MTK-siker Kecskeméten, derbit nyert a Fehérvár

2023. december. 02., 21:42   |    

MTK-siker Kecskeméten, derbit nyert a Fehérvár

Kecskeméti TE-MTK Budapest 1-2 (1-1)

A kecskeméti pálya az elmúlt hetekhez hasonlóan szörnyű állapotban várta a játékosokat, a talaj mély és göröngyös volt, így a magas labdák sokszor beleragadtak a sárba, lapos passzok esetén pedig váratlan pattanások zavarták meg a futballistákat. Részben emiatt nem alakultak ki helyzetek, mígnem a Bognár által kiharcolt büntetőt értékesítve az MTK szerzett előnyt. Hátrányban magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a Kecskemét, amelynek volt is lehetősége az egyenlítésre, de a fővárosi rivális is vezetett ígéretes akciókat. A körülmények miatt azonban hiába igyekeztek a játékosok, nehezen alakult ki folyamatos játék. Ennek ellenére a szünet előtti pillanatokban - szintén 11-esből - egyenlített a lila-fehér együttes. A legutóbbi kiírásban ezüstérmes hazai csapat a szünetben végrehajtott kettős cserének is köszönhetően sokkal lendületesebben kezdte a második félidőt, mint ellenfele, mégis az MTK-nak volt nagy helyzete. Ezt leszámítva beszorultak a kék-fehérek, de hiába futballozott fölényben a KTE, nem talált a kapuba. Ezzel szemben az újonc szórványos támadásai egyikéből ismét 11-eshez jutott, Antonov pedig másodjára sem hibázott. A gól után még nagyobb fölényben futballozott a Kecskemét, de kevés lehetősége volt, a pálya talaja miatt elsősorban csak a beadások hordoztak magukban veszélyt, azokból viszont nem született gól, így az MTK három ponttal gazdagodott. A hazaiak négy veretlenül megvívott találkozó után kaptak ki.

Fehérvár FC-Puskás Akadémia FC 3-1 (2-0)

Hazai góllal kezdődött a Fejér vármegyei rangadó, amelyen az ötödik helyezett Fehérvár fogadta a harmadik helyen álló Puskás Akadémiát. A vendégek negyedóra elteltével kezdtek felocsúdni a kezdeti sokkból, fölénybe kerültek, ám büntetőből sem tudtak gólt szerezni. A fehérváriak ritka ellentámadásaik egyikéből megduplázták előnyüket, így két góllal vezettek a szünetben. Fordulást követően Nagy Zsolt keresztlécre pattintott lövése jelezte, a Puskás Akadémia nem tett le a pontszerzésről. Olyannyira nem, hogy percekkel később Lamin Colley szépített is. Hatalmas nyomás nehezedett a Fehérvár kapujára, a vendégek gyakorlatilag egykapuztak, mégis a hazaiak szereztek újabb gólt: Kenan Kodro büntetőből volt eredményes. A hátralévő időben is nagy nyomást gyakorolt ellenfelére a felcsúti gárda, de nem sikerült kapuba találnia, így a Fehérvár megérdemelten nyert. Sikerével többek között a felülmúlt vármegyei riválisát is megelőzve a Fehérvár feljött a tabella harmadik helyére.

Kisvárda Master Good-Debreceni VSC 0-0

Zuhogó esőben kezdődött az első félidő, melyben a Debrecen játszott mezőnyfölényben, de nem tudott gólszerzési lehetőséget kialakítani. A hazaiak szervezetten védekeztek, támadásokat is vezettek és elsősorban a vendégek hibája, labdavesztése után teremtettek némi veszélyt egy-egy alkalommal a debreceni kapunál, illetve a szünet előtt pár perccel Ötvös a félpályáról ívelt a keresztlécre. A második félidő elején aktívabb volt a Kisvárda, igyekezett magasan letámadni ellenfelét, ezzel együtt jó darabig továbbra sem adódott komoly gólhelyzet egyik oldalon sem. Küzdött a két csapat, de nem alakult ki szép játék. A Debrecen a játékrész második felére talált magára, ekkor több ígéretes támadást is vezetett, a hazaiak kapuját azonban nem sikerült bevennie. A második 45 perc eseménydúsabb volt az elsőnél, gól viszont nem esett. A hazai csapat a pontszerzéssel elmozdult az utolsó helyről, igaz, vasárnap a ZTE visszaelőzheti. A vendégek maradtak a negyedik helyen.

OTP Bank Liga NB I. 15. forduló

Sorsolás
2023. 12. 02. 13:00
Kecskeméti Széktói Stadion
2023. 12. 02. 15:30
Székesfehérvári Sóstói Stadion
2023. 12. 02. 19:30
Kisvárdai Várkerti Stadion
2023. 12. 03. 12:45
Szusza Ferenc Stadion
2023. 12. 03. 15:15
DVTK Stadion
2023. 12. 03. 17:45
Groupama Aréna

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen
Bajnokságok / Kupák
Idegenbeli sikerek a futsal NB I-ben, izgalmas lesz a rájátszás vége Frissült

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS