Nagyon nehéz csoportban a Gödöllő

2006. november. 03., 15:16   |    

Nagyon nehéz csoportban a Gödöllő

Ismét házigazda lesz a Gödöllői Bikák együttese az UEFA Futsal kupában - s egyben nagy lehetőség előtt is áll. Ha ugyanis a magyar bajnok csoportelső lesz, bekerül a jövő tavasszal rendezendő Final Four-ba. A D-csoportban a kazah Kairat Almaty, a fehérorosz Dorozsnik Minszk, valamint a spanyol El Pozo Murcia lesz a magyar gárda ellenfele.

Hatalmas bravúr lenne a továbbjutás

A Gödöllői FK rendező volt az előző csoportkörben, és kiváló játékot nyújtva jutott Európa 16 legjobb együttese közé. Az első mérkőzésen a Körcsarnokban a lett Raba Riga csapatát verte 4-0-ra, majd a moldáv Toligma Chisinau gárdáját győzte le 6-1-re. Az utolsó találkozón aztán a legjobb európai együttesek közé tartozó ukrán Sahtar Donyeck a papírformának megfelelően 11-0-ra verte a Bikákat - de a gödöllői egylet így is remek eredményt ért el.

A kazah Kairat Almaty gárdája elképesztően erős: tavaly a legjobb négyig jutott csapatot fele-fele arányban orosz és brazil játékosok alkotják. A Kairat az előző selejtező körben a brazilokkal teletűzdelt olasz Arzignano Grifo ellen 2-2-es döntetlent ért el, s ez mutatja a kazah bajnok erejét.

A fehérorosz Dorozsnik Minszk csoportelsőként, százszázalékos teljesítménnyel jutott Európa 16 legjobb együttese közé. Az előző körben a cseh Jiztebnik, a grúz Iberia Tbiliszi, és a litván Nafta Mazeikiai együttesét utasította maga mögé.

A legkeményebb ellenfél azonban kétségkívül a spanyol El Pozo Murcia gárdája lesz. A hispánok a legutóbbi spanyol bajnokság - figyelem, a világ legerősebb futsal bajnokságáról beszélünk - győztese, a jelenlegi pontvadászat másodikja. A kupa egyik nagy esélyesének tartott gárda az előző körben kiemelt volt, a csapatban öt brazil, egy portugál és egy spanyol válogatott játékos szerepel.

Mátrai Zsolt, a Gödöllői FK szakosztályvezetője honlapunknak elmondta, hogy a klub irányítóinak legfőbb célja a futsal sportág népszerűsítése hazánkban. 'Nagyon nagy siker volt a legutóbbi hazai UEFA Futsal-kupa rendezés, a mérkőzések telt házat vonzottak - mutatott rá Mátrai Zsolt. - A szurkolók már izgatottan várják a következő kört.'
A csoportból az első helyezett jut tovább a tavaszi Final Four-ba.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS