MTK: 2, DVTK: 3, Paks: 4, ETO: 5, Újpest: 6

2014. május. 17., 22:10   |    

MTK: 2, DVTK: 3, Paks: 4, ETO: 5, Újpest: 6

Az OTP Bank Liga 29. fordulójának szombati játéknapján a Győri ETO sima győzelemével elérte, hogy legrosszabb esetben is a második helyen zárja a bajnokságot.

Budapest Honvéd - MTK Budapest 0-2 (0-0)
Vezette:
Erdős József
Gólszerző: Kanta az 57., Kanta a 62. percben

Az első félidő nem hozott különösebb izgalmakat, egyik csapat sem erőltette a támadójátékot, alig-alig alakultak ki helyzetek. A szünet után megélénkült a meccs, és az 57. percben megszületett az első gól is, Kanta József szabadrúgásból lőtt a jobb felső sarokba (0-1). Öt perccel később Vass Ádám passzából Kanta került helyzetbe, és 8 méterről a kapu közepébe lőtt (0-2). A Honvéd a folytatásban sem javult fel, a szépítésre sem telt erejéből, így zsinórban nyolcadik meccsén maradt pont nélkül a bajnokságban.



DVTK - PMFC-Matias 3-0 (0-0)
Vezette:
Becséri Dániel
Gólszerző: Futács az 50., Grumic a 77., Batioja a 79. percben

Az első félidőben egyik csapat sem tudott fölényt kiharcolni, egy-két helyzet adódott ugyan mindkét kapu előtt, de gólig nem jutottak a felek. Az 50. percben vezetéshez jutott a DVTK, Bacsa Patrik bal oldali beadása után Futács Márkó az ötös bal sarkától kapura lőtt, a labda egy védő lábáról a bal sarokba pattant (1-0). A hajrához közeledve is a hazaiak voltak aktívabbak, és a 77. percben a Pécsről igazolt Miroslav Grumic talált a kapuba, Barczi passzát követően (2-0). Két perccel később Grumic felső kapufát lőtt, a kipattanóra Agugusto Batioja érkezett, és a bal felső sarokba lőtt (3-0), beállítva a végeredményt.



MVM Paks - Lombard Pápa 4-0
Vezette
: Vad II István
Gólszerző: Könyves a 35., Bartha a 49., Simon a 80., Heffler a 84. percben

A Paks már az első percektől dominált a pályán, de fölénye azután lett igazán jelentős, hogy a 28. percben Kulcsár Kornélt kiállította a játékvezető. A 35. percben Bartha kapufát lőtt, majd a 39. percben Bori Gábor beadása után Könyves Norbert 8 méterről lőtt a léc alá (1-0). A 49. percben Bartha egy csellel lerázta védőjét, majd a 16-os bal sarkától a bal sarokba lőtt (2-0). A 80. percben ismét Bartha lövése okozott gondot Szűcsnek, a kapus csak kiütni tudta a labdát, amire Szabó János csapott le, ziccerbe hozta Simon Attilát, aki 1 méterről passzolt a hálóba (3-0). A 84. percben Heffler Norbert szabadrúgásból csavart a beadásra számító Szűcs Lajos hálójába, ezzel alakult ki a 4-0-ás végeredmény.

Újpest FC - KTE-Phoenix Mecano 6-1 (1-1)
Vezette:
Kassai Viktor
Gólszerző: Staniszavljevic a 14., Gyagya (öngól) a 48., Vasiljevic (11-esből) az 55., Vasiljevic a 63., Tshibuabua a 70., Vukasovic (öngól) a 90., ill. Savic a 37. percben

Az újpestiek kezdeti fölénye már a 14. percben gólt eredményezett, Simon Krisztián lövése után Németh Viktorról kipattant a labda, Staniszavljevic pedig 4 méterről a bal alsó sarokba gurított (1-0). A 37. percben büntetőhöz jutottak a vendégek, Vladan Savic nem is hibázott, a bal felső sarokba lőtt (1-1). A második félidő a rémálmaikban fog visszaköszönni a kecskeméti játékosoknak, 45 perc alatt öt gólt kaptak. Az elsőt a 48. percben, amikor Gyagya Attila a saját kapujába fejelt (2-1). A másodikat az 55. percben, amikor Dusan Vasiljevic tizenegyesből volt eredményes (3-1). A negyedik újpesti találat ismét büntetőből esett (ismét Suljic harcolta ki), és ugyancsak Vasiljevic volt az ítélet végrehajtó (4-1). A 70. percben Bavon Tshibuabua 11 méterről lőtte ki a bal alsó sarkot (5-1), majd miután a 77. percben tíz emberre fogyatkozott a Kecskemét (Forró Gyula kapott piros lapot), a Vukasovic is fejelt egy öngólt, ezzel alakult ki a 6-1-es végeredmény.



Kaposvári Rákóczi - Győri ETO 0-5 (0-3)
Vezette:
Fábián Mihály
Gólszerző: Andric a 4., Lipták a 8., Rudolf a 31., Rudolf a 66., Trajkovic a 73. percben

Nem kellett sokat várni a győriek vezető találatára, a 4. percben Rudolf Gergely sarkazása után Pátkai Máté passzolt Nemanja Andricshoz, aki 6 méterről lőtt a hálóba (0-1). A 8. percben megduplázta előnyét az ETO, Marko Dinjar szabadrúgásból ívelt a kapu elé, Lipták Zoltán pedig 6 méterről a bal alsó sarokba fejelt (0-2). Gyorsan szépíthetett volna a Rákóczi, de Firtulescu tizenegyest rontott a 11. percben. A 31. percben Andrics lövését még blokkolták a hazaiak, a kipattanóra azonban érkezett Rudolf és 5 méterről a hálóba továbbított (0-3). A 66. percben Rudolf szépségdíjas gólt lőtt, jó 20 méterről, jobbról bombázott a jobb felső sarokba (0-4). A 73. percben egy szabadrúgást követően Lipták hozta helyzetbe Trajkovicot, aki egy lépésről passzolt a kapuba (0-5).


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS