NB I: Fehérváron a kiesés elől menekülő Paks

2019. december. 06., 10:16   |    

NB I: Fehérváron a kiesés elől menekülő Paks
Fotó: molfehervarfc.hu

A Ferencváros és a Puskás Akadémia rangadójával zárul majd vasárnap az OTP Bank Liga 15. fordulója. A szombati játéknapon öt mérkőzést rendeznek, köztük a borsodi derbit és a két újonc csatáját.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–DIÓSGYŐRI VTK
(Szombat, Mezőkövesd, 14.30)

A sárga-kékek a harmadik helyen állnak a bajnokságban, szeptember 28. óta nem kaptak ki, de érdekes, hogy tétmérkőzésen csak pályaválasztóként szenvedtek vereséget eddig az idényben. Mindazonáltal a legutóbbi két hazai bajnokijukat, a DVSC és a Rákóczi ellen megnyerték. A hét közben, ha nem is könnyen, de legyűrték NB II-es ellenfelüket a Magyar Kupában. Ellentétben a Diósgyőrrel, amely egy nappal a Mezőkövesd az ETO elleni hosszabbításos győzelme előtt kikapott a Hungária úton az MTK-tól. A megyeszékhely első számú csapatának nem sikerült jól az elmúlt hét, vereséget szenvedett a bajnokságban a MOL Fehérvártól, majd kiesett a kupából. A legutóbbi három idegenbeli bajnokijából ellenben kettőt megnyert.

DEBRECENI VASUTAS SC–BUDAPEST HONVÉD
(Szombat, Debrecen, 17.00)

A kispestiek három hellyel és négy ponttal állnak jobban, mint a Loki, noha a legutóbbi fordulóban megszakadt Kisvárdán a hosszú veretlenségi sorozatuk. Pedig előtte sorozatban négy bajnoki találkozót nyertek meg vendégként. A DVSC még egyszer sem játszott döntetlent a mostani bajnoki idényben, pályaválasztóként a legutóbbi öt mérkőzéséből hármat elveszített, a legutóbbit, a Ferencváros ellenit 6–1-re. Herczeg András együttese március 16. óta minden hazai bajnoki találkozóján kapott gólt. A kispestiek legutóbb még a bajnoki címnyerés tavaszán, Marco Rossival tudtak nyerni Debrecenben, annak már két és fél éve.

ÚJPEST FC–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Szombat, Angyalföld, 17.00)

A lila-fehérek a hatodik, a piros-fehérek a hetedik helyen állnak, egyaránt húsz ponttal. Mindkettő megnyerte a maga mérkőzését a legutóbbi fordulóban. Ám fontos, hogy az Újpest vendégként, a Kisvárda pályaválasztóként, fordított helyszínen már nem ilyen jók a mérlegek. Nebojsa Vignjevics együttese hét mérkőzést játszott eddig pályaválasztóként az idényből, de ezekből csak egyet, a DVSC ellenit nyerte meg. Négyszer (!) kikapott. A Kisvárda ugyancsak hétszer játszott vendégként, kétszer nyert, csak Kaposváron nem kapott gólt. Az előző idényben az Újpest mindhárom találkozóját megnyerte a párharcban, augusztusban ellenben ritka idegenbeli vereségei egyikét szenvedte el Kisvárdán. A 2018–2019-es idényben a lilák mindkét budapesti meccset 1–0-ra nyerték.

MOL FEHÉRVÁR FC–PAKSI FC
(Szombat, Székesfehérvár, 17.00)

A Vidinek meglepően rossz a hazai mérlege az elmúlt időszakban, a legutóbbi négy, az új stadionban vívott bajnokijából hármat elveszített. Ugyanakkor a Paks ellen kitűnő eredményeket produkált az elmúlt időszakban pályaválasztóként, a 2018 júliusi, a nemzetközi kupaszereplés kellős közepén játszott meccset leszámítva évek óta csak nyer. Joan Carrillo, a csapat régi-új edzője ezzel a találkozóval debütál az új stadionban. A Paks hetek óta nyeretlen a bajnokságban, október 5. óta hat mérkőzésen mindössze egy pontot szerzett. Alakulhatnak úgy a forduló eredményei, hogy kiesőhelyre csúszik.

ZALAEGERSZEGI TE FC–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC
(Szombat, Zalaegerszeg, 17.00)

A két újonc az utolsó helyeket foglalja el a tabellán, kettejük idénybeli első, kaposvári találkozóján, augusztusban a ZTE nyert. A Rákóczi szeptember 28. óta nem szerzett pontot a bajnokságban, vendégként mindössze három pontot gyűjtött eddig, amikor nyert Debrecenben. A legutóbbi hat idegenbeli találkozójából a debrecenin kívül csak Pakson szerzett gólt. A ZTE a legutóbbi két bajnoki meccsét elveszítette, pályaválasztóként hét mérkőzésen hat pontot gyűjtött eddig.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Vasárnap, Ferencváros, 15.45)

A két csapat első egymás elleni mérkőzése meglepő eredményt hozott, a hazaiak a Pancho Arénában 4–1-re nyertek. Ugyanakkor a Puskás Akadémia vendégként mindössze egyszer, 2017 júliusában tudott pontot szerezni a Ferencváros ellen. A Fradi hazai mérlege kiváló, tavaly október 6. óta csupán egyszer, öt hete a Mezőkövesd ellen nem nyert a csapat (1–1). Ugyanakkor a mostani szezonban még nem akadt pályaválasztóként egygólosnál fölényesebb győzelme, szoros csatákat nyert meg. A Puskás Akadémia március vége óta mindössze egy bajnoki mérkőzést veszített vendégként, mégpedig Mezőkövesden. A további kilenc találkozójából ötöt megnyert, négy döntetlenül végződött. A legutóbbi kettőn, Kisvárdán és Székesfehérváron nyert.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS