NB I: Az Újpest fogadja a Fradit a hét közepén

2021. február. 02., 12:32   |    

NB I: Az Újpest fogadja a Fradit a hét közepén

Hétközi fordulót rendeznek az OTP Bank Ligában, kedden két, szerdán négy meccset tartanak. A listavezető Ferencváros az idény második derbijét vívja az Újpesttel.

KISVÁRDA MASTER GOOD–MTK BUDAPEST
(Kedd, Kisvárda, 17.30)

A kisvárdaiak nagyszerűen kezdték a tavaszt, döntetlent játszottak a mezőny legrégebb óta veretlen tagjával, a Mezőkövesddel, majd legyőzték a második helyezett MOL Fehérvárt és döntetlent játszottak a listavezető Ferencvárossal. A legutóbbi hét hazai meccsükön nem kaptak ki. Az MTK két mérkőzésen egy pontot szerzett eddig tavasszal. A legutóbbi négy, idegenben megvívott bajnokiján nyeretlen maradt, mindegyiken két gólt kapott, ám kétszer két gólt szerzett, egy pontot elvitt. Az MTK még nem nyert bajnoki mérkőzést a Kisvárda ellen az élvonalban.

MOL FEHÉRVÁR FC–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Kedd, Székesfehérvár, MOL Aréna Sóstó, 20.00)

A Fehérvár teljesítménye nagyon hullámzó eddig tavasszal: az újpesti kiütéses diadal óta kikapott Kisvárdán és otthon a Honvédtól is. A Mezőkövesddel az elmúlt 365 napban hatodszor találkozik, az előző ötből csak egyen nem esett legalább három gól. A Mezőkövesd a legutóbbi öt bajnoki mérkőzésén veretlen maradt, ugyanakkor tavaly március 7. óta mindössze kétszer tudott idegenben bajnoki mérkőzést nyerni, először Pakson, másodszor Budafokon.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–DIÓSGYŐRI VTK
(Szerda, Felcsút, Pancho Aréna, 16.00)

A hétvégén mind a két csapatban olyan futballista szerzett gólt – a Puskás Akadémiában Géresi Krisztián, a Diósgyőrben az éppen a mostani riválistól megszerzett David Vaněček –, aki néhány nappal a bemutatkozás előtt érkezett új állomáshelyére. Hornyák Zsolt együttese a Ferencváros ellen otthon döntetlent játszott, az MTK ellen idegenben nyert. A Diósgyőr bravúros győzelemmel kezdte a tavaszt a Groupama Arénában, majd kikapott Pakson, s döntetlent játszott otthon a Budafokkal. Az idegenbeli mérlege továbbra is gyenge, a Ferencváros elleni sikert leszámítva.

BUDAPEST HONVÉD–PAKSI FC
(Szerda, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 17.30)

A Honvéd a legutóbbi öt meccsén tíz, a Paks csak négy pontot szerzett. A továbbra is albérletben játszó kispestiek pályaválasztóként a mostani idényben csak egyszer, a Diósgyőr ellen tudtak nyerni, de a legutóbbi három alkalommal nem kaptak ki. A Paks három vereséggel zárta az őszt, de tavasszal még veretlen, a két meccsen hat gólt szerzett. Közel tíz éve nem tud nyerni a tolnai gárda a Honvéd vendégeként bajnoki mérkőzésen.

BUDAFOKI MTE–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Szerda, Budafok, Promontor utca, 20.00)

A Budafoké a leghosszabb aktív nyeretlen széria az élvonalban, de az eddigi három tavaszi mérkőzéséből kettőn szerzett pontot, a harmadikon pedig a listavezetővel játszott. Otthon október 17. óta nem tudott nyerni. A ZTE kettőből kétszer játszott eddig 2021-ben döntetlent, hat gólt szerzett, hatot kapott. Idegenben sok gólt kap (az utóbbi három alkalommal összesen hatot), de sokat is szerez, a Diósgyőr, az Újpest és a Honvéd ellen is legalább kettőt.

ÚJPEST FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Szerda, Újpest, Szusza Ferenc Stadion, 20.00)

A lilák nyolc gólt kaptak eddig tavasszal, csupán két mérkőzésen. Michael Oenninggel még nem szereztek pontot. Pedig a 2020-as idény hajrájának mérlege jó volt, két meccs, két győzelem, az a hat pont nélkül még nagyobb bajban lenne az Újpest. A Ferencváros a papírformához képest gyengén kezdte a tavaszt, a két hazai meccsén csak egy pontot szerzett összesen, de idegenben legyőzte a Budafokot. A nagy rivális ellen az Újpest 2014 óta nem nyert pályaválasztóként. A két csapat legutóbbi öt mérkőzését kivétel nélkül a Ferencváros nyerte.  

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS