Nagy lépést tehet a továbbjutás felé a Ferencváros

2023. november. 09., 10:42   |    

Nagy lépést tehet a továbbjutás felé a Ferencváros

A Ferencváros csütörtök este 18.45-től a belga Genket fogadja a Konferencia-ligában. A találkozó kulcsfontosságú lehet a továbbjutás szempontjából.

A Ferencváros Konferencia-liga-csoportjában eddig teljesen kiegyenlített a küzdelem a továbbjutásra esélyes három csapat, a Fiorentina, a Genk és a Fradi között: egymással döntetlent játszottak, a kvartett negyedik tagját, a Csukaricskit pedig legyőzték.

A két továbbjutó minden bizonnyal a három ötpontos együttes közül kerül majd ki, ezért a Fradi számára a csütörtök esti, Genk elleni összecsapás kiemelt fontosságú meccs.

A magyar bajnoknál egyedül Varga Barnabás küzd sérüléssel, rá nem számíthat Dejan Sztankovics vezetőedző, mindenki másra számíthat a szakmai stáb.

– Számunkra csütörtökön az lesz a legfontosabb, hogy minél jobban alkalmazkodni tudjunk az ellenfélhez. Végig koncentrálnunk kell, nagyon fontosak lesznek az apró részletek, a szabadrúgások, egy-egy labdaszerzés, ezek mind-mind döntő jelentőségűek lehetnek – mondta Sztankovics a csapat szerdai sajtótájékoztatóján. – Mi nem egy-egy játékosból, az egész csapatból felkészültünk. Persze, van egy-egy fiatal és gyors játékos, akinek szereplése döntő jelentőségű lehet, de csak akkor, ha megvan a megfelelő támogatása a csapata részéről. 22 ezer emberrel együtt fogunk támadni, védekezni, ha esetleg labdát vesztünk, együtt kell felállnunk. Biztos vagyok benne, hogy ott lesz a „12. játékos” is a pályán. Nem szeretek elmerülni a számolgatásokban, de egy Genk elleni győzelem megnyithatja előttünk az ajtót a továbbjutáshoz.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS