott legutóbb a két csapat a Puskás Stadionban, akkor a zöld-fehérek 3-1-re nyertek. Bajnokit legutóbb 1995 áprilisában vívott egymás ellen a két csapat a legnagyobb magyar arénában, a kispestiek voltak a pályaválasztók, a ferencvárosiak pedig a győztesek (3-4). A mostani bajnokságban a Fradi ötödször játszik pályaválasztóként, ötödször a Puskás Stadionban. Az első találkozóját elveszítette a Videoton FC ellen, de aztán háromszor nyert, legutóbb az évezred eddigi legnézettebb magyar bajnoki találkozóján, az Újpest ellen. Ricardo Moniz együttese hazai pályán, az őszi szezonban játszott meccsein, eddig csak az első hét percben kapott akciógólt, utána nem! (A Videoton második gólját a hajrában büntetőből lőtte Nemanja Nikolics.) A zöld-fehérek mali nemzetiségű csatára, Ulysse Diallo két hazai meccsen (a Kecskemét és az Újpest ellen) játszott eddig, mindkettőn gólt szerzett. Kiderül, hogy csak lila-fehérek ellen eredményes-e a Puskás Stadionban. A Bp. Honvéd szeptember elsején, Kaposváron szerzett legutóbb akciógólt. A legutóbbi három találkozóján két gólig jutott összesen, azokat büntetőből lőtte a szomáliai Ayub Daud. Marco Rossi együttesének eddigi idegenbeli mérlege egy győzelem, két döntetlen, két vereség. A két csapat tavaly ősszel még az Üllői úton játszott egymás ellen a Fradi pályaválasztása mellett, az volt Ricardo Moniz első magyarországi bajnokija. A Honvéd 2-0-ra nyert, s mivel aztán tavasszal a Bozsik Stadionban is győzött 1-0-ra, a holland edző még nem szerzett pontot, sőt csapata gólt sem a kispestiek ellen. VIDEOTON FC–ÚJPEST FC
(Október 6., vasárnap, 18.30)

A DVSC-Teva pénteki pontvesztése után már csak a Videoton hazai mérlege hibátlan. A székesfehérváriak eddig ötből ötöt nyertek, 14-2-es gólkülönbséggel. Amióta José Gomes a csapat edzője, a Vidi minden bajnoki mérkőzésén szerzett gólt. Az utóbbi öt évben az Újpest nem tudott bajnoki mérkőzést nyerni a Videoton FC ellen a Sóstói Stadionban, a lila-fehérek legutóbbi bajnoki sikere ott 2007. októberi. Az elmúlt években a piros-kékek csak egy bajnokit veszítettek a lila-fehérek ellen: 2011 májusában, amikor már két fordulóval korábban, a Kaposvár ellen bebiztosították a klubtörténet első bajnoki aranyérmét. Az Újpest egyik kulcsembere, Dusan „Vaszke” Vasziljevics akkor még a Videoton játékosa volt. A mostani idényben a Kozma István által irányított Újpest vendégként négy mérkőzést játszott, egyre romló mérleggel. Az elsőt megnyerte, a másodikon egy pontot szerzett, a következő kettőt, előbb két, majd három gólt kapva, elveszítette.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS