NB I: A Honvéd ellen lépne előre az Újpest

2021. november. 26., 11:27   |    

NB I: A Honvéd ellen lépne előre az Újpest

A listavezető és címvédő Ferencváros a Supka Attilával még veretlen Mezőkövesd csapatánál vendégeskedik az OTP Bank Liga 14. fordulójában. Ezúttal három mérkőzést szombaton, hármat pedig vasárnap rendeznek.

KISVÁRDA MASTER GOOD–MTK BUDAPEST
(Szombat, Kisvárda, Várkerti Stadion, 14.45)

A Kisvárda olyan jól kezdte az idényt, hogy bár a legutóbbi öt fordulóban csak egyszer nyert, a harmadik helyen áll. Pályaválasztóként csak a Ferencvárostól kapott ki 2021 őszén, igaz, éppen az a legutóbbi alkalom. Az MTK a tizenegyedik helyre csúszott vissza, miután immár két hónapja nyeretlen. Idegenben a legutóbbi öt bajnoki meccséből csak egyen szerzett pontot, de az az Örökrangadó volt, a Groupama Arénában.

MOL FEHÉRVÁR FC–GYIRMÓT FC GYŐR
(Szombat, Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 17.00)

A MOL Fehérvárnak nem ment az Üllői úton, de így is a negyedik helyen áll. Pályaválasztóként a legutóbbi három bajnokiját kivétel nélkül megnyerte. A Gyirmót feljött a tizedik helyre, miután a legutóbbi két bajnoki találkozóján négy pontot gyűjtött. Vendégként Újpesten és az MTK ellen is nyerni tudott, érdekes egyébként, hogy Csertői Aurél együttese a mostani bajnoki idényben idegenben eddig több pontot szerzett, mint az Alcufer Stadionban.  

BUDAPEST HONVÉD–ÚJPEST FC
(Szombat, Kispest, Bozsik Aréna, 19.30)

Igazi presztízscsata a szombat záró mérkőzése. A két csapat közül a Bp. Honvéd négy vereség, az Újpest két nyeretlen találkozó után győzött ismét az előző fordulóban. A kispestiek vannak jobb helyzetben, öt ponttal és öt hellyel állnak jobban. Ugyanakkor a két csapat hat egymás elleni bajnoki mérkőzéséből egyet sem tudtak megnyerni. A Honvéd pályaválasztóként vereséggel kezdte az idényt, azóta győzelem és vereség váltakozik a Bozsik Arénában játszott bajnoki mérkőzésein. Az Újpest február 28. óta nem nyert vendégként bajnoki mérkőzést.

DEBRECENI VSC–PAKSI FC
(Vasárnap, Debrecen, Nagyerdei Aréna, 13.30)

A Debrecen a kilencedik helyen áll, egyike annak a négy csapatnak, amelyik nem szerzett több pontot, mint ahány fordulóban szerepelt. Joan Carrillo a múlt héten vereséggel mutatkozott be a Loki élén Újpesten, most, a Paks ellen mutatkozik majd be a hazai publikum előtt. Csapata eddig mindössze kétszer győzött a Nagyerdei Stadionban, de mindkétszer öt gólt szerezve. A Paks a Puskás Akadémia elleni fölényes győzelemmel zárta le nyeretlenségi sorozatát. Idegenben a legutóbbi három mérkőzését – kivétel nélkül 2–1-re t elveszítette.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Vasárnap, Felcsút, Pancho Aréna, 15.45)

A Puskás Akadémia súlyos vereségbe szaladt bele legutóbb Pakson, lezárult öt mérkőzésből álló győzelmi sorozata. Ugyanakkor pályaválasztóként a legutóbbi három találkozóját meg tudta nyerni. A ZTE legutóbbi három fordulóban nem tudott nyerni, két vereség után döntetlent játszott a Mezőkövesddel. A két csapat egymás elleni mérkőzéseit tekintve a legutóbbi három alkalommal mindig a vendégcsapat nyert. Sőt: a Puskás Akadémia még soha nem nyert a ZTE ellen Felcsúton.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Vasárnap, Mezőkövesd, 18.00)

Supka Attila eddig öt bajnoki mérkőzésen dirigálta a Mezőkövesdet, három győzelem és két döntetlen a mérlege. Pályaválasztóként három mérkőzésen hét pontot gyűjtött az edzőváltás óta. A csütörtökön még Sevillában, Európa-liga-mérkőzésen szerepelt Ferencváros vezeti a bajnoki tabellát, a mezőnyből egyedüliként nyerte meg a legutóbbi három bajnoki mérkőzését. Az idegenbeli bajnoki mérlege elsőrangú, április 17. óta mindegyik meccsét megnyerte.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS