MTK-siker a kispesti örökrangadón

2014. augusztus. 31., 22:35   |    

MTK-siker a kispesti örökrangadón

A Ferencvárosnak csak felvillanásai voltak az MTK elleni találkozón, az OTP Bank Liga 6. fordulójának vasárnapi játéknapján.

MTK Budapest - Ferencváros 2-1 (1-1)
Vezette: Bognár Tamás
Gólszerző: Poór (25.), Horváth Zs. (80.), illetve Lauth (29.)

A mérkőzés első félidejében ötletesebben, veszélyesebben játszott az MTK, és néhány kimaradt helyzet után, a 25. percben a vezetést is megszerezte a hazai csapat, egy jobb oldali szöglet után Poór Patrikon nem maradt ember, a középpályás 5 méterről lőtt a léc alá (1-0). Négy perccel később egyenlített a Fradi, Gera Zoltán bal oldali szögletét követően Lauth fejelt a hosszú saroknál a hálóba (1-1). A fordulás után összekapta magát a cserékkel is felfrissített Ferencváros, de hiába szorította be a hazaiakat, nem tudott előnybe kerülni. A hajrában megszerezte a győztes gólt az MTK, Kanta József pazar kiugratásával Vass Patrik iramodott meg a kapu felé, önzetlenül Horváth Zsolt elé tálalt, aki 10 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (2-1). A Ferencváros sorozatban aratott három győzelem után kapott ki, az MTK pedig pontszámban beérte fővárosi riválisát a tabellán.

Győri ETO - Dunaújváros 4-3 (1-1)
Vezette: Farkas Ádám
Gólszerző: Rudolf (28., 11-esből), Pátkai (53., 59., 67.), illetve Peric (17.), Böőr (64., 84., mindkettőt 11-esből)
Kiállítva: Muscat a 27. percben

A várakozásoknak megfelelően győri támadásokkal indult a találkozó, ennek ellenére a vendégek Peric révén első helyzetüket értékesítették, ezzel megszerezve első idegenbeli góljukat a szezonban. A folytatásban is a hazaiak támadtak, az egyenlítéshez azonban egy védő, Lipták kellett, aki kiharcolt egy büntetőt, illetve egy kiállítást. A 11-est Rudolf lőtte be másodszorra, miután az első kísérletnél többen befutottak a 16-oson belülre, így azt meg kellett ismételni. A fordulást követően nem sokkal gólra váltotta emberelőnyét Horváth Ferenc együttese Pátkai második találatával. Ezután Pátkai ismét betalált, majd néhány perccel később szépített a Dunaújváros Böőr értékesített büntetőjével. Nem sokkal ezután ismét Pátkai következett, egy gyönyörű fejesgóllal mesterhármast ért el, amellyel gyakorlatilag eldöntötte a három pont sorsát. A hajrában újabb tizenegyeshez jutott a Dunaújváros, amelyből Böőr ismét betalált, de ez csak a szépítésre volt elég.

DVTK - DVSC-Teva 1-1 (0-1)
Vezette: Vad II István
Gólszerző: Griffiths (83.), ill. Seydi (31.)

Színvonalas meccset, nagy csatát hozott a kelet-magyarországi rangadó, mindkét csapat nyíltan futballozott, itt is, ott is alakultak ki helyzetek, A 31. percben vezetéshez jutott a Loki, Korhut adott be jobbról, Seydi pedig 5 méterről a hálóba fejelt (0-1). A 77. percben megfogyatkoztak a vendégek, Zsidai László megkapta második sárga lapját, és ezzel a pirosat is. A 83. percben kihasználta emberelőnyét, és egyenlített a DVTK, Okuka beadása után Griffiths ugrott fel fejelni, és 8 méterről a bal alsó sarokba bólintott (1-1). A hajrában a DVTK közel járt a győztes gól megszerzéséhez is, de Griffiths lövését védte Novakovics kapus, így maradt a döntetlen.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS