MTK siker a 10. fordulóban, legyőzte a Csákvár az ETO-t

2019. szeptember. 29., 19:38   |    

MTK siker a 10. fordulóban, legyőzte a Csákvár az ETO-t
Fotó: mti.hu

Kétgólos győzelmet aratott az újonc Szolnok a Budaörs ellen, a Vasas négyet rúgott Vácon a Merkantil Bank Liga 10. fordulójában.

Büntetőből szerzett vezetést Lencse László (25.) az MTK-nak a Nyíregyháza elleni bajnokin. A Spari szintén tizenegyesből egyenlített Jova Levente révén (48.). A három pontot sorsáról Schön Szabolcs gólja döntött az 56. percben, ezzel nyert az MTK 2–1-re.

A Vasas Vácról hozta el a három pontot, Balajti Ádám (26.), Birtalan Botond (58.), Szatmári Lóránd (79.) és Szedlár Zoltán (87.) lövéseivel 4–0-ra győzött a vendégcsapat. 

Az előző szezonban még az NB III-ban szereplő Szolnoki MÁV FC hazai pályán fogadta a Budaörsöt. Sokáig 0–0 volt az állás, majd Szabó Richárd (73.) és Kovács Olivér találataival (85.) a hajrában a hazai gárda győzedelmeskedett.

Szinén a feljutó csapat gyűjtötte be a három pontot a Szeged-Csanád GA–Dorogi FC találkozón is, ami Varga Szabolcs (48.) góljával 1–0-ra végződött. A dorogiak az 54. percben egyenlíthettek volna, de Paudits Patrik kihagyta a tizenegyest.

Az Ajka Szombathelyen győzött 4–2-re. Csizmadia Zoltán a 15. percben juttatta vezetéshez a vendégeket, majd még a félidő vége előtt Stoiacovici Dávid (42.) megduplázta előnyüket. A szünet után szinte azonnal betalált Lengyel Béla (46.), így 3–0-ról folytatódott a mérkőzés. A Haladás Szalay Szabolcs (54.) és Gaál Bálint (75., tizenegyesből) révén felzárkózott ugyan, de a hajrában Nagy István (89.) lezárta a találkozót.

A Gyirmót FC Győr Heffler Norbert (43.) és Lipták Zoltán (59.) találataival legyőzte a Békéscsabát

A másik győri csapat, az ETO viszont elvérzett Csákváron, a hazaiak győztek 3–2-re: Madarász Márk rögtön az 1. percben eredményes volt, erre  Szánthó Regő (11.) válaszolt. De Kocsis Bence (17.) és Albert István (31.) még a fordulás előtt megnyugtató előnyhöz juttatta a Csákvárt. A szünet után az ETO csak szépíteni tudott, Horváth Zoltán (48.) tizenegyesből volt eredményes.

2–2-es döntetlennel zárult a Budafoki MTE–Kazincbarcika párharc. Az első félidőben a hazaiak, (Kovács Dávid 6., Szabó Máté 18.), a másodikban a vendégek (Fótyik Dominik 57. –11-esből, Oldal Tibor 69.) lőttek két gólt.

Szintén pontosztozkodás lett a vége a bajnokinak Siófokon. Völgyi Dániel a második percben betalált, ezzel vezetett a Soroksár; de nem örülhetett sokáig, Bencze Márk ugyanis a 8. percben egyenlített és az eredmény már nem is változott a lefújásig.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS