Nagy skalpot szerzett a Diósgyőr

2013. április. 07., 20:48   |    

Nagy skalpot szerzett a Diósgyőr

Az OTP Bank Liga 22. fordulójának vasárnapi játéknapján a DVTK 2-1-re legyőzte a Videoton FC-t, míg a Honvéd 2-2-re végzett a DVSC-Teva ellen.

Budapest Honvéd - DVSC-Teva 2-2 (1-2)
Vezette:
Farkas Ádám (Kelemen Attila, Medovarszki János)
Gólszerző: Nagy az 5., Martinez (11-esből) a 76., ill. Pölöskei a 34., Ignjatovic (öngól) a 44. percben.

Öt percet sem kellett várni a hazaiak vezető találatára, Davide Lanzafame 16 méteres lövését követően Verpecz Istvánról kijött a labda, a jól érkező Nagy Gergő pedig 6 méterről a hálóba továbbított (1-0). A folytatásban a DVSC átvette az irányítást, több veszélyes lehetőségéből egyet a 34. percben ki is használt, Ferenczi János jobb oldali beadása után Pölöskei Péter fejelt a léc alá (1-1). A szünetben már a debreceniek vezettek, Aleksandar Ignjatovic nem tudott felszabadítani saját kapuja előtt, a lábáról a hálóba perdült a labda, öngól (1-2). A 76. percben egyenlített a Honvéd, ekkor a Lanzafame lerántásért megítélt büntetőt Leandro Martinez váltotta gólra (a büntető előtt szabálytalankodó Nagy Zoltánt kiállította a játékvezető) (2-2). Az utolsó pillanatokban Lanzafame még lőtt egy kapufát, majd Bobál Gergely hibázott nagy helyzetben, így maradt a 2-2-es döntetlent.



DVTK - Videoton FC 2-1 (2-0)
Vezette:
Szabó Zsolt (Albert István, Farkas Balázs)
Gólszerző: Luque a 10., Fernando a 22., ill. Nikolics a 80. percben

A fehérváriak remek rajtot vettek tavasszal, a DVTK-ról hasonló nem volt elmondható, mégis a hazaiak játszottak jobban az első félidőben. A Diósgyőr a 10. percben szerzett vezetést, amikor Tisza Tibor kiválóan indította José Luquét, aki pontosan lőtte el a labdát a kapus mellett a bal sarokba (1-0). A 22. percben Rudolf Gergely jobb oldali beadása után Luque tette tovább a labdát, Fernando pedig 4 méterről, a kapunak háttal állva a hálóba sarkalt (2-0). A második félidőben feljavult a fehérváriak támadójátéka, de csak a 80. percben sikerült szépíteniük, amikor a kapusról kipattanó labdát Nikolics Nemanja lőtt a léc alá (2-1). A Videoton egyenlíthetett volna, de a Paraiba ellen elkövetett szabálytalanság után megítélt büntetőt Nikolics rosszul végezte el, Ribánszki László védett. A hajrában nem változott az eredmény, a Videoton elvesztette tavaszi veretlenségét.



(fotó: vidi.hu)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS