Nagy pofont kapott Balmazújvárosban a DVTK

2017. augusztus. 05., 22:57   |    

Nagy pofont kapott Balmazújvárosban a DVTK

Az OTP Bank Liga 4. fordulójának első mérkőzésén megszerezte története első NB I-es győzelmét a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő.

OTP Bank Liga, 4. forduló:
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő-Diósgyőri VTK 4-0 (1-0)
Balmazújváros, v.: Pintér
gólszerzők: Haris (40.), Andric (61.), Rácz (85., 92.)
sárga lap: Karan (47.), Tóth B. (86.)

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: Horváth L. - Póti, Tamás L., Rus, Uzoma - Vajda, Sigér, Haris - Arabuli (Zsiga, 76.), Kovács Á. (Rácz, 84.), Andric (Belényesi, 91.)

Diósgyőri VTK: Rados - Eperjesi, Lipták, Karan, Tamás M. - Vela, Tóth B., Busai (Oláh, 62.) - Joannidisz (Nono, a szünetben), Szarka, Óvári (Ugrai, a szünetben)

Míg a DVTK veretlenül az első helyen, az újonc Balmazújváros három forduló után győzelem nélkül állt az OTP Bank Liga tabelláján, ám így sem volt egyértelmű, hogy a vendégek a találkozó esélyesei, a balmaziak ugyanis pontot szereztek az előző idény első két helyezettje, a Videoton FC és a Honvéd otthonában is. A mérkőzésnek különös pikantériát adott, hogy a házigazda balmaziak kispadján Horváth Ferenc ült, aki az előző idényben még a DVTK-t irányította, de a gyenge eredmények miatt felbontották a szerződését, helyére érkezett a miskolciak jelenlegi szakvezetője, Bódog Tamás.

A meccs első félidejében kezdeményezőbb futballt játszott a DVTK, de támadójátéka nem állt össze, a gyors ellentámadásokkal operáló hazaiak veszélyesebben futballoztak. Így egyáltalán nem jelentett meglepetést, hogy a 41. percben az első NB I-es gólját jegyző, 20 éves Haris Attila találatával vezetést szerzett a Balmazújváros.

A szünetben Bódog Tamás kettőt cserélt, de a várt javulás helyett még látványosabb lett a hazai fölény, és teljesen megérdemelten érkezett a második balmazi gól, a 61. percben egy bal oldalon vezetett gyors kontra végén Nemanja Andric talált be (2-0). A folytatásban ment előre a DVTK, de a támadójátéka teljes csődöt mondott ezen a mérkőzésen, a helyzetek a jól kontrázó házigazdák előtt adódtak. A 85. percben jött a harmadik találat, a csereként beállt Rácz első megmozdulásából gólt szerzett: egy újabb kontra végén betört a 16-oson belülre, és a jobb alsó sarokba lőtt (3-0). A 92. percben Rácz vitte be a kegyelemdöfést is, a teljesen széteső DVTK-védelem asszisztálása mellett lőtt nagy gólt egy ellentámadásból (4-0).

Paksi FC-Swietelsky Haladás 2-0 (0-0)
Paks, v.: Vad II
gólszerzők: Szabó J. (57.), Bartha (62.)
sárga lap: Szabó J. (78.), Papp (91.), illetve Tóth M. (29.), Kiss B. (86.)

Paksi FC: Molnár P. - Kulcsár D., Gévay, Lenzsér, Szabó J. - Papp - Hahn (Daru, 87.), Bertus, Hajdú (Kecskés T., 75.), Bartha - Szakály D. (Koltai, 7.)

Swietelsky Haladás: Király - Polgár, S. Wils, Jagodics, Bosnjak - Kiss B., Simon Á. (Williams, 58.), Tóth M. - Jancsó (Rácz, 70.), Grumic (Halmosi, 70.), Bouard Ramos

A rendkívül meleg időben - Pakson az este nyolc órás kezdés ellenére is 30 Celsius-fok körüli hőmérséklet várta a csapatokat - a hazaiak futballoztak veszélyesebben az első félidőben, mégis a szombathelyiek jártak közelebb a gólszerzéshez, Ramos azonban csak a kapufát találta el.

A fordulást követően öt perc alatt eldöntötte a mérkőzést a Paks: a vezetést egy szöglet eredményezte, majd egy tanítani való kontra végén született meg a második gól. A folytatásban a hazaiak többször is növelhették volna a különbséget, de az eredmény nem változott, ezzel megszerezte első győzelmét a Paks a labdarúgó OTP Bank Liga 2017/18-as szezonjában.

Puskás Akadémia FC-Budapest Honvéd FC 0-2 (0-1)
Felcsút, v.: Bognár
gólszerzők: Lanzafame (45.), Eppel (60.)
sárga lap: Márkvárt (34.), Heris (68.), illetve Bobál D. (21.), Lovric (35.)

Puskás Akadémia: Danilovic - Poór, Hegedűs J., Heris, Spandler - Mevoungou - Molnár G. (Szécsi, 63.), Márkvárt, Balogh B. (Knezevic, 58.), Szakály P. - Radó (Diallo, 15.)

Honvéd: Gróf - Latifu, Lovric, Bobál D. (Baráth, a szünetben), Laczkó - Nagy G., Kamber, Herjeczki - Danilo (Deák I., a szünetben), Eppel, Lanzafame

Kiegyenlített játék és kevés komoly helyzet jellemezte az első félidőt, amelynek végén a vendégek egy potyagóllal szereztek vezetést: Davide Lanzafame 30-35 méterről elvégzett szabadrúgása után mindenki fölött elsuhant a labda, ez pedig annyira megzavarta Branislav Danilovic kapust, hogy szerencsétlenül ért bele, és a lábai között a hálóba pattant.

Egy szerencsétlen becsúszás következtében a felcsútiak játékosa, Radó András a földre került a 14. percben, hordágyon vitték le a pályáról, és kiderült, hogy eltörött a lába.

A szünet után támadólag lépett fel a Puskás Akadémia, mégis a kispestiek voltak eredményesek, miután Lanzafame beadását Eppel Márton fejelte a kapuba. A hazaiaknak a folytatásban is akadtak lehetőségei, de a remekül védő Gróf Dávid kapujába nem tudtak betalálni. A kispestiek legutóbb április 22-én, a Vasastól kaptak ki az élvonalban, veretlenségük immár kilenc mérkőzés óta tart.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS