Nagyobb célok felé tekint a női válogatott

2016-11-24 22:06:38

Győztes meccsel zárta az évet női A-válogatottunk. A szerbek 4-3-as legyőzése után Markó Edina szövetségi kapitány nyilatkozott az MLSZ TV-nek a találkozóról, a csapat idei teljesítményéről, a távolabbi kilátásokról és a korosztályos válogatottak őszi sikereiről.

Nagyobb célok felé tekint a női válogatott
Bár 25 másodperccel a kezdő sípszó után hátrányba került, végül nagy csatában nyerni tudott a szerbek ellen női A-válogatottunk. Ez volt az idei év utolsó mérkőzése, ezért az MLSZ TV nemcsak az aktuális összecsapásról, hanem az egész éves teljesítményről, illetve a távolabbi kilátásokról is kérdezte Markó Edina szövetségi kapitányt.

A válogatott szakvezetője elmondta: bár sokat fejlődött a csapat az elmúlt időszakban, az igazán nagy bravúr ebben az évben elmaradt, ám remélhetőleg az ősszel kezdődő vb-selejtező sorozatban már nálunk magasabban rangsorolt ellenfelekkel szemben is esély lehet a győzelemre.

- Reális célokat kell kitűznünk magunk elé, ezért egy esetleges csoportelsőségről nem érdemes beszélni a közelgő vb-selejtezőkön, de, a sorsolás függvényében, a csoport második helyének elérését már megcélozhatjuk. A csapat idén megmutatta, hogy az európai középmezőny elejéhez tartozó ellenfelekkel is képes felvenni a harcot, ezért bízom benne, hogy az a bravúr, ami elmaradt az idei Eb-selejtezőkön, akár már a vb-selejtezők során elérhető lesz - fogalmazott Markó Edina.

A szövetségi kapitány az U17-es és az U19-es női válogatott őszi sikereiről elmondta: a fiatalok fejlődése szempontjából a legfontosabb, hogy megfelelő tapasztalatot szerezzenek, és ebből a szempontból a tavaszi elitkör mérkőzései rendkívül hasznosak lesznek számukra.

Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokság / Kupák
Teremtornával kezdik az évet a női élvonal csapatai
Bajnokság / Kupák
Szilveszteri múltidézés: bombagólok és mókás jelenetek
Bajnokság / Kupák
A Vidi a szezon elején, a Fradi a végén húzott bele
Bajnokság / Kupák
Futsal Magyar Kupa: Kiesett a címvédő Rába ETO

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • MOL

Szponzoraink

  • Merkantil Bank
  • Groupama Biztosító
  • Förch
  • Jet Sol