Nagy csatában maradt pont nélkül a női válogatott

2014. szeptember. 13., 21:09   |    

Nagy csatában maradt pont nélkül a női válogatott

Markó Edina együttese 0-3-ról egyenlíteni tudott az osztrákok ellen, de a hazaiak lőttek egy negyedik gólt is, és megszerezték a három pontot.

A magyar női válogatott utolsó előtti vb-selejtezőjét játszotta szombat este, az ellenfél a vb-szereplésre még esélyes Ausztria volt St. Pöltenben. A találkozó első tíz percében több helyzet is adódott a magyar válogatott előtt, ezt követően azonban jött egy tízperces rövidzárlat, amit kíméletlenül kihasználtak az osztrákok: a 12. és a 20. percben Makas volt eredményes, míg a 14. percben Tóth Gabriella öngóljának örülhettek a hazaiak.

Háromgólos hátrányban sem adták fel a mieink, és jól tették, mert a szünetig sikerült szorossá tenniük a meccset. A 27. percben Csiszár Henrietta szerzett labdát, majd Zeller Dórához játszott, aki 15 méterről lőtt a bal alsó sarokba. A folytatásban is adódtak helyzeteink, ezek közül a 42. percben egyet sikerült kihasználnunk, Csiszár újabb labdaszerzése után Vágó Fannihoz került a labda, ő pontosan centerezett, az érkező Sipos Lilla pedig közelről a hálóba passzolt, 3-2-re alakítva az állást.

A második félidő elején egyenlítettünk, az 51. percben egy labdaszerzés után Rácz Zsófia kapott labdát, és egy csel után, 13 méterről a hálóba lőtt, ezzel lett 3-3 az állás. A folytatás óriási csatát hozott, mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, sajnos ezek közül a 67. percben Burger révén a hazaiak használtak ki egyet. A mieink a hátralévő időben nagyot küzdöttek az újabb egyenlítésért, egy-két alkalommal közel is jártak a gólszerzéshez, de végül nem jártak sikerrel, a hazaiak 4-3-ra nyerni tudtak.

- Büszke vagyok a csapatra, mert nagyot küzdöttünk a mérkőzésen, ugyanakkor iszonyatosan bosszús is vagyok, mert bőven benne volt a pontszerzés esélye a játékunkban - mondta a mérkőzés után Markó Edina. - Ha egy csapat idegenben három gólt szerez, akkor illik ponttal zárnia a mérkőzést, mi most csak közel álltunk ehhez. Volt egy tízperces rövidzárlatunk, de ettől eltekintve végig egyenrangú ellenfelei voltunk az osztrákoknak, sőt a meccs egyes periódusaiban föléjük is nőttünk. Remekül kontráztunk, a találkozó egyes periódusaiban rendre megnyertük a párharcokat, sajnálom, hogy végül nem sikerült meglepetést okoznunk. Már februárban is azt mondtam, hogy kemény munkával sikerülhet az osztrákhoz hasonló erősségű válogatottakat utolérnünk, és ez a mérkőzés megmutatta, hogy ez nem irreális cél. Óriási dolog, hogy háromgólos hátrányban nem roppantunk össze, de voltak azért hibáink is, amelyeket a jövőben ki kell javítanunk ahhoz, hogy eredményesen zárhassuk az ilyen mérkőzéseket. Végig óriási volt az iram, fizikálisan és mentálisan is nagyon megterhelő volt ez a kilencven perc, de ezzel együtt szerdán, a bolgárok elleni mérkőzést mindenképpen meg kell nyernünk.

Ausztria-Magyarország 4-3 (3-2)
Magyarország:
Szőcs Réka - Szabó Boglárka, Tálosi Szabina, Gál Tímea, Tóth Gabriella - Smuczer Angéla (Nagy Lilla, 79.) - Zeller Dóra, Csiszár Henrietta, Rácz Zsófia (Szuh Erika, 64.), Sipos Lilla - Vágó Fanni (Pádár Anita, 91.)


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS