Szilveszteri múltidézés: bombagólok és mókás jelenetek

2017. december. 31., 09:35   |    

Szilveszteri múltidézés: bombagólok és mókás jelenetek

Az évet búcsúztatandó, két szilveszteri válogatással készültünk az Archívumból. Tíz NB I-es bombagólt idézünk fel, valamint olyan jeleneteket, amelyek őszinte derültséget okoztak a szurkolóknak. Ezzel az összeállítással kívánunk mindenkinek boldog, sikerekben és eredményekben gazdag 2018-as évet!

Kevesen gondolták volna, hogy az 1997. augusztus 23-án játszott MTK-Győr meccs után leginkább Mracskó Mihályt fogják emlegetni. Pedig így történt, az egykori kiváló védő élete gólját zúdította Babos Gábor kapujába. Alighanem Váczi Dénes sem feledi azt a gólt, amit 1994. november 26-án az Újpest ellen szerzett. Még Vitray Tamást is lenyűgözte, aki azt mondta, még soha nem látott ekkora találatot.

Oleg Sirinbekov szintén szép gólokat szerzett. Ő volt a Vasas történetének egyik legjobb idegenlégiósa. A tádzsik játékos 1993. szeptember 24-én a BVSC ellen átlépte a félpályát és tüzelt... Plókai Attila is bátran vállalkozott távolról, 1992. szeptember 12-én egy legurított szabadrúgást lőtt az újpesti kapuba.
Velük ellentétben Fischer Pál nem a távoli gólokról volt híres. Azonban a Siófok tagjaként 1992. május 23-án egy nem mindennapi találattal szomorította a Tatabányát. A Debrecen 1999. április 10-én 6-1-re verte a Ferencvárost, a meccs találatát Radu Sabo szerezte.

Jagodics Zoltán nevét örökre feljegyezték a Ferencváros-Újpest rangadók kapcsán. A kőszegi születésű labdarúgó 1996. november 2-án kapásból bombázott Szűcs Lajos kapujába. Tavasszal, április 5-én Szűcs megirigyelte Jagodicsot, kapusként elvállalt egy büntetőt a Csepel ellen, és keményen a léc alá bombázta.

Egressy Gábor 1994. augusztus 13-án futtából lőtte ki a rövid felső sarkot az Újpest csatáraként, míg az összeállítást Gera Zoltán 2002. március 23-án szerzett találata zárja: ferencvárosi klasszis ollózó mozdulattal talált a Sopron hálójába.

Miroslav Resko nagyjelenetével indul a 2017-es összeállításunk. A Stadler FC ukrán légiósa élete, és az NB I történetének egyik legemlékezetesebb műesését produkálta. Annyira sikeres volt a mutatványa, hogy a közönség verbálisan Jászai Mari-díjjal, Tóth játékvezető pedig 11-essel jutalmazta. Ezen a meccsen Adrian Negrau is villant, a román játékos öt méterről vette célba az üres kaput, de csak a felső lécet találta el.

A válogatásba bekerült Pintér Attila és Plókai Attila öngólja, valamint látható Orosz Ferenc szenzációs találta is, ami után az egykori válogatott labdarúgó ritka őszinteséggel vall arról, hogy a gólt eredményező mozdulat esetében tudatosságról szó sem volt, ellenben a szerző akrobatikus rock and rollt emlegetett. 1993-ban Szenes Sándor Debrecenben szerzett gólja után - égi jelként - ejtőernyős érkezett a pályára, hat évvel később pedig a bohókás megoldásairól elhíresült Horváth Dezső kapus kétszer is fejjel hárított az Újpest ellen.

Idei összeállításunkat egy váci jelenet koronázza meg, amikor is rendezve a mindenre elszánt támadók látványos tűzijátékot rendezve, hat másodpercen belül négyszer találták el a kapufát.

 


Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS