NB I: A Fradit fogadja az új edzőjével még nyeretlen DVSC

2021. december. 10., 11:53   |    

NB I: A Fradit fogadja az új edzőjével még nyeretlen DVSC

Az OTP Bank Liga utolsó előtti 2021-es fordulójában szombaton és vasárnap is három-három mérkőzést rendeznek - a találkozók felét Budapesten. Az egyetlen olyan meccsnek, amelyen két, egyaránt a tabella első felében álló csapat játszik, viszont Mezőkövesd a házigazdája.

PUSKÁS AKADÉMIA–GYIRMÓT FC GYŐR
(Szombat, Felcsút, Pancho Aréna, 15.45)

A harmadik helyen álló Puskás Akadémia a legutóbbi három fordulóban győzelem nélkül maradt, a legutóbbi hazai mérkőzésén, meglepetésre, nem bírt a Zalaegerszeggel. Ennek ellenére jó a felcsúti mérlege, a szeptember 12-i, Kisvárda elleni vereség óta négy találkozón tíz pontot szerzett. A Gyirmót körülbelül azonos mérleget produkál otthon és idegenben, de érdekes, hogy vendégként szerzett eggyel több pontot eddig. Egyetlen kivétellel (Kisvárdán győzelem helyett döntetlent játszott) tökéletes az idegenbeli mérkőzésein a vereség és a győzelem váltakozása – ennek alapján most egy hárompontos meccs következne az újonc számára.

BUDAPEST HONVÉD–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Szombat, Kispest, Bozsik Aréna, 17.15)

Mind a két csapat 19 ponttal áll a táblázaton, mind a kettő nyert az előző fordulóban. A hatodik helyezett Honvéd vereséggel kezdte a hazai mérkőzéseit tekintve a szezont, azóta egyet nyer, egyet veszít, felváltva. Kizárólag a Ferencváros ellen nem szerzett gólt és csak az MTK ellen nem kapott. A ZTE a múlt héten megverte otthon a DVSC-t, s ezzel lezárta hosszú nyeretlenségi sorozatát. Idegenben kétszer nyert eddig, mégpedig a Loki vendégeként, s az idény egyik legnagyobb meglepetését okozva, a Ferencváros ellen, a Groupama Arénában. Legutóbb Felcsútról vitt el egy pontot.

MTK BUDAPEST–MOL FEHÉRVÁR FC
(Szombat, Józsefváros, Hidegkuti Nándor Stadion, 19.30)

Az MTK a kilencedik, a MOL Fehérvár a negyedik a táblázaton, nyolc pont a két csapat közötti különbség. Ugyanakkor az előző forduló a kék-fehéreknek sikerült jobban, az utolsó pillanatokban szerzett góllal legyőzték az Újpestet, míg a Vidi kikapott Kisvárdán. Az MTK pályaválasztóként mindössze háromszor nyert eddig az idényben, a lila-fehérek elleni siker előtt legutóbb szeptember végén. A MOL Fehérvár még nyeretlen a bajnoki szezonban vendégként.

ÚJPEST FC–PAKSI FC
(Vasárnap, Újpest, Szusza Ferenc Stadion, 13.30)

Az Újpest a 97. percben kapott tizenegyesgóllal kapott ki a múlt vasárnap az MTK-tól, pedig az egy ideig a tabella utolsó helyén is veszteglő gárda az utóbbi hetekben javított helyzetén, a korábbiakhoz képest jó formában volt. Összes pontjai felét az előző négy fordulóban gyűjtötte. Pályaválasztóként a legutóbbi két meccsét megnyerte. A Paks az előző fordulóban otthon veszített a Honvéd ellen, gyengébben szerepel az ősz második felében, mint az elsőben, noha továbbra is gólokban gazdag mérkőzéseket játszik. Ritkaság, hogy a tabella nyolcadik helyezettje minden riválisánál legalább négy góllal többet szerezzen a bajnokság addigi szakaszában – most ez a helyzet. Ugyanakkor nagyon „gólképes” a paksi védelem is, egyetlen más csapat sem kapott több gólt. Bognár György csapata szeptember vége óta a négy idegenbeli bajnoki mérkőzésén csak egy pontot gyűjtött, de azt legutóbb, mégpedig Debrecenben.

DEBRECENI VASUTAS SC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Vasárnap, Debrecen, Nagyerdei Stadion, 16.30)

Joan Carrillo korábban a mostaninál jobb pozícióban állva meccselt csapatával a Ferencváros ellen, igaz, akkor még a Vidit dirigálta. A DVSC-vel egyelőre nyeretlen, három mérkőzésen egy pontot szerzett. A Ferencváros idegenben még százszázalékos az OTP Bank Liga 2021–2022-es idényében, s kifejezetten jó a DVSC elleni mérlege az utóbbi években, a legutóbbi hat mérkőzését (otthon vagy idegenben) kivétel nélkül megnyerte. Ugyanakkor a DVSC legutóbbi, a Ferencváros elleni hazai győzelme emlékezetes: 2019. február 16-án a Loki Zsóri Dániel Puskás-díjat hozó ollózásos góljával győzött.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Vasárnap, Mezőkövesd, Városi Stadion, 18.45)

Supka Attila az előző idényben története legjobb helyezését érte el a Kisvárdával, de aztán távozni kényszerült a csapat éléről. Negyedéves „pihenő” után átvette a Mezőkövesdet, amellyel eddig csak a Ferencvárostól kapott ki. A Kisvárda a második helyen áll, jól átvészelte az edzőváltást, Erős Gábor irányításával még nem kapott ki. A piros-fehérek vendégként augusztus 13. óta csak egyszer győztek.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS