90. percben lőtt góllal győzött a DVTK Mezőkövesden

2019. december. 07., 19:26   |    

90. percben lőtt góllal győzött a DVTK Mezőkövesden

Elhozta Fehérvárról a három pontot a Paks. A Zalaegerszeg nyerte az újoncok csatáját.

OTP Bank Liga, 15. forduló:

Mezőkövesd Zsóry FC–Diósgyőri VTK 0–1 (0–0)
Mezőkövesd, v.: Iványi
gólszerző: Rui Pedro (90.)
sárga lap: Berecz (14.), Pillár (58.), Katanec (85.), illetve Vági (34.), Rui Pedro (60.), Bacsa (68.)

Mezőkövesd: Szappanos – Farkas D., Pillár, Katanec, Silye – Berecz, Karnyicki – Cseri, Nagy D. (Vajda, 70.), Pekár (Sajbán, 70.) – Zivzivadze
Diósgyőr: Danilovic – Orosz D., Polgár, Brkovic, Tamás M. – Vági, Iszlai – Hasani, Rui Pedro, Prosser (Bacsa, 56.) – Ivanovszki (Korbély, 92.)

Az első félidőben ritkán forogtak nagy veszélyben a kapuk. Többnyire a Mezőkövesd próbált támadásokat vezetni, de sok helyzetet nem tudott kialakítani. A védekezésre építő Diósgyőr egyszer-egyszer megindult, a hazaiaknak azonban csak akkor volt némi izgulni valójuk, amikor pontrúgásból ívelés következett, akkor is csak kevés. A kövesdiek lényegesen többször jutottak el ellenfelük kapujáig, lövéseik és fejeseik is akadtak, de egyik sem volt pontos. Nagyobb esély nyílt a gólszerzésre, amikor szélről érkezett a labda, ilyeneknél többször csak kicsivel maradtak le a hazaiak középen, a kapusoknak azonban egyik oldalon sem kellett nagy bravúrt bemutatniuk.

A fordulást követően kiegyenlítettebbé vált a játék, mert többet vállalt, a korábbinál aktívabban futballozott a DVTK. A hazai fölény ugyan továbbra is megmaradt, de már oda kellett figyelniük a vendégek kontratámadásaira a mezőkövesdieknek. A hajrához közeledve mindkét csapat igyekezett megszerezni a győzelmet érő gólt, ami végül a Diósgyőrnek jött össze az első kaput eltaláló lövéséből.

Zalaegerszegi TE FC–Kaposvári Rákóczi 2–0 (2–0)
Zalaegerszeg, v.: Pintér
gólszerzők: Ikoba (1.), Lesjak (38.)
sárga lap: Mitrovic (71.), illetve Nagy T. (43.), Nagy J. (45.), Beliczky (91.)

Zalaegerszegi TE FC: Demjén – Bolla, Bobál D., Lesjak, Bedi – Stieber (Babati, 86.), Mitrovic (Kiss M., 88.), Kocsis G.,  Radó (Grumic, 82.) – Ikoba, Bobál G.
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics – Nagy J., Fodor, Nagy T. (Hegedűs, a szünetben), Hadaró – Jakimiv, Szakály A., Nagy R. (Zsiga,73.), Csiki (Balázs, 57.) – Beliczky, Ádám

Nagy védelmi hibát kihasználva már az első percben megszerezte a vezetést a ZTE, és a folytatásban is inkább az történt a pályán, amit a hazai csapat akart. Sok volt a szabálytalanság, és bár adódtak helyzetek a kaposváriak előtt is, egy szöglet után szerzett újabb góljával a zalai gárda megnyugtató előnnyel vonulhatott pihenőre.

A szünetet követően visszaesett a tempó és a színvonal, a ZTE őrizte előnyét, a vendégek pedig hiába próbálkoztak, komoly gólszerzési lehetőséget nem tudtak kialakítani.

Debreceni VSC–Budapest Honvéd 1–1 (0–1)
Debrecen, v: Kassai     gólszerző: Varga K. (62.), illetve Batik (45+1.)     sárga lap: Haris (28.), illetve Aliji (49.), Kamber (89.), Kukoc (92.)

DVSC: Kosicky – Bényei, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Haris - Kusnyír (Trujic, 46.), Tőzsér, Bódi, Varga K. (Adeniji, 84.) – Garba
Budapest Honvéd: Tujvel – Batik, Kamber, Lovric – Uzoma, Vadócz, Nagy G., Kesztyűs (Banó-Szabó, 74.), Aliji (Kukoc, 91.) – Lanzafame, Moutari (Cipf, 69.)     
Kényelmes tempóban kezdték a mérkőzést a csapatok. Az első kapura lövésre a tizedik percig kellett várni, ekkor Garba próbálkozását védte könnyedén Tujvel. Az első negyedóra végén megszerezhette volna a vezetést a Honvéd: Lanzafame kiugratását követően Moutari került óriási helyzetbe, Kosiczky azonban bravúrral védett. Nem sokkal később Kamber kiszorított helyzetben a kapufát találta el. A vendégek a mezőnyben fokozatosan átvették az irányítást, és az első félidő hosszabbításában Batik fejesgóljával megszerezték a vezetést.

A második játékrész elején fokozta a tempót a Honvéd. Előbb Moutari, majd Vadócz veszélyeztette a hazaiak kapuját. A Debrecen teljesen váratlanul, első helyzetét értékesítve egyenlített. A gól után lendületben maradtak a hazaiak, a Honvéd teljesítménye pedig egyre inkább visszaesett. A hajrában a DVSC beszorította ellenfelét, de a győztes gólt nem tudta megszerezni.

Újpest FC–Kisvárda 1–0 (1–0)
Illovszky Rudolf Stadion, v.: Bognár
gólszerző: Nwobodo (33.)
sárga lap: Pauljevic (51.), Zsótér (70.), Nwobodo (80.), illetve Hugo Seco (55.)

Újpest: Banai – Pauljevic, Heris, Ristevski, Burekovic – Sankovic – Onovo, Nwobodo, Zsótér (Szakály P., 92.), Bjarnason (Simon, 63.) – Feczesin
Kisvárda: Zöldesi – Gosztonyi, Rubus, Kravcsenko, Protics (Kovácsréti, 87.) – Lucas, Karaszjuk – Hugo Seco (Bumba, 57.), Cukalasz, Sassá (Tischler, 64.) – Grozav

Harminc percen keresztül óriási mezőnyfölényben játszott az Újpest, a vendégek kizárólag védekeztek. Azt viszont fegyelmezetten tették, így helyzetet nem tudott kialakítani a hazai csapat. A 33. percben Nwobodo bátor egyéni megmozdulása, valamint némi szerencse kellett az újpestiek vezető találatához: az éles szögből leadott lövést a menteni igyekvő Kravcsenko fejjel csúsztatta saját kapujának rövid oldalába. Azonnal ritmust váltott, és támadásba lendült a Kisvárda, de a szünetig csak lehetőségekig jutott.

A hullámzó második félidőben előbb az Újpest, majd a Kisvárda tudott mezőnyfölényt kiharcolni magának, de amíg a házigazdák helyzetet is ki tudtak dolgozni, a vendégek nem jelentettek veszélyt a kapura. A középpályát mindkét csapat gyorsan játszotta át, ám a tizenhatosokhoz érve már inkább a hibák jellemezték a felek játékát. A hajrában az Újpest már a biztonságra törekedett, nem vállalt nyílt támadójátékkal kockázatot. A vendégek részéről a legnagyobb helyzetet Bumba hagyta ki, aki a 81. percben óriási helyzetben, négy méterről lőtt az üres kapu fölé.

Az Újpest ezzel a győzelemmel javított gyenge hazai mérlegén: a lila-fehérek pályaválasztóként nyolcadik fellépésükön másodszor nyertek, így a lehetséges 24 pontból nyolcat gyűjtöttek be. Az Újpest korábbi hazai sikerét szeptember közepén, a Debrecen ellen aratta.

MOL Fehérvár FC–Paksi FC 0–2 (0–0)
Mol Aréna Sóstó, v.: Erdős
gólszerzők: Szabó J. (54.), Könyves (78.)
sárga lap: Stopira (45.), Nego (53.), Kovács I. (85.), illetve Kelemen D. (43.), Windecker (55.), Böde (69.)

Fehérvár: Kovácsik – Nego, Musliu (Zsóri 85.), Juhász R., Stopira – Nikolov (Milanov 62.), Pátkai, Elek – Kovács I., Petrjak (Bamgboye 75.) – Futács
Paks: Rácz G. – Osváth, Gévay, Lenzsér, Kelemen D., Szabó J. – Kecskés, Simon Á. (Papp K. 66.), Windecker (Balogh B. 86.) – Hahn (Könyves 57.), Böde

A Paks kezdte jobban a találkozót, a hazaiak csak az első félidő közepétől vették át a játék irányítását. A kapuk ritkán forogtak veszélyben, így a csapatok gól nélkül vonultak a szünetre.

A fordulást követően megszerezte a vezetést a vendégcsapat: távoli szabadrúgás után Szabó János kiszorított helyzetből gurított a kapus hasa alatt a hálóba. A Fehérvár továbbra is ötlettelenül futballozott, nem találta a paksiak masszív védekezésének ellenszerét. A Paks veszélyes ellentámadásokat vezetett, és az egyiknek a végén Könyves Norbert beállította a 2–0-s végeredményt.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS