Nagy lépést tett a Puskás Akadémia a bajnoki ezüst felé, megszakadt a Mezőkövesd veretlenségi sorozata

2021. április. 04., 21:32   |    

Nagy lépést tett a Puskás Akadémia a bajnoki ezüst felé, megszakadt a Mezőkövesd veretlenségi sorozata

Fiola Attila kiállítása miatt a MOL Fehérvár FC több mint egy félidőt emberhátrányban futballozva gól nélküli döntetlent játszott Kisvárdán az OTP Bank Liga 27. fordulójában. Az éllovas Ferencváros 4-0-ra győzött a Budafok vendégeként, a Puskás Akadémia pedig 2-0-ra tudott győzni hazai pályán Mezőkövesd ellen.

OTP Bank Liga, 27. forduló:
Kisvárda Master Good–MOL Fehérvár FC 0–0
Kisvárda, zárt kapus, v.: Pintér
piros lap: Fiola (35.)
sárga lap: Matheus (13.), Ene (15.), Hej (49.), Bumba (49.), Melnyik (71.), illetve Fiola (19., 35.), Nikolics (38.), Bamgboye (88.)

Kisvárda Master Good: Dombó – Melnyik, Cirkovic, Ene, Matheus – Hej, Karabeljov – Sassa (Ötvös, 87.), Bumba, Navratil (Camaj, 34.; Kovácsréti, 72.) – Viana (Horváth Z., 72.)
MOL Fehérvár FC: Kovács D. – Bolla, Musliu, Stopira, Hangya (Rus, a szünetben) – Fiola, Ruben Pinto – Nego, Nikolics (Szabó L., 73.), Petrjak – Zivzivadze (Bamgboye, 38.)

Egyenlő erők küzdelme jellemezte a mérkőzés elejét, amely sok taktikai szabálytalanságot és ezzel együtt sárga lapokat hozott. A kapusoknak csak néhány távoli lövésnél kellett védeniük. A 35. percben aztán emberhátrányba került a Fehérvár, ugyanis a válogatott Fiola Attilát kiállította a játékvezető. A szünetig hátralévő időben a Kisvárda nem tudta kihasználni létszámfölényét.

A folytatásban a hazaiak veszélyesebben futballoztak, de lendületük csak 15 percig tartott, utána ismét kiegyenlítetté vált a játék. Helyzetek azért nem alakultak ki, mert egyik csapatnál sem sikerültek az utolsó passzok. A hajrára sem tudtak újítani az együttesek, így nem született gól a lefújásig.

Budafoki MTE-Ferencvárosi TC 0–4 (0–0)
Budafok, zárt kapus, v.: Farkas
gólszerzők: Uzuni (55., büntetőből), Boli (61.), Sigér (88.), Haraisvili (90.)
sárga lap: Huszti (54., 57.), illetve Tokmac (57.), Isael (85.)
piros lap: Huszti (57.)

Budafok: Bese – Huszti, Nikolics, Romic, Medgyes – Lőrinczy (Takács 65.), Oláh – Kulcsár (Iharos 60.), Csonka, Skribek – Kovács (Fekete 81.)
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics (Wingo 79.), Blazic, Botka, Civic – Haratin, Lajduni – Mak (Isael 64.), Tokmac (Sigér 63.), Uzuni (Haraisvili 71.) – Boli (Baturin 70.)

A kezdés után a zöld-fehérek ragadták magukhoz az irányítást, s az első félidő alatt végig fölényben játszottak, ugyanakkor hiába jutottak el néhányszor helyzetig, gólt nem tudtak szerezni.

A második félidőt is az FTC kezdte jobban, komoly nyomás alá helyezte a hazaiakat, ennek pedig kevesebb mint tíz perc után meglett az eredménye, amikor Huszti kezezéséért büntetőhöz jutott, Uzuni pedig értékesítette a 11-est. A sok hiányzó miatt eleve nehéz helyzetben lévő budafokiak a gólhátrány után szinte azonnal emberhátrányba is kerültek, Huszti ugyanis kakaskodásért megkapta második sárga lapját, ami gyakorlatilag eldöntötte a találkozót. A ferencvárosiak növelték előnyüket, majd a lefújásig még kétszer eredményesek voltak.

Az FTC így a két csapat ötödik élvonalbeli mérkőzésén is legyőzte a Budafokot, mely ellen a mostani kiírásban decemberben 2–1-re, majd januárban 3–0-ra nyert.

Puskás Akadémia FC–Mezőkövesd Zsóry FC 2–0 (1–0)
Pancho Aréna, zárt kapuk mögött v.: Karakó
gólszerzők: Géresi (9.), Baluta (93.)
sárga lap: Martic (19.), Farkas D. (76.), Besirovic (90.)
piros lap: Pillár (43.)

PAFC: Tóth B. – Szolnoki, Joao Nunes (Meissner 69.), Spandler, Deutsch L. – Corbu (Plsek 66.), van Nieff – Slagveer, Knezevic (Baluta 66.), Kiss T. – Géresi
Mezőkövesd: Szappanos – Farkas D. (Kavtaradze 78.), Katanec, Pillár, Vadnai – Chrien (Rui Pedro 63.), Martic (Szeles a szünetben) – Besirovic, Vutov (Vojtus a szünetben), Cseri – Jurina (Nagy D. 85.)

A forduló rangadóján a második helyen álló Puskás Akadémia kezdett lendületesebben és Géresi Krisztián távoli lövésével megszerezte a vezetést. A gól okozta sokkból gyorsan ébredt a dobogó legalsó fokáért harcoló Mezőkövesd, amit több ígéretes lehetősége is jelzett. Eközben a hazaiak sem lazítottak, gyors ellentámadásaikban többször benne volt egy újabb találat. A vendégek helyzetén sokat rontott Róbert Pillár szünet előtti kiállítása, aki a tőle labdát szerző és ezzel gólhelyzetbe kerülő Géresit buktatta utolsó emberként.

A fordulást követően a várt felcsúti dominancia helyett inkább az emberhátrányban lévő vendégeknél volt többet a labda, bár komoly veszélyt nem jelentettek a hazai kapura. A Mezőkövesd a hajrához közeledve fokozta a nyomást, de nem sikerült gólt elérnie. Az utolsó pillanatokban pedig az addig nagyon kényelmesen játszó Puskás Akadémia növelte előnyét, Alexandru Baluta állította be a végeredményt.

OTP Bank Liga NB I. 27. forduló

Sorsolás
2024. 04. 05. 20:00
Szusza Ferenc Stadion
2024. 04. 06. 14:15
Székesfehérvári Sóstói Stadion
2024. 04. 06. 16:30
DVTK Stadion
2024. 04. 06. 19:30
Debreceni Nagyerdei Stadion
2024. 04. 07. 14:45
Groupama Aréna
2024. 04. 07. 17:30
Kecskeméti Széktói Stadion

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS