NB I-es derbi a Vasas-stadionban

2019. augusztus. 30., 18:59   |    

NB I-es derbi a Vasas-stadionban

Csütörtökön eldőlt, a Ferencváros az őszi szezonba kiírt további bajnoki mérkőzései jelentős részét vasárnap játssza majd. Így lesz a mostani fordulóban is, amikor az öt szombati meccs után a címvédő a hét utolsó napján fogadja a Diósgyőrt.

ÚJPEST FC–BP. HONVÉD FC
(Szombat, Illovszky Stadion, 19.30)
Mind a két csapat az első öt között végzett a legutóbbi mindkét idényben, s most mindkettő rosszul kezdte az évet, a lila-fehérek a hetedik, a kispestiek a tizenegyedik helyen állnak. Talán ezért is erősített mindkét csapat az utóbbi napokban, az Újpest két korábbi válogatottal, Szakály Péterrel és Feczesin Róberttel, a Honvéd pedig az albán Naser Alijivel. Nebojsa Vignjevics együttese az első négy fordulóban kétszer játszott eddig angyalföldi albérletében, a Puskás Akadémiától kikapott, a Pakssal döntetlent játszott. A Honvéd mind a négy eddigi mérkőzését elveszítette, ezek közül kettőt, Diósgyőrben és Pakson, vendégként. 
 
MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–PAKSI FC
(Szombat, Mezőkövesd, 19.30)
A Mezőkövesd álomrajtot vett, élvonalbeli története legjobb idénykezdetét produkálva még százszázalékos. Hazai pályán a Ferencváros elleni, áprilisi hazai vereség óta minden meccsét megnyerte, ráadásul kapott gól nélkül. Minden helyszínt figyelembe véve a legutóbbi nyolc bajnoki találkozójából hetet megnyert. Ugyanakkor a Paks veszélyes ellenfél, már kétszer is győzött Mezőkövesden, s a márciusit (Mezőkövesd–Paks 2-0) leszámítva a két csapat minden eddigi élvonalbeli csatájában szerzett gólt. A zöld-fehérek nem kezdték jól az OTP Bank Liga 2019–2020-as idényét, négy mérkőzésen négy pontot szereztek, vendégként 2018 márciusában győztek legutóbb olyan csapat ellen, amelyik most is az élvonalban szerepel. Éppen Mezőkövesden!
 
MOL FEHÉRVÁR FC–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Szombat, Székesfehérvár, 19.30)
A Vidi 2014 nyara óta nem rajtolt olyan jól a bajnokságban, mint idén, eddig minden mérkőzését megnyerte, hazai pályán 180 perc alatt kilenc gólt szerzett, könnyű kiszámolni: átlagosan húsz percenként gólt szerzett. Tizenhárom bajnoki góljából kilencet két olyan csatár szerzett, akik nem tartoztak tavasszal az alaptizenegybe: Futács Márkó és Armin Hodžić. A Kisvárda ellen élvonalbeli történetében százszázalékos, Felcsúton 4-0-ra, Székesfehérváron 2-1-re nyert ellene. A második NB I-es szezonjukat töltő kisvárdaiak kilenc pontot gyűjtöttek az első négy fordulóban, hazai pályán hibátlanok még, Debrecenben simán kikaptak, ellenben a Honvéd ellen, Budapesten, magabiztosan győztek. 
 
ZALAEGERSZEGI TE–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Szombat, Zalaegerszeg, 19.30)
Az újonc nagy nap előtt áll: hét év után ismét élvonalbeli labdarúgó-mérkőzést rendeznek a városban. A Zete a legutóbbi fordulóban nagyszerű győzelmet aratott Kaposváron, megszerezve első pontjait a 2019–2020-as idényben. A Ferencváros elleni mecvsét elhalasztották, a további kettőt, szoros csatában bár, de elveszítette. A Puskás Akadémiának fura a mérlege: a mezőny két legnagyobb múltú, legtöbb bajnoki címmel dicsekedhető csapatát, a Ferencvárost (otthon) és az Újpestet (idegenben) legyőzte, a másik két mérkőzését, a MOL Fehérvár és a Mezőkövesd ellen elveszítette. Másképpen: a két százszázalékostól kikapott, a másik két meccsét megnyerte. 
 
DEBRECENI VSC–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI
(Szombat, Debrecen, 19.30)
A három mérkőzés után még hibátlan mérleggel álló Loki az egyik újoncot már legyőzte a Nagyerdőben, most fogadja a másikat. Pályaválasztóként a legutóbbi kilenc bajnoki meccséből nyolcat megnyert, csupán a Kisvárdától szenvedett (tavasszal) vereséget. A Rákóczi még pont nélkül áll, a legtöbb gólt kapta a mezőnyben. Harmadszor játszik idegenben, a MOL Fehérvártól 4-2-re, a Ferencvárostól 1-0-ra kapott ki. Úgy hozta a sorsolás, hogy az első három idegenbeli mérkőzését a 2018–2019-es idény első három helyezettje ellen játszotta-játssza. 
 
FERENCVÁROSI TORNA CLUB–DIÓSGYŐRI VTK
(Vasárnap, Ferencváros, 18.00)
Várhatóan népes közönség előtt zárja a fordulót a Ferencváros és a Diósgyőr, a legmagasabb hazai átlagnézőszámmal dicsekedhető két csapat a Groupama Arénában. A zöls-fehérek csupán két bajnoki mérkőzést játszottak le eddig az idényben, a Kaposvárt 1-0-ra megverték, a Puskása Akadémiától 4-1-re kikaptak, mindkétszer szinte a második csapatukkal játszva. Hazai pályán a legutóbbi tizenkét bajnoki mérkőzésüket kivétel nélkül megnyerték, 2017. április 15. óta veretlenek. A Diósgyőr az első fordulóban győzött, de azóta háromszor kikapott. Idegenben február 9. óta mindössze két pontot szerzett.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS