OTP Bank Liga: Nagy a verseny a gólkirályi címért - elemzés

2020. február. 29., 10:54   |    

OTP Bank Liga: Nagy a verseny a gólkirályi címért - elemzés
Jelenleg Davide Lanzafame áll a legközelebb ahhoz, hogy gólkirály legyen a szezon végén

Az OTP Bank Liga kétharmadánál még legalább tíz játékos pályázik jó eséllyel a gókirályi címre. Az InStat adatai segítségével elemeztük teljesítményüket.

Huszonkét forduló után roppant szoros a góllövőlista élmezőnye, még legalább egy csapatnyi játékos odaérhet az élre a bajnokság végén: a tízgólos Davide Lanzafamét (Bp. Honvéd), Armin Hodzic (Fehérvár FC) követi tíz találattal, Radó András (ZTE FC) és Oleksandr Zubkov (Ferencváros) 8-8 gólos, míg hét góllal hatan rendelkeznek (az elemzésben nem vettük figyelembe azokat a játékosokat, akik az élmezőny tagjai, de már nem futballoznak az OTP Bank Ligában).

Ha a gólszerzésben való közvetlen részvételt is figyelembe vesszük, vagyis a gólok mellett a gólpasszokat is vizsgáljuk, akkor Armin Hodzic az éllovas 12 kanadai ponttal (9 gól, 3 assziszt), ugyanennyi pontot gyűjtött Gyurcsó Ádám (Puskás Akadémia) és Gheorghe Grozoav (Kisvárda) is, mindketten 5 gólpasszt adtak 7 góljuk mellé.

A kanadai táblázaton a fehérvári Armin Hodzic áll a legjobban, 9 gól és 3 gólpassz a mérlege

A gólkirályjelöltek közül a ferencvárosi Olegsandr Zubkov rendelkezik a legjobb átlagos InStat-indexszel (268), őt Gyurcsó Ádám (260) és Armin Hodzic (258) követi. Oleksandr Zubkov a meccsenkénti kulcspasszok száma alapján is kiemelkedik a mezőnyből (3,3), itt Gyurcsó Ádám 1,9-es mutatóval a második.

A megnyert párharcok tekintetében Gheorghe Grozav a listavezető 48%-kal, megelőzve David Vanaceket, aki párharcai 43%-át nyerte meg. Passzpontosságban Radó András a legjobb a gólkirályjelöltek közül (84%-kal), míg átlagosan a legtöbb kapura tartó lövéssel Armin Hodzic rendelkezik (1,59).

A "cselkirályi címet" Armin Hodzicnak oszthatnánk ki, ő meccsenként 4,8 cselt mutat be, a második Gyurcsó Ádám 3,9-et.

Az OTP Bank Liga gólkirályjelöltjeinek statisztikai adatai:


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS