MTK-DVTK: a BL-ért megy a harc

2020. május. 27., 10:18   |    

MTK-DVTK: a BL-ért megy a harc
Fotó: dvtk.eu

Elmaradt mérkőzés pótlásával tér vissza a női labdarúgás: az MTK fogadja a DVTK-t az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Május 28-án, este nyolc órakor eldől, ki lesz a Fradi ellenfele a BL-szereplésért folyó harcban. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti. A két csapat egymás elleni mérlege egyelőre az MTK-nak kedvez.

A 2019-2020-as bajnokságban eddig egyszer találkozott a két csapat: szeptember 28-án, Diósgyőrben 1–1-re végzett a DVTK és az MTK. A gólokat Barker (52.), illetve Palkovics (65.) szerezték.

De, nem ez volt a két csapat legfontosabb őszi mérkőzése. A Förch Női Magyar Kupában, a legjobb nyolc közé jutásért a DVTK–MTK Hungária 4–1-es vendéggyőzelemmel végződött. Az MTK-tól Milunovics (14.), Csányi (73., 88.) és Pápai (85.) is betalált, a DVTK gólját Bradics (78.) szerezte.

Tabella

A csütörtöki mérkőzés tétje, nem a bajnoki cím, az MLSZ nem hirdet bajnokot a 2019–2020-as szezonra. A találkozó után kialakul a liga záró táblázata és ennek első két helyezettje az UEFA Női Bajnokok Ligája indulási jogáért játszik majd, a bajnoki döntővel megegyező forgatókönyv szerint. E párbaj egyik résztvevője a Ferencváros, és – tekintettel lényegesen jobb gólkülönbségére – az is „szinte biztos”, hogy a Fradi kezdi majd otthon, pályaelőnnyel a párharcot.

Az MTK és a DVTK azért lép pályára, hogy eldöntsék, mely együttes lehet a Ferencváros ellenfele, de mondhatjuk úgy is, kihívója. Amelyik csapat győz a Hidegkuti Stadionban, az természetesen előre lép, készülhet a címvédő Fradi elleni meccsekre. Tekintettel arra, hogy a két csapat azonos számú mérkőzést nyert meg, pontegyenlőség esetén a jobb gólkülönbség rangsorol közöttük. Ebből következik, hogy döntetlen esetén (is) az MTK Hungária FC „jut tovább”.

Az MTK Hungária FC és a DVTK egymás elleni eredményei a bajnokságban:

2017–2018
MTK–DVTK 2–1
DVTK–MTK 0–1
MTK–DVTK 2–0
DVTK–MTK 3–1

2018-2019
DVTK–MTK 1–1
MTK–DVTK 0–2
DVTK–MTK 0–3

2019-2020
DVTK–MTK 1–1

Érdekességek a riválisokról:

Varga Attila, az MTK edzője sikerrel, a téli Teremlabdarúgó-kupa megnyerésével debütált az MTK kispadján, majd győzött csapatával a Förch Női Magyar Kupa negyeddöntőjében (Kelen–MTK Hungária 0–8) is. De az „igazi premier” most következik.

Téli teremgyőzelemmel hangolt az MTK a bajnoki idényre, de mérkőzést a járvány miatt még nem tudott játszani a Simple Női Liga tavaszi szezonjában.

A mérkőzés kulcsfigurája lehet Oláh Adrienn, aki a szezon elején még az MTK Hungária játékosa volt (pályára is lépett, igaz, csak 2 percre az 1. fordulóban, az MTK–FTC 1–0-s mérkőzésen), azután távozott, úgy tűnt, Skóciába, a Celtichez kerül. A téli átigazolási időszakban lett a DVTK játékosa, de tétmérkőzésen még nem lépett pályára. (A DVTK másik ex-MTK-s játékosa Víg Klaudia, aki várhatóan kezdeni fog, a támadósor jobb szélén.)

Számok tükrében

Ha az egy évvel ezelőtti adatokat vesszük, a DVTK–MTK 2019 májusi, 0–3-as találkozón az MTK 5 lehetőségből váltott hármat gólra, a DVTK viszont kettőből nem talált be. A passzok számában a DVTK volt a jobb (495–328) és a csapatok 50-50 százalékban nyerték meg a párharcokat. A 2019-2020-as bajnokségban az MTK InStat Indexe 230, a DVTK-é 218 és a legtöbb mutatóra ez a felállás igaz: az MTK egy kis lépéssel megelőzi miskolci ellenfelét.  

Az MTK Hungáriának is van, vagy inkább lehetne ex-DVTK-s játékosa: Oliveira Milunovics (korábban Markovics) Bradics érkezése előtt a DVTK legjobb csatárának számított. Az esküvője után egy időre hazaköltözött Szerbiába, majd 2019 nyarán az MTK játékosaként tért vissza Magyarországra. sajnos, súlyos sérülést szenvedett, egyelőre rehabilitál.

Jelentősen eltér a két csapat „filozófiája” a keret, a csapat összeállítását illetően. Amíg az MTK Hungáriában – Milunovics sérülése miatt – nem lesz külföldi játékos, addig a DVTK az a csapat, amely a magyar mezőnyben a legtöbb külföldit foglalkoztatja. Közülük talán Biljana Bradics és Bianca Sandu emelkedik ki. Télen, Oláh Adriennel együtt igazolta a DVTK a görög válogatott Eirini Nefrout, őt még nem láthattuk a pályán. A tavaszi (tervezett) rajt előtti utolsó felkészülési mérkőzésen, az Austria Wien ellen, játszott Kiamou, Kosztova, Kaldaridou, és az amerikai Barker is, illetve a keret tagja az erdélyi (télen a román válogatottba is meghívott) Balázs Csilla, valamint az amerikai kapus, Kelly O’Brien. (Ősszel játszott a DVTK-ban Regina Antwi, a ghánai védő is, de ő januárban hazatért, a Hasaacas Ladies játékosa lett.

Újraindul az NB I – szigorú járványügyi óvintézkedések mellett

Újraindul az NB I – szigorú járványügyi óvintézkedések mellett

A tervek szerint szigorú egészségügyi előírások mellett május 23-án a Magyar Kupa elődöntőinek első mérkőzéseivel folytatódik a futballidény, május 30-án pedig a 26. fordulóval folytatódhat a férfi NB I-es bajnokság. A női NB I-ben csak a BL-be indulás eldöntéséhez szükséges mérkőzéseket rendezik meg. A tömeges érintkezés továbbra is komoly veszély, ezért a futsal és a szabadtéri amatőr és utánpótlás-bajnokságok idénye befejeződik.

Tovább

A mérkőzésre különleges körülmények között, nézők nélkül, szigorú egészségügyi protokollt betartva kerül sor. A női meccsekre is vonatkoznak az ideiglenes szabályok: a találkozón 5 cserejátékos szerepelhet, de a cserékre a mérkőzés alatt csak 3 időpontot lehet felhasználni (a félidőben végrehajtott csere ebbe nem számít bele). A mérkőzésekre 20 játékos nevezhető. Továbbá mindkét játékrész felénél a játékvezető ivószünetet rendel el.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS