NB I: A Honvéd fogadja a Fradit, jó formában lévő MTK ellen tér vissza Mezőkövesdre Pintér Attila

2020. november. 20., 13:57   |    

NB I: A Honvéd fogadja a Fradit, jó formában lévő MTK ellen tér vissza Mezőkövesdre Pintér Attila

A válogatott mérkőzései után ismét a kluboké a főszerep, a hétvégén rendezik az OTP Bank Liga 11. fordulóját. A november 22-re kisorsolt Újpest-ZTE NB I-esmérkőzést a két csapat kérésére az MLSZ Versenybizottsága elhalasztotta, az új időpont december 23., 18.00.

KISVÁRDA MASTER GOOD–PAKSI FC
(Péntek, Kisvárda, 20.00)

A Kisvárda kilenc mérkőzést játszott eddig, a legutóbbi két fordulóban győzött, október 16. óta nem szenvedett vereséget. Pályaválasztóként november első napján 1–0-ra legyőzte a Diósgyőrt, s ezzel lezárta május vége óta tartó, öt mérkőzésből álló nyeretlenségi sorozatát. A Paks a második helyen áll, egy ponttal többet gyűjtött, mint a Kisvárda, de egy meccsel többet is játszott. Az edzőváltás óta még veretlen, a legutóbbi hat bajnoki találkozóján tizenhat pontot szerzett. Idegenben is jó a mérlege az utóbbi hetekben, Diósgyőrben és Budafokon is nyerni tudott.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–BUDAFOKI MTE
(Szombat, Pancho Aréna, 14.45)

Egymást követő helyeken áll a két csapat, az újonc Budafok egy ponttal megelőzi a Puskás Akadémiát, amelynél két mérkőzéssel kevesebbet játszott, így a vesztett pontokat tekintve hét pont az előnye. Az előző idény bronzérmese a legutóbbi öt fordulóban négyszer is kikapott, a hazai pályán a Honvéd elleni siker előtt kikapott az MTK-tól és a Zalaegerszegtől is. A Budafok a válogatott mérkőzések miatti szünet előtt vereséget szenvedett, s ezzel lezárt egy három mérkőzésből álló győzelmi szériát. Vendégként a legutóbbi két bajnokiját megnyerte, éppen az a két csapat ellen, amelyik megverte Felcsúton a PAFC gárdáját: az MTK és a ZTE ellen.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–MTK BUDAPEST
(Szombat, Mezőkövesd, 17.00)

Az előző szezon negyedik helyezettje a tabella utolsó helyén áll. A hét elején edzőt váltott, Kuttor Attila helyére visszatért Pintér Attila. A kövesdiek a legutóbbi öt fordulóban mindössze egy pontot szereztek, otthon mindössze négy bajnokit játszott eddig a szezonban, az első kettőn négy pontot szerzett, a következő kettőt elveszítette. Az MTK az utóbbi hetekben sokat javult, tizenöt pontjából tízet a legutóbbi négy fordulóban szerzett. Idegenben a legutóbbi két bajnoki mérkőzését a Pancho Arénában és a Szusza Ferenc Stadionban 7–0-s összesített gólkülönbséggel nyerte meg.

BUDAPEST HONVÉD–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Szombat, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 19.30)

A listavezető Ferencváros immár a mezőny egyetlen veretlen csapata, a négy idegenbeli bajnoki mérkőzéséből kettőt megnyert, kettőn döntetlent játszott. A legutóbbi szezonban a Honvéddal vívott bajnoki mérkőzéseken nem kapott gólt, de háromból csak egyszer, legutóbb vendégként nyert. A kispestiek a legutóbbi fordulóban kikaptak, s lezártak egy négy mérkőzésből álló veretlenségi sorozatot. A Józsefvárosban a mostani szezonban még nem nyertek, két vereség után kétszer döntetlent játszottak.

ÚJPEST FC–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Az Újpest kérte a mérkőzés elhalasztását, amelybe a ZTE beleegyezett, az MLSZ Versenybizottsága a találkozót december 23., 18.00 órára halasztotta.)

MOL FEHÉRVÁR FC–DIÓSGYŐRI VTK
(Vasárnap, MOL Aréna Sóstó, 17.00)

A Fehérvár vereséget szenvedett a válogatott mérkőzések miatti szünet előtti hétvégén az MTK ellen, ez volt az első mérkőzés, amelyet magyar csapat ellen elveszített Márton Gábor irányításával. Pályaválasztóként 2020-ban még nem kapott ki, az őszi szezonban a Paks és a Ferencváros ellen játszott döntetlent. A mostani szezonban minden vendégcsapat egy gólt szerzett a MOL Aréna Sóstóban. A Diósgyőr a legutóbbi fordulóban játék nélkül jutott három ponthoz az Újpest ki nem állása miatt. Idegenben a márciusi leállást követő újrakezdés óta minden bajnoki meccsét elveszítette.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS