NB I: Lanzafame góllal Honvéd győzelem a DVKT ellen

2019. november. 09., 21:59   |    

NB I: Lanzafame góllal Honvéd győzelem a DVKT ellen

Pontot lopott a ZTE a Mezőkövesdtől, Felcsúton győzött az Újpest az OTP Bank Liga 12. fordulójában.

OTP Bank Liga, 12. forduló:
Kaposvári Rákóczi–MOL Fehérvár FC 0–2 (0–1)
Kaposvár, v.: Iványi
gólszerzők: Milanov (3., 11-esből), Futács (53.)
kiállítva: Pogacsics (22.)
sárga lap: Vachtler (11.), Fodor (50.), illetve Milanov (26.), Musliu (51.), Futács (73.)

Kaposvári Rákóczi: Pogacsics – Nagy J. (Jakimiv, 68.), Nagy T., Szabó A., Fodor – Szakály A., Vachtler – Balázs (Slakta, 24.), Beliczky, Csiki (Nagy R., 79.) – Ádám
MOL Fehérvár FC: Kovácsik – Nego, Rus, Musliu, Stopira – Nikolov, Elek (Hadzic, 56.), Pátkai – Milanov, Futács (Zsóri, 89.), Petrjak (Pantic, 81.)
    
Sokkal rosszabbul nem kezdődhetett volna az összecsapás a hazaiak számára, ugyanis már a harmadik percben hátrányba kerültek, bő negyedórával később pedig a kapus Pogacsics kiállítása miatt létszámban is megfogyatkoztak.

A gól- és emberelőnyben lévő fehérváriaknak így nem kellett megszakadniuk az esős időjárásban, a második félidő elején Futács labdaszerzése után növelték kétgólosra a különbséget. A tíz emberrel futballozó Kaposvár ugyan becsülettel küzdött, de nem volt esélye a pontszerzésre.

Paksi FC–Kisvárda Master Good 1–1 (0–0)
Paks, v.: Erdős
gólszerzők: Szabó (91.), illetve Lucas (88.)
piros lap: Papp (86.)
sárga lap: Papp (23., 86.), Gévay (33.), Simon (54.), Könyves (75.), illetve Bumba (21.)

Paks: Rácz – Poór (Osváth, 72.), Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Papp K., Simon Á. (Windecker, 59.), Balogh B. – Könyves (Kulcsár, 82.), Hahn – Böde
Kisvárda: Felipe – Melnyik, Kravcsenko, Rubus, Protic – Lucas, Bumba (Hej, 93.) – Hugo Seco (Kovácsréti, 83.), Cukalasz, Grozav – Gosztonyi (Sassa, 67.)

A szakadó esőben mindkét csapat a biztonságot tartotta szem előtt, kockázatot egyik sem vállalt a csúszós talajon, így nagy helyzet a szünetig nem alakult ki.

A fordulást követően nagy lendülettel kezdett a házigazda, előbb Könyves közeli kísérletét hárította Felipe, majd Papp találta el a felsőlécet 22 méterről, később Hahn lövését védte a vendégek hálóőre. A Kisvárdánál Bumba kapu mellé ment fejese jelentett ígéretes lehetőséget, a hajrához közeledve pedig ismét a kezdeményezőbb paksiak veszélyeztettek: Könyves hibázott ziccert, ráadásul bele is sérült, ahogy ütközött Felipével.

A végjátékban Pappot kiállította a játékvezető, Rácz pedig védte Protic szabadrúgását, az ezt követő szögletből viszont az őrizetlenül hagyott Lucas betalált. A ráadás perceiben azonban emberhátrányban egyenlített a Paks a balhátvéd Szabó révén, így mindkét együttes egy ponttal gazdagodott.

Puskás Akadémia FC–Újpest FC 1–3 (1–2)
Pancho Aréna, v.: Bogár
gólszerzők: Henty (34.), illetve Onovo (31.), Feczesin (45., 81.)
sárga lap: Meissner (14.), Nagy Zs. (90.), illetve Burekovic (76.)

PAFC: Hegedüs L. – Szolnoki, Meissner (Tamás N., 67.), Hadzsiev, Nagy Zs. – van Nieff, Varga J. (Radics, 9.) – Sós (Gyurcsó, 53.), Knezevic, Henty – Vanecek
Újpest: Banai – Pauljevic, Heris, Risztevszki, Burekovic – Nwobodo, Sankovic, Onovo, Zsótér (Szakály P., 88.), Simon K. (Balázs B., 91.) – Feczesin (Koszta M., 92.)

Az Újpest kezdte lendületesebben a találkozót és Vincent Onovo révén megszerezte a vezetést. A Puskás Akadémia sok hibával játszott, Ezekiel Henty mégis egyenlíteni tudott néhány perccel később. A szünetre fővárosi vezetés mellett vonulhattak a csapatok, mert Obinna Nwobodo beadását Feczesin Róbert fejelte a hazai kapuba.

A fordulást követően nagyobb sebességre kapcsolt a felcsúti gárda, beszorította az Újpestet a kapuja elé, ám gólt nem tudott szerezni. Amikor a vendégek kiszabadultak a szorításból, veszélyes ellentámadásokat vezettek, egy ilyen végén Nwobodo "rúgatott" újabb gólt Feczesinnel, s ez el is döntötte a három pont sorsát.

ZTE FC–Mezőkövesd Zsóry FC 1–1 (0–1)
Zalaegerszeg, v.: Kassai
gólszerzők: Bobál G. (60.), illetve Zivzivadze (40.)
piros lap: Farkas D. (81.)
sárga lap: Babati (43.), Lesjak (44.), Bolla (83.), illetve Farkas D. (18., 81.), Silye (32.), Katanec (47.), Berecz (91.)

ZTE FC: Demjén – Kocsis G., Lesjak, Bolla (Holodjuk, 89.), Bobál D. – Mitrovic, Bedi – Babati (Ikoba, 54.), Stieber, Radó (Grumic, 88.) – Bobál G.
Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos – Farkas D., Pillár, Katanec, Silye – Berecz, Karnickij – Pekár (Vajda, 72.), Cseri (Sajbán, 88.), Nagy D. (Vadnai, 87.) – Zivzivadze

Kiegyenlített első félidőt láthatott a közönség, mindkét együttes zártan és szervezetten védekezett, így igen kevés lehetőség adódott, valamelyest az idény meglepetéscsapata, a második Mezőkövesd birtokolta többet a labdát. Az első nagy helyzetig 36 percet kellett várni, de Babati célt tévesztett, azaz a kapusoknak továbbra sem volt dolguk, a kihagyott hazai helyzet pedig megbosszulta magát, mert a túloldalon Zivzivadze nem hibázott, így a borsodiak vonulhattak előnnyel a szünetre.

A folytatásban szinte azonnal egyenlíthetett volna az újonc ZTE, azonban Babati 11-esét kivédte Szappanos. A kihagyott büntető ellenére lendületben maradtak a kék-fehérek, sorra vezették az akciókat, a vendégek védelme ugyan egy ideig szokás szerint állta a sarat, aztán negyedóra elteltével góllá érett a hazaiak nyomása. Az egyenlítést követően kiegyenlítetté vált a mérkőzés, mindkét fél győzelemre törően futballozott, azonban újabb gól már nem született a jó napot kifogó kapusoknak és a helyenként önfeláldozó védőknek köszönhetően. A hazaiak jártak közelebb a győzelemhez, de a hajrában Radó büntetőjét is kivédte Szappanos.

Budapest Honvéd FC–DVTK 1–0 (1–0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, v.: Pintér
gólszerző: Lanzafame (29.)
sárga lap: Nagy G. (92.), Lanzafame (95.), illetve Karan (41.), Brkovic (80.), Ivanovski (92.)
piros lap: Ivanovski (92.)

Budapest Honvéd: Tujvel – Batik, Kamber, Lovric – Uzoma, Gazdag (Ben-Hatira, 87.), Vadócz (Kesztyűs, 74.), Nagy G., Aliji – Lanzafame, Moutari (Banó-Szabó, 80.)
DVTK: Danilovic – Polgár, Brkovic, Karan, Tamás M. – Márkvárt, Iszlai – Sesztakov (Bacsa, 71.), Rui Pedro (Szabó B., 66.), Prosser – Hasani (Ivanovszki, 57.)

Az esőtől felázott talajon gyors és küzdelmes játék alakult ki, amelyben a Honvéd kerekedett felül: a hazaiak a befejezésekig, a vendégek viszont csak az ellenfél tizenhatosáig jutottak el. A kispestiek Lanzafame révén a 29. percben szereztek vezetést, az olasz támadó védelmi megingást követően helyezett a kapuba.

A szünet után maradt a lüktető tempó, amelyben a diósgyőriek egyre több kockázatot vállaltak fel az egyenlítés érdekében. A védelmük viszont így kinyílt, a kontrázó Honvédnak több lehetősége adódott, hogy a második góllal lezárja a találkozót, ez azonban elmaradt, így parázs lett a hajrá, amelyben újabb gól már nem született.

A ráadás perceiben három piros lapot is felmutatott a játékvezető, előbb a diósgyőriek egyik cserejátékosának, Ivanovskinak. Egy perc sem telt el, amikor Pintér Csaba játékvezető egyszerre küldte fel a lelátóra a két edzőt, Giuseppe Sanninót, valamint Feczkó Tamást.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS