Mumus látogat a Honvédhoz

2013. november. 23., 11:40   |    

Mumus látogat a Honvédhoz

Öt mérkőzéssel folytatódik az OTP Bank Liga 2013–2014-es első felének utolsó fordulója. A slágernek a DVSC-Teva kispesti fellépése ígérkezik.

BUDAPEST HONVÉD–DVSC-TEVA
(November 23., szombat, 14.00)

A legutóbbi hat fordulóban a Honvédnál csak a Haladás szerzett több pontot – igaz, a kispestiek a legutóbbi két bajnoki meccsükön nyeretlenek maradtak. A Ligakupában sem szerepeltek jól, mind a két mérkőzésüket (ráadásul a másodikat otthon, a Szigetszentmiklós ellen) elveszítették. Bajnoki találkozón ellenben szeptember 21. óta veretlen Marco Rossi együttese. A piros-feketék hazai bajnoki találkozóikon több mint egy év alatt csak háromszor kaptak ki, ha tudtak legalább egy gólt szerezni, pontot is gyűjtöttek. A DVSC-Teva mind az előző idény tavaszán, mint a mostani elején gyengébben szerepelt vendégként, ellenben az utóbbi hetekben javított ezen a mérlegen. Kondás Elemér együttese Kecskeméten és Újpesten is háromgólos győzelmet aratott. Nyert a Loki az ESMTK ellen a Magyar Kupában és a szomszédvár Nyíregyháza ellen a Ligakupában is, vendégként. A két csapat legutóbbi öt, egymás elleni találkozóján nyeretlen a Bp. Honvéd. A legutóbbi 18 összecsapáson egyetlen Honvéd-siker született, 2010. augusztus 22-én, Kispesten.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–MTK BUDAPEST
(November 23., szombat, 16.00)

Talán fura az utolsó helyezettről ilyen megállapítást tenni, de úgy tűnik, a Rákóczi feljavult a szezon hajrájára. A Videoton elleni bravúrgyőzelem előtt a Magyar Kupában kiütötte az Ajkát, majd a bajnok Győri ETO otthonában elszenvedett szoros vereség után a Ligakupában 180 perc alatt 11 gólt szerzett két korábbi NB I-es, a ZTE és a Siófok ellen. A csapat hazai bajnoki mérlege is javuló tendenciát mutat, a legutóbbi két találkozón két erős csapat, a Ferencváros és a Videoton ellen maradt veretlen, összesen egy gólt kapva. Az MTK az egész bajnoki idényben eddig egyetlen mérkőzését nyerte meg idegenben, de a legutóbbi két fordulóban veretlen maradt, a pápai győzelem után 1-1-es döntetlennel zárt a Puskás Akadémia csapata ellen, Székesfehérváron. A legutóbbi öt fordulóban csak egyszer maradt szerzett gól nélkül Garami József együttese. A két csapat napra pontosan egy éve, 2012. november 23-án játszott legutóbb Kaposváron egymással, nem született gól a találkozón. A Rákóczi 2011 áprilisában nyert legutóbb otthon a kék-fehérek ellen, az MTK 2010 áprilisában hozta el legutóbb a három pontot a somogyi megyeszékhelyről.

SZOMBATHELYI HALADÁS–PMFC-MATIAS
(November 23., szombat, 16.00)

A legutóbbi öt forduló alapján a Haladás lenne a bajnokság listavezetője, s ez mindent elárul a zöld-fehérek formájáról. Artner Tamás együttese a megszerezhető 15 pontból 13-mal gazdagodott, viszont az egyetlen botlás színhelye a Rohonci út volt. (Persze, kérdés, lehet-e botlásnak nevezni az addig szárnyaló Diósgyőr elleni 2-2-t?) A csapat a legutóbbi négy mérkőzéséből hármon nem kapott gólt. A PMFC a Ligakupában, a Siófok és a ZTE ellen, csak egyetlen pontot szerzett, de előtte döntetlent játszott bajnokin a Diósgyőrrel, s győzött legutóbbi idegenbeli bajnokiján, Mezőkövesden is. A pécsiek egyébként több pontot gyűjtöttek vendégként (10), mint otthon (8). A két együttes az utóbbi időben többnyire szoros mérkőzéseket vívott egymással, bajnoki találkozón 1999-ben nyert a PMFC legutóbb a Perint partján.

ÚJPEST FC–LOMBARD PÁPA TERMÁL FC
(November 23., szombat, 18.00)

A lila-fehérek az új edző, Nebojsa Vignjevics első mérkőzésén nyertek az MTK ellen idegenben, utána Baján is, kupamérkőzésen, de ott megtört a sor, azóta két-két bajnoki és Ligakupa-mérkőzésen nem sikerült nyerniük. Az egyetlen pozitívum, hogy minden találkozón szerzett gólt az Újpest. A hazai bajnoki mérleg különösen gyenge, egyáltalán nem méltó az elődökéhez. Hét hazai bajnokin egyetlen győzelem született, igaz, az, a Mezőkövesd elleni kiütéses volt. A Pápa az MTK ellen némileg váratlan hazai vereséget szenvedett október közepén, de az utóbbi hetekben nincs rossz formában, minden sorozatot figyelembe véve hat mérkőzés óta veretlen. A legutóbbi két bajnokiját megnyerte. A legutóbbi két alkalommal a Pápa nem kapott ki a Megyeri úton.

MEZŐKÖVESD-ZSÓRY–GYŐRI ETO FC
(November 23., szombat, 20.00)

Az újoncnak nem igazán megy eddig hazai pályán sem, sőt általában véve is visszaesett, a legutóbbi hat bajnokiján csak egy pontot szerzett, ezzel sereghajtó lenne a szakasz tabelláján. Hazai pályán öt mérkőzésből egyetlen győzelem, három pont a mérlege. A Győri ETO éppen úgy háromszor játszott döntetlent, s egyszer kikapott, mint pályaválasztóként, a különbség a győzelmek számában van – kettővel kevesebbszer játszott és nyert idegenben. Az ETO az eddigi hat idegenbeli bajnokijából csak Kecskeméten veszítet, ellenben minden találkozóján kapott gólt. Sőt: Pintér Attila együttese a legutóbbi 11 idege4nbeli bajnokiján mindig kapott gólt. Ez a rossz hír a klub hívei számára. A jó: a legutóbbi 16-ból csak kettőn nem szerzett. A további program Vasárnap: Diósgyőri VTK - Videoton FC 16.30 MVM Paks-Ferencváros 18.30

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS