Nadine Kessler: Megéri dolgozni a focistalányokért

2019. május. 18., 16:08   |    

Nadine Kessler: Megéri dolgozni a focistalányokért

Panelbeszélgetéseket tartott az UEFA a Together #WePlayStrong kampányának keretében Budapesten, a BL-döntő napján.

Játékosok, a média képviselői, marketingesek és influencerek beszélgettek a budapesti közönséggel a női BL-döntő előtti órákban. A belvárosban tartott rendezvényen először egy 13 éves angol kislány, Olivia Hancock mesélte el történetét, hogyan kezdett el futballozni nyolc évvel ezelőtt és hogyan küzdött meg helyéért a futballpályán a fiúkkal, akik nem akarták, hogy közöttük játsszon. Az azóta eltelt időszakban azonban Európa-szerte nagyot változott a futball-világ, amiben a nőknek is egyre inkább helyük van.

Az UEFA éppen ezt erősítendő készítette el első nőifutball-stratégiáját, amelyben az Európai Labdarúgó-szövetség a következő öt évre fogalmazta meg célkitűzései.

Az eseményen részt vett Nadine Kessler, az UEFA nőifutball-szakágvezetője, aki ismertette a #TimeForAction nevet kapó stratégiát. Az Európa-bajnok korábbi német válogatott labdarúgó arról is beszélt, hogy az ilyen focistalányokért érdemes dolgozni, mint Olivia. Ahhoz pedig, hogy eltűnjön a különbség a férfiak és a nők között a futballban, globális összefogásra van szükség.

Az eseményen Katie Zelem, a Manchaster United; Sarah Zadrazil, a Potsdam, illetve Petronella Ekroth, a Juventus játékosa is felszólalt. Mindhárman arról beszéltek, megéri áldozatokat hozni a futballért, főleg így, hogy látják, mennyit fejlődik a női labdarúgás.

A közönség soraiban is ültek labdarúgók, a Kelen SC női csapatának tagjai képviselték a magyar női futballistákat. 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS