NB I: Elkezdi a Fradi, Újpesten a Paks, először győzne a Honvéd

2019. augusztus. 16., 13:39   |    

NB I: Elkezdi a Fradi, Újpesten a Paks, először győzne a Honvéd

Az OTP Bank Liga harmadik fordulójában bemutatkozik az első két mérkőzését elhalasztó Ferencváros, mégpedig az újonc Kaposvári Rákóczi ellen. A forduló mind a hat meccsét szombaton rendezik. Az M4 Sport a DVSC-ZTE és a MOL Fehérvár FC-DVTK találkozókat közvetíti élőben. A 19.30-kor kezdődő mérkőzésekről a 20.12-es Sportvilágban lesz Körkapcsolás a Kossuth Rádióban.

DEBRECENI VSC–ZALAEGERSZEGI TE
(Debrecen, 17.00)

A Loki egy mérkőzésen van túl a bajnoki idényben, azt magabiztosan megnyerte a Kisvárda ellen. Az idei hazai mérlege nagyszerű, az Újpest elleni februári döntetlen óta csak egyszer nem nyert. (Éppen a Kisvárdától kapott ki tavasszal.) Ugyanakkor a legutóbbi öt hazai bajnokiján mindig kapott gólt. Az újonc ZTE szintén csak egy mérkőzést játszott eddig, Mezőkövesden jó játékkal bár, de kikapott. Az egerszegiek 2002-ben nyertek legutóbb bajnoki mérkőzést Debrecenben, 2011 óta először játszanak majd a Loki vendégeként.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI
(Ferencváros, Groupama Aréna, 19.30)

A címvédő hazai bajnoki mérlege nagyszerű, tavasszal is sokat emlegetett tény volt, hogy 2017 áprilisa óta nem szenvedett pályaválasztóként vereséget az OTP Bank Ligában. Tavaly október 6. óta minden bajnoki meccsét megnyerte a Groupama Arénában, a legutóbbi nyolc hazai bajnokiján 25 gólt szerzett. A Rákóczi mind a két bajnoki találkozóját elveszítette, idegenben 4–2-re, otthon 2–1-re kapott ki, az első mérkőzésén, a MOL Fehérvár FC ellen játszott jobban.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Mezőkövesd, 19.30)

Az első két forduló teljesítménye alapján az előző idény két középcsapata „rangadót” vív. A Mezőkövesd mind a két meccsét megnyerte eddig, előbb az egyik (ZTE), majd a másik (Kaposvár) újoncot verte meg 2–1-re. A Puskás Akadémia az idény nyitó mérkőzésén nyert idegenben az Újpest ellen, majd kikapott otthon a MOL Fehérvártól – de nem játszott rosszul, rengeteg helyzetet dolgozott ki. A két csapat az előző idényben játszott mérkőzésein mindig a pályaválasztó nyert, kapott gól nélkül. Sőt, a legutóbbi hét tétmeccsükből csak egyszer tudott a vendégcsapat gólt szerezni.

MOL FEHÉRVÁR FC–DIÓSGYŐRI VTK
(Székesfehérvár, 19.30)

A Fehérvár a Kaposvár elleni győzelemmel kezdett, majd legyőzte Felcsúton a Puskás Akadémiát is. Eddig átlagosan három gólt szerzett mérkőzésenként, a legtöbbet a mezőnyben. Pályaválasztóként február 9. óta csak egy mérkőzését nem nyerte meg, döntetlent játszott előző idénybeli mumusa, a Puskás Akadémia ellen. Legutóbbi vereségét ellenben éppen a Diósgyőr ellen szenvedte el, a második tavaszi fordulóban. A DVTK az előző két találkozóját pályaválasztóként játszotta, a Honvédot legyőzte, az Újpesttől kikapott. Idegenben a székesfehérvári siker óta nyeretlen, azóta hét meccsén mindössze két pontot gyűjtött.

ÚJPEST FC–PAKSI FC
(Angyalföld, Illovszky Rudolf Stadion, 19.30)

Mind a két csapat egy győzelemmel és egy vereséggel áll, mindkettő „abban a státusban” kapott ki, amelyikben most játszani fog: az Újpest pályaválasztóként, a Paks vendégként. Az elmúlt években akadt egy periódus (2010–2015), amelyben a zöld-fehérek többször is megtréfálták a lilákat Budapesten, szinte hihetetlen, de a két csapat legutóbbi huszonegy egymás elleni tétmérkőzéséből csak kettőt tudott megnyerni a hazai csapat. Ugyanakkor a Paks 2015 óta nyeretlen az Újpest ellen

BP. HONVÉD–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Józsefváros, Új Hidegkuti Stadion, 19.30).

A kispestiek immár a visszatért Davide Lanzafaméval kiegészülve igyekeznek javítani mérlegükön: az első két fordulóban nem szereztek pontot, előbb Diósgyőrben, majd Pakson szenvedtek vereséget. A mostani szezonban hat tétmérkőzést játszottak eddig, ezek közül csak az Európa-ligában, litván ellenfelükkel szemben tudtak nyerni, akkor is csak az első mérkőzésen. A Kisvárda hazai pályán győzelemmel rajtolt a Paks ellen – tehát legyőzte azt a gárdát, amelytől a Honvéd aztán kikapott –, ám a második fordulóban sima vereséget szenvedett Debrecenben.

A találkozókra a meccsjegy.mlsz.hu oldalon lehet jegyet váltani. 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS