Nagyot javult idegenben a Loki

2014. május. 26., 11:46   |    

Nagyot javult idegenben a Loki

Az esőzés miatt elhalasztott Puskás Akadémia–DVSC-Teva mérkőzés lejátszásával befejeződött az OTP Bank Liga 29. fordulója.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–DEBRECENI VSC-TEVA 0-1 (0-0)
Gólszerző: Bódi (67.)

– A győzelmével a DVSC előnye ismét három pontosra nőtt a Győri ETO együttesével szemben. Az utolsó forduló előtt a Loki gólkülönbsége 14-gyel jobb a címvédőjénél, s mivel a győriek több győzelemmel már nem rendelkezhetnek a bajnokság végén (egyenlő pontszámnál első körben a győzelmek száma rangsorol), a Loki csak akkor nem lesz bajnok, ha kikap hétvégén a Honvédtól, míg ez ETO nyer és egyúttal 14 góllal jobb lesz a gólkülönbsége ebben a fordulóban a hajdúságiaknál.
– Kondás Elemér együttese sorozatban a negyedik bajnoki mérkőzését nyerte meg, ilyen jó szériája az idényben csak egyszer, novemberben, a 13. és a 16. forduló között volt.
– A DVSC-Teva sikerének értékét növeli, hogy a csapat a mostani idényben mindössze a második idegenbeli bajnokiját nyerte meg kapott gól nélkül. 2010 októbere, egy siófoki „nullára” nyert mérkőzés óta csak tavaly ősszel Kecskeméten, s most Felcsúton nyert Kondás Elemér együttese kapott gól nélkül.
– Bódi Ádám a negyedik gólját lőtte a bajnoki idényben. Ha ő a kapuba talált, a Loki – egy kivétellel – kapott gól nélkül nyert mérkőzést.
– A DVSC Felcsúton játszotta idénybeli 15., s egyben utolsó idegenbeli bajnoki mérkőzését. A Loki 26 pontot szerzett vendégként, ez sokkal elmarad a legutóbbi bajnoki címnyeréskor, 2011–2012-ben szerzett 35 ponttól, de a kétszerese a 2012–2013-as idény mindössze 13 idegenben szerzett pontjának.
– A Puskás Akadémia a legutóbbi hét fordulóban mindössze egy pontot szerzett. Az új stadion átadása óta háromszor játszott ott bajnoki mérkőzést, mindegyik találkozót elveszítette. Pechjére a Videoton FC, a Győri ETO és a DVSC-Teva jutott a hazai mérkőzések zárásaként ellenfélnek.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS