NB I: A Mezőkövesd legyőzésével előzne a Paks

2021. március. 05., 10:34   |    

NB I: A Mezőkövesd legyőzésével előzne a Paks

Pénteken Diósgyőrben kezdődik az OTP Bank Liga 25. fordulója, amelyben a listavezető Ferencváros Zalaegerszegre látogat, míg a második helyezett Puskás Akadémia az Újpestet fogadja.

DIÓSGYŐRI VTK–MTK BUDAPEST
(Péntek, Diósgyőr, 20.00)

Az utolsó helyen álló DVTK idén még veretlen pályaválasztóként az OTP Bank Ligában, három mérkőzéséből kettő döntetlennel végződött a Budafok és a Mezőkövesd ellen, közben pedig legyőzte a Kisvárdát. A legutóbbi két meccsén egyaránt két-két gólt szerzett. A kék-fehérek a legutóbbi három mérkőzésükön nyeretlenek maradtak, ugyanakkor különleges az idei idegenbeli mérlegük. A Budafok ellen 2–2-vel kezdtek, de azóta minden tétmérkőzésüket megnyerték az Új Hidegkuti Nándor Stadiontól távol. Igaz ez még akkor is, ha a kiírást tekintve vendégként kaptak ki kedden kétgólos előnyből 3–2-re a Honvéd ellen Józsefvárosban.

PAKSI FC–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Szombat, Paks, 17.00)

A Paks a legutóbbi négy bajnoki mérkőzéséből csak egyet nyert meg, de továbbra is látványos, gólerős futballt játszik. Egyetlen csapat sem szerzett több gólt az idényben eddig, sőt, amióta Bognár György átvette a csapatot, a zöld-fehérek a MOL Fehérvárnál és a Ferencvárosnál is többet „termeltek”. Pályaválasztóként az Újpest elleni vereség előtt háromszor is nyert. A Mezőkövesd a legrégebb óta veretlen csapat, a tabellán egy ponttal és egy hellyel áll a Paks előtt. Vendégként mind a négy eddigi 2021-es bajnoki meccse döntetlenre végződött, az első hármon egyetlen gól sem esett.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–ÚJPEST FC
(Szombat, Pancho Aréna, 19.30)

A második helyen álló felcsúti csapat csupán egyetlen bajnokiját veszítette el eddig 2021-ben, de az a Bp. Honvéd elleni, legutóbbi hazai bajnoki találkozó volt. Ezt leszámítva jó a mérlege pályaválasztóként, november elseje óta veretlen volt. Legalábbis az OTP Bank Ligában, ugyanis a Magyar Kupából február 24-én éppen az Újpest ellen esett ki. A lila-fehérek a legutóbbi öt bajnoki mérkőzésükből négyet megnyertek. Érdekes a mérlegük a 2021-ben eddig idegenben játszott bajnoki meccseiken: kétszer kikaptak, mindkettőn három gólt kaptak. Viszont kétszer nyertek, három-három szerzett góllal.

BUDAPEST HONVÉD–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Vasárnap, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 16.00)

A forduló egyik legnagyobb párharcát hozhatja e találkozó, ha a Honvéd nyerni tud, jobb gólkülönbségével megelőzi ellenfelét a tabellán. Horváth Ferenc együttese a legutóbbi két tétmérkőzését megnyerte, legutóbb, az MTK ellen, Józsefvárosban 0–2-ről tudott fordítani. A Kisvárda a legutóbbi hat bajnoki mérkőzéséből ötöt elveszített. Vendégként az elmúlt három hónapban csupán egy pontot szerzett, de azt a Ferencváros ellen, a Groupama Arénában. A két csapat legutóbbi hat (!) egymás elleni mérkőzésén a kispestiek nyeretlenek maradtak.

ZALAEGERSZEGI TE FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Vasárnap, Zalaegerszeg, 18.00)

A ZTE visszaesett a tabella utolsó előtti helyére, miután 2021-ben eddig egyetlen bajnoki mérkőzését, az Újpest ellenit tudta megnyerni. Nyolc bajnokin öt pontot gyűjtött. Pályaválasztóként az első három idei meccsén nyolc gólt szerzett, de aztán 2–0-ra kikapott a MOL Fehérvártól. A Ferencváros az OTP Bank Liga 2020–2021-es idényében még nem szenvedett vereséget vendégként, de a legutóbbi két meccse 2–2-re végződött. Január 23. óta minden idegenbeli találkozóján legalább két gólt szerzett. Napra pontosan egy éve, március 7-én a ZTE 1–1-es hazai döntetlent ért el a Ferencváros ellen.

BUDAFOKI MTE–MOL FEHÉRVÁR FC
(Vasárnap, Budafok, 20.00)

A legutóbbi öt fordulóban a Budafok hat, a MOL Fehérvár csak négy pontot szerzett. A hazai csapat „alulról”, míg a vendég „felülről” harmadik a táblázaton. A két gárda a mostani idényben egymás ellen játszott eddigi két mérkőzése nyilvánvalóan a MOL Fehérvár fölényét mutatja, Budafokon és Székesfehérváron is 4–1-re győzött. Csizmadia Csaba legénysége a régi kétpontos rendszerben ötvenszázalékos hazai mérleget mutatna fel eddigi 2021-es meccsein (2 győzelem, 1 döntetlen, 2 vereség), a mostani rendszer szerint azt mondhatni, változatos a teljesítménye. A MOL Fehérvár az újpesti és a zalaegerszegi győzelme között kikapott a Kisvárda és a Ferencváros vendégeként.

OTP Bank Liga NB I. 25. forduló

Sorsolás
2024. 03. 16. 13:00
Szusza Ferenc Stadion
2024. 03. 16. 15:30
DVTK Stadion
2024. 03. 16. 17:45
Kecskeméti Széktói Stadion
2024. 03. 17. 12:30
Debreceni Nagyerdei Stadion
2024. 03. 17. 14:45
Groupama Aréna
2024. 03. 17. 17:30
Új Hidegkuti Nándor Stadion

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS