Motivált játékosokat látott a kapitány

2014. január. 07., 19:10   |    

Motivált játékosokat látott a kapitány

A kedd délutáni edzéssel véget ért az A-válogatott kétnapos összetartása Telkiben. Pintér Attila elégedett volt a játékosok munkájával.

A keddi edzés előtt tartott sajtótájékoztatót a szövetségi kapitány azzal kezdte, hogy köszönetet mondott a kluboknak, vezetőknek és az edzői karnak azért, hogy hozzájárultak az edzőtábor megtartásához.

- Amikor felkértek a szövetségi kapitányi posztra, azonnal kiemeltem az összefogás fontosságát, és eddig példa értékű a klubok segítsége - fogalmazott Pintér Attila, és hozzátette: ha lehetőség lesz rá, ő is szeretné segíteni kollégáit, bármilyen szakmai jellegű felvetésük van.

A kapitány ezt követően kiemelte: a játékosok motiváltan, pozitív hozzáállással végezték el a kért feladatokat. A tréningeken elsősorban az egymás melletti mozgásokat vették át a futballisták, főleg a védekezést és a labdakihozatalt gyakorolták. Pintér Attila kiemelte, hogy csapatának többféle rendszerben is tudnia kell játszania. A cél az, hogy az erősebb csapatok ellen is eséllyel lépjen pályára az együttes, ehhez viszont mindenkinek tudnia kell, hogy az adott rendszerben, a saját posztján mit vár el tőle a szakmai stáb.

DSC_2848|

- Megpróbáltam az összes olyan labdarúgót behívni a keretbe, aki később számításba jöhet a válogatottnál. Négy-öt futballista erre az edzőtáborozásra még nem tudott eljönni, a következőn már remélhetőleg ők is itt lehetnek. Aki részt vett az edzéseken, az bekerülhet az első válogatott mérkőzésre készülő keretbe is, a csapat összeállításánál kizárólag a mutatott teljesítmény számít - mondta Pintér Attila, majd hozzátette: a válogatásnál nem tesz különbséget az itthon játszó és a légiósként szereplő játékosok között.

- Ide csak az jöjjön, aki nem sértődik meg, ha nem tagja a kezdőcsapatnak, vagy adott esetben nem fér oda a kispadra. Én nem tizenegy emberben gondolkodom, előfordulhat, hogy a jól beszálló cserejátékosokra nagyobb szükség van, mint a kezdőkre, mert ők lendíthetnek a játékon, ha éppen arra van szükség - fogalmazott a szakvezető.

A szövetségi kapitány újságírói kérdésre elmondta: pár nappal kinevezése után beszélt Huszti Szabolccsal, a Hannover légiósa azonban megerősítette, hogy nem kíván többé címeres mezben futballozni. Pintér Attila hozzátette, megérti Huszti döntését, de még egyszer megpróbál beszélni a labdarúgóval, és mindent elkövet annak érdekében, hogy rávegye a visszatérésre.

$galeria_cim


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS