NB I-esek diadala a FÖRCH Női Magyar Kupában

2020. február. 29., 20:33   |    

NB I-esek diadala a FÖRCH Női Magyar Kupában

A Ferencváros és az MTK is 8 gólt lőtt NB II-es riválisának a FÖRCH Női Magyar Kupa negyedik fordulójában. A Haladás-Viktória a Kelent győzte le 7-3-ra, míg az Astra tizenegyesekkel ment tovább az ETO-val szemben.

Az U17-es válogatott kapitányának góljával kezdte a Soroksár elleni találkozót az MTK, Pápai Emőke a 2. percben talált be a FÖRCH Női Magyar Kupában. A másodosztályú ellenféllel szemben Nagy Ágnes (3. - büntetőből, 11., 35.) mesterhármast szerzett. A félidő Turányi Lilla (38.) találatával zárul. A második játékrész ismét gyors Pápai-góllal (47.) indult, majd Csányi Diána (70.) és Nagy Lilla (87.) is eredményes volt – így nyert az NB I-ben is jól szereplő MTK 8–0-ra.

 

A bajnokságban a kék-fehérekkel pontazonossággal álló, őket jobb gólkülönbséggel megelőző FTC-Telekom szintén 8–0-ra győzött a második vonalban szereplő Csepel ellen. Kocsán Petra (18., 43.), Fenyvesi Evelin (33., 36.) és Sini Laaksonen (75., 76.) két-két gólt jegyzett. Továbbá Szabó Viktória (30.) és Pusztai Sára (44.) is hozzájárult a nagy különbségű sikerhez.

A Kelen SC is búcsúzott a sorozattól, méghozzá hazai pályán a Haladás-Viktória ellen. A szünetben már 5–0 volt a vendégek előnye Tálosi Szabina (6., 44.), Rácz Zsófia (29., 34. – mindkettő büntetőből) és Heike Manhart (36.) révén. A második félidő elején aztán Trampler Kinga (49.) szépített, amire Szakonyi Emese (56.) gyorsan válaszolt. Trampler Kinga (60.) ismét és Telek-Sümegi Éva (83.) is bevette a szombathelyiek kapuját, de a vendégek győzelme nem forgott veszélyben, akiket dr. Tatai Krisztina (81.) öngólja is hozzásegített a 7–3-as győzelemhez.

Tizenegyessekkel dőlt el az ETO FC Győr és az Astra párharca. Előbb a győri Tillinger Dóra volt eredményes (48.), majd Krascsenics Petra (56.) egyenlített. A tizenegyespárbaj az Astra győzelmét hozta.

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS