MTK győzelemmel indult az örökrangadón a Jet-Sol Liga

2019. augusztus. 21., 09:06   |    

MTK győzelemmel indult az örökrangadón a Jet-Sol Liga
Fotó: MTK Hungária FC/Facebook

Tavaly november 29. óta először kapott ki az FTC-Telekom a női NB I-ben. Győzelemmel kezdett a DVTK, az ETO és a Haladás-Viktória is.

Süle Dóra szerezte a Jet-Sol Liga 2019-2020-as kiírásának első találatát. A győriek támadója az 56. percben vette be a Szent Mihály kapuját az első fordulóban. A találkozó hajrájában, a 85. percben ismét eredményes volt a válogatottba ismét meghívót kapott játékos, így nyert az ETO FC Győr 2–0-ra az első mérkőzésén az új idényben. 

A párhuzamos találkozón az MTK Hungária FC fogadta az FTC-Telekom csapatát. Az örökrangadó 75. percében egy védő játékos, a Izland elleni Eb-selejtezőre készülő válogatott labdarúgója, Turányi Lilla szerezte meg a vezetést a kék-fehéreknek. A Ferencvárosnak a fennmaradó bő negyedórában nem sikerült egyenlítenie, így 1–0-s MTK győzelemmel indult a bajnokság. 

A második félidő elején viszont egy ütközés következtében megsérült Pinczi Anita, aki az MTK hivatalos oldalának beszámolója szerint hasi zúzódásokkal megúszta az esetet. 

A Haladás-Viktória hazai pályán kezdte a szezont, az újon Kelen SC-t fogadta és nem kímélte a feljutó csapatot, 4–0-ra győzött a Király Sportlétesítményben. 

Először Rácz Zsófia (21.) volt eredményes, és sokáig nem is esett újabb gól. A hajrára aztán rákapcsoltak a szombathelyiek, Balogh Henrietta (79.), Heike Manhart (85.) és Tóth Alexandra (89.) is betalált. 

A DVTK–Astra találkozó egyik érdekessége volt, hogy a még csak 18 éves, utánpótlás-válogatott Vachter Fanni kapta meg a csapatkapitányi karszalagot. 

Az előző kiírás gólkirálynője, Biljana Bradic már az első fordulóban betalált, az ő góljával jutott vezetéshez a diósgyőri alakulat az 57. percben. Majd az új igazolás, a Fiorentinától a nyáron érkező Lyliana Kostova duplázta meg a csapat előnyét a 84. percben, ezzel be is állította a 2–0-s végeredményt.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS