Mumushoz látogat Thomas Doll csapata

2018. április. 13., 12:20   |    

Mumushoz látogat Thomas Doll csapata

Szombaton a huszonhatodik fordulót rendezik az OTP Bank Ligában. A listavezető Ferencváros a harmadik helyen álló Debrecenhez látogat. A Lokinak a hazai, a zöld-fehéreknek az idegenbeli mérlege gyenge eddig tavasszal.

PAKSI FC–SWIETELSKY-HALADÁS FC
(Paks, 17.00)
A Paks a legutóbbi fordulóban öt gólt kapott otthon a Debrecentől, nagyon ritkán esik meg hasonló hazai pályán Csertői Aurél együttesével. A tavaszi bajnoki fordulókban ez volt az első veresége. Tavaly április 22. óta csupán a harmadik hazai veresége volt ez, a mostani tabella első három helyezettje győzte le. A Haladás az elmúlt hónapokban gyengén teljesített idegenben, de a legutóbbi fordulóban győzni tudott a Diósgyőr ellen Mezőkövesden. Így is igaz: az elmúlt 365 napban, az OTP Bank Ligában, vendégként, a megszerezhető 45 pontból hetet gyűjtött be. 2013 és 2016 között a szombathelyiek háromszor is nyertek Pakson, de a legutóbbi két mérkőzést az atomvárosban Csertői Aurél együttese nyerte.

A két csapat legutóbbi, novemberi bajnokijának összefoglalója:



MEZŐKÖVESD-ZSÓRY FC–VIDEOTON FC
(Mezőkövesd, 17.00)
Szerdán a Videoton idegenben nyerni tudott a címvédő Bp. Honvéd ellen, így pontszámban utolérte a listavezető Ferencvárost. A tavaszi bajnoki idényben még veretlen, kétszer játszott vendégként, a Puskás Akadémia ellen döntetlent ért el, illetve nyert Kispesten. Három bajnoki mérkőzést játszott eddig Mezőkövesden, a helyi csapat ellen, a mérlege egy győzelem, egy döntetlen, egy vereség. A legutóbbit, augusztus 6-án, 2-0-ra megnyerte. A korábbi Videoton-játékos, Kuttor Attila által felkészített hazaiak nagyszerű sorozatban voltak a tavaszi idény eleje óta, de a legutóbbi két találkozón, előbb otthon a Paks ellen, majd a Ferencvárossal szemben a Groupama Arénában, vereséget szenvedtek. Mivel a legutóbbi két fordulóban, egyébként egyedüliként a mezőnyben, nem szereztek pontot, ismét kieső helyre csúsztak vissza.

A két csapat legutóbbi, novemberi bajnokijának összefoglalója:



ÚJPEST FC–VASAS FC
(Újpest, Szusza Ferenc Stadion, 17.00)
A lila-fehérek sima vereséget szenvedtek legutóbb a Videotontól, de a vasas is kikapott, mégpedig a Puskás Akadémia csapatától. Pályaválasztóként, de ugyanúgy Újpesten, mivel a Fáy utcai stadion építése miatt albérletben szerepel a hazai mérkőzésein. A két csapat között nyolc pont és négy helyezésnyi különbség van a lila-fehérek javára, de a forma nem sokban különbözik: a legutóbbi három fordulóban azonosan teljesített a két gárda: két-két döntetlen után jött egy vereség. Nebojsa Vignjevics együttese tavasszal a Haladást otthon megverte, aztán kikapott a Mezőkövesdtől és döntetlent játszott a Ferencvárossal a Megyeri úton vívott bajnoki mérkőzésein.

A két csapat legutóbbi, novemberi bajnokijának összefoglalója:



PUSKÁS AKADÉMIA FC–BUDAPEST HONVÉD FC
(Felcsút, Pancho Aréna, 17.00)
A Puskás Akadémia múlt szombaton, a Vasas ellen megszerezte első tavaszi bajnoki győzelmét. A Ferencváros elleni, március 17-i vereség óta veretlen Pintér Attila csapata, szerzett egy pontot a Videoton ellen otthon, aztán idegenben megverte a Diósgyőrt a Magyar Kupában, a Vasast pedig a bajnokságban. A Bp. Honvéd szerdán súlyos vereséget szenvedett otthon a Videotontól, így maradt a negyedik helyen, nem tudta megelőzni a Debrecent. Vendégként, beleértve a Magyar Kupa-találkozókat is, öt meccsen még nyeretlen 2018 tavaszán. sőt, a tétmérkőzéseket tekintve október 28. óta csupán a harmadik ligás Gyöngyöst tudta idegenben legyőzni.

A két csapat legutóbbi felcsúti bajnokijának összefoglalója:



BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ–DIÓSGYŐRI VTK
(Balmazújváros, 17.00)
Az újonc a legutóbbi négy fordulóban csak egy pontot szerzett, november 18. óta csak a Loki ellen, Debrecenben tudott nyerni az OTP Bank Ligában. Pályaválasztóként a legutóbbi négy bajnoki találkozóján kivétel nélkül döntetlenre végzett. A Diósgyőr a múlt héten a Magyar Kupában és a bajnokságban is kikapott pályaválasztóként. Október 28. óta mindössze két pontot szerzett az OTP Bank Ligában. 2018-as idegenbeli bajnoki mérkőzéseiben közös: mindegyiken szerzett egy gólt. Az újonc mindkét idénybeli meccsét megnyerte a DVTK ellen: hazai pályán 4-0-ra, idegenben 2-1-re győzött.

A két csapat nyári, balmazújvárosi bajnokijának összefoglalója:



DEBRECENI VSC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Debrecen, Nagyerdei Stadion, 19.30)
A DVSC az előző héten, különösen addigi tavaszi formáját tekintve, váratlan és nagy gólszámot hozó győzelmet aratott Pakson. Első tavaszi bajnoki győzelmével visszaszerezte a harmadik helyet a tabellán. Ugyanakkor a hazai mérlege továbbra is gyenge, október 28. óta öt mérkőzésből négyet elveszített, egyedül a bajnok Honvédot tudta megverni. Az ebben a szakaszban megszerezhető tizenöt pontból tizenkettőt elveszített. A Ferencváros 2017-ben kétszer játszott a Loki ellen a Nagyerdei Stadionban, egyik találkozón sem született gól. A zöld-fehérek 2015. augusztus 22. óta nyeretlenek a DVSC vendégeként. Thomas Doll együttese tavasszal még nem győzött vendégként (a Diósgyőr ellen 1-2, Újpesten 0-0), sőt, a legutóbbi négy idegenbeli találkozóján csak a Vasast győzte le és nyolc pontot veszített.

A két csapat legutóbbi, novemberi bajnokijának összefoglalója:


Címkék:

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS