Nagyszerű párosításokkal búcsúzik 2018-tól a Merkantil Bank Liga

2018. december. 15., 13:08   |    

Nagyszerű párosításokkal búcsúzik 2018-tól a Merkantil Bank Liga
Fotó: budafokimte.hu

Vasárnap zárul a Merkantil Bank Liga 2018-as őszi mérkőzéseinek a sora, a Zalaegerszegi TE Csákváron igyekszik megőrizni elsőségét.

BFC SIÓFOK–BSS MONOR
(Siófok, 13.00)
Az utolsó két helyezett találkozik egymással a Balaton partján, de a házigazdák előnye tetemes, hatpontnyi a riválissal szemben. A Siófok a legutóbbi három fordulóban egyetlen pontot szerzett, a Budafoki MTE és a Mosonmagyaróvár is megelőzte. Pályaválasztóként szeptember 16. óta nyeretlen, azóta csupán egy gólt szerzett, azt is a Kazincbarcika elleni 1-5-ön. A Monor a legutóbbi öt fordulóban pont nélkül maradt, vendégként mindössze négy pontot szerzett eddig, a Mosonmagyaróvárt megverte november elején, előtte pedig Dorogon játszott döntetlent.

WKW ETO FC GYŐR–CEGLÉDI VSE
(Győr, 13.00)
Egyetlen ponttal előzi meg az ETO vasárnapi vendégét, 24 ponttal a tizenharmadik helyen áll, miután a legutóbbi négy fordulóban csak egyetlen pontot szerzett. A Cegléd 23 ponttal a tizenötödik, jobb formában van eredményei alapján vendéglátójánál, mert a legutóbbi négy fordulóban hét pontot is gyűjtött. A győriek pályaválasztóként szeptember 2. óta veretlenek, de az utóbbi hetekben többnyire döntetlent játszottak, a legutóbbi négy hazai bajnokin hat pontot szereztek. A Cegléd vendégként október végén nyert először, utána még egyszer három pontot szerzett, de azóta vereséget szenvedett a ZTE-től és a Vasastól is.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
(Nyíregyháza, 13.00)
A nyírségiek a legutóbbi három mérkőzésükön kilenc pontot szereztek, s ezzel visszakapaszkodtak a kiesőhelyek elől a középmezőnybe. Huszonnégy ponttal a tizennegyedik helyen állnak, de szoros a mezőny, ha számukra jól alakulnak a forduló eredményei, akár a mezőny első felébe is előreugorhatnak. A Mosonmagyaróvár ugyancsak megtáltosodott a legutóbbi fordulókban, a tizennyolcadik helyen áll, de a legutóbbi három fordulóban szerezte eddigi pontjainak (18) több mint az egyharmadát, hetet. Idegenben ugyan szeptember 2. óta nem nyert, de a legutóbbi két meccsén egyaránt döntetlent játszott.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC–KAZINCBARCIKA BSC
(Kaposvár, 13.00)
A Rákóczi újonc létére szenzációsan szerepel, a harmadik helyen áll a tabellán, s ha megveri az idei záró fordulóban a Kazincbarcikát, akár a második helyre is felléphet, a Gyirmót eredményének függvényében. Waltner Róbert együttese pályaválasztóként augusztus 12. óta csupán kétszer nem nyert, igaz, legutóbb a Dorog ellen is „csak” döntetlent játszott. Feltűnő, hogy a Merkantil Bank Liga teljes mezőnyéből a legkevesebb vereséget szenvedte el. A Kazincbarcika a nyolcadik helyre csúszott vissza, a legutóbbi négy fordulóban csupán két pontot gyűjtött. Ugyanakkor a Győri ETO elleni, november végi döntetlen előtt sorozatban négy mérkőzését is megnyerte vendégként.

DUNA ASZFALT TISZAKÉCSKEI VSE–GYIRMÓT FC GYŐR
(Tiszakécske, 13.00)
A forduló egyik rangadóján az újonc fogadja a feljutás egyik nagy esélyesét. A Tiszakécske mintha elfáradt volna az őszi idény végére, a legutóbbi három mérkőzésén egyetlen pontot szerzett, de így is a kilencedik helyen áll. A legutóbbi hazai mérkőzésén kikapott ugyan a Váctól, de előtte négyszer is nyert, megszakítás nélkül. A Gyirmót sokáig vezette a bajnoki tabellát, de a legutóbbi két fordulóban kétszer is kikapott, így a Zalaegerszeg megelőzte. A kisalföldi legénység idegenben szeptember 2. óta csak győzött, kivéve a ZTE elleni rangadót.

SOROKSÁR SC–BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ
(Soroksár, 13.00)
Lipcsei Péter együttese éppen hogy befér a mezőny első felébe, miután a legutóbbi öt fordulóban csupán két pontot szerzett. Pályaválasztóként október 21. óta nyeretlen, igaz, a Kaposvár elleni 3–0-tól eltekintve egy-egy pontot azért szerzett mérkőzésein. A Balmazújváros a tizenhetedik helyen áll, a legutóbbi két fordulóban szerzett két ponttal előzi meg a már kieső helyen álló Mosonmagyaróvárt. Vendégként a legutóbbi nyolc mérkőzéséből csak kettőn tudott gólt lőni, de a legutóbbi kettőn pontot szerzett, egyaránt 0–0-s eredménnyel.

VÁC FC–DOROGI FC
(Vác, 13.00)
A tizenegyedik és a tizenkettedik helyet foglalja el a két csapat, azonos pontszámmal (25) állnak. A Vác a pályaválasztó, de csak győzelemmel előzheti meg a riválisát. A gárda eddig bajnoki meccsei felén döntetlenre végzett 2018 őszén. Meglepő, de szeptember 2. óta nem tud nyerni pályaválasztóként, pedig a legutóbbi három alkalommal már valóban otthon, a Ligeti Stadionban fogadhatta ellenfeleit. A Dorog a legutóbbi négy fordulóban hat pontot szerzett, veretlen maradt. Idegenben augusztus végén nyert legutóbb, de a november végi, kaposvári pontszerzés bravúrosnak nevezhető.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–BUDAÖRS FC
(Békéscsaba, 13.30)
A negyedik helyen áll a Budaörs, az ötödiken a Békéscsaba, a helyezési számok alapján feltétlenül e találkozó is rangadónak minősíthető. Annak ellenére is, hogy a lila-fehérek hullámvölgybe kerültek, tíz pontot is veszítettek a legutóbbi négy fordulóban. Pályaválasztóként az idény elején kiválóan szerepeltek, de legutóbb kikaptak a Gyirmóttól. A Budaörs az elmúlt hetekben nagy formába lendült, továbbjutott a Magyar Kupában a Diósgyőr ellen, a bajnokságban pedig november 28. óta a Csákvár elleni hazai botlástól eltekintve minden mérkőzését megnyerte. Vendégként a legutóbbi két meccsén kapott gól nélkül győzött, igaz, a tabella jelenlegi tizenkilencedik és huszadik helyezettje ellen.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–ZALAEGERSZEGI TE
(Csákvár, 17.00)
A hatodik helyezetthez látogat az első, amennyiben a Csákvár nyerni tudna, sem léphet előbbre – legalábbis a tavaszi folytatásig. A hazaiak rapszodikusan szerepelnek, a legutóbbi négy hazai mérkőzésükből csak egyet nyertek meg, ugyanakkor figyelemre méltó, hogy szeptember 16. óta minden hazai bajnoki meccsükön legalább két gólt szereztek. (Más kérdés: a fenti utalás már jelzi, elég sok gólt is kapnak, a legutóbbi hét mérkőzésükön tizenhármat.) A ZTE a Vasas elleni hazai botlástól (2-3) eltekintve kitűnően teljesít az elmúlt hetekben, a szezonban vendégként eddig csak Tatabányán, a Budaörstől kapott ki.

VASAS FC–BUDAFOKI MTE
(Újpest, Szusza Ferenc Stadion, 17.00)
Az angyalföldiek a hetedik, a budafokiak a tizenhatodik helyen állnak a bajnokságban, talán ez az adat még csak nem is sugallja, hogy a legutóbbi három fordulót tekintve a mezőny három százszázalékos csapatából kettő megmérkőzik ezen a találkozón. A Vasas pályaválasztóként július 29. után november 25-én nyert először. A Budafok november 25-én, Balmazújvárosban ugyancsak nyert, az volt vendégként az első „három pontosa” az őszi szezonban.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Két év után ismét az MTK volt a legjobb teremben
Bajnokságok / Kupák
Az MTK-nak idén is jól megy, minden meccsét megnyerte az Astra
Bajnokságok / Kupák
OTP Bank Liga: Elkészült a 19-28. fordulók menetrendje

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank

Szponzoraink

  • Merkantil Bank
  • Groupama Biztosító
  • MOL
  • Förch
  • Jet Sol