NB I: MTK-Paks és Újpest-Honvéd párharc az idei utolsó fordulóban

2020. december. 18., 09:18   |    

NB I: MTK-Paks és Újpest-Honvéd párharc az idei utolsó fordulóban

Az utolsó teljes 2020-as fordulót játsszák az OTP Bank Ligában a hétvégén. A péntektől vasárnapig tartó programban a listavezető Ferencváros a Budafokkal játszik.

MOL FEHÉRVÁR FC–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Péntek, MOL Aréna Sóstó, 20.00)

November 7. óta a MOL Fehérvár – egyetlen kivétellel – csak otthon játssza bajnoki mérkőzéseit, a sor ezúttal a Kisvárda ellen folytatódik. Márton Gábor együttese legutóbb döntetlent játszott a Puskás Akadémiával, de az előző három hazai meccsét megnyerte. A kisvárdaiak sorozatban a negyedik döntetlenjüknél tartanak, ezekből az első három mérkőzés nem hozott gólt, legutóbbi 1–1-re végeztek az Újpesttel. Székesfehérváron eddig háromszor találkozott a két csapat, mindannyiszor győzött a Vidi.

MTK BUDAPEST–PAKSI FC
(Szombat, Hidegkuti Nándor Stadion, 14.45)

Mind a két csapat veszített az előző fordulóban. Az MTK, amelynek továbbra is sok a betege és sérültje, egy ponttal és egy hellyel megelőzi a paksiakat a tabellán. A legutóbbi négy fordulóban négy pontot szerzett. A Paks az elmúlt időszakban az eredményességet tekintve visszaesett az edzőváltást követő hetekhez képest, a legutóbbi öt fordulóban négy pontot gyűjtött. A Paks az első körben kiütötte az MTK-t, sőt 2016 áprilisa óta nem született kék-fehér-győzelem ebben a párban.

DIÓSGYŐRI VTK–ZALAEGERSZEGI TE
(Szombat, Diósgyőr, 17.00)

A DVTK nagyon rossz passzban van, a legutóbbi öt mérkőzésén pont nélkül maradt. Már az edzőváltás óta is veszített kétszer. Ugyanakkor az utóbbi időben sokat játszott vendégként, november 6. óta csupán egyszer volt pályaválasztó, mégpedig a Ferencváros ellen (1–3). A ZTE javított pozícióján azzal, hogy a legutóbbi két hazai meccsét megnyerte, de a legutóbbi négy idegenbeli meccséből hármat elveszített. Nyert ellenben Felcsúton, a Pancho Arénában.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–BUDAFOKI MTE
(Szombat, Groupama Aréna, 19.30)

A listavezető kiváló hazai mérleggel rendelkezik, 2017. április 15. óta nem veszített bajnoki mérkőzést a Groupama Arénában, február 5. óta minden hazai bajnoki meccsét megnyerte, a legutóbbi 14 hazai találkozóján mindössze két gólt kapott. A Budafok teljesítménye visszaesett az elmúlt hetekben, október 25. óta nyeretlen az OTP Bank Ligában. Idegenben a legutóbbi három meccsén egy pontot szerzett. A két csapat budafoki mérkőzését januárra halasztották, így most találkoznak majd először az idényben.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY–PUSKÁS AKADÉMIA
(Vasárnap, Mezőkövesd, 14.30)

Pintér Attilával javultak a mezőkövesdiek eredményei, a legutóbbi öt összecsapásukból hármat megnyertek. Pályaválasztóként a legutóbbi két mérkőzését megnyerte. A Puskás Akadémia a legutóbbi öt fordulóban veretlen maradt, kedden Székesfehérváron is szerzett egy pontot. Idegenben a Honvéd, az Újpest és a Fehérvár ellen, a legutóbbi három mérkőzésén, hét pontot gyűjtött. A két csapat egymás elleni mérkőzésén 2018 decembere óta egyszer sem tudott bármelyik fél is két gólt szerezni.

ÚJPEST FC–BUDAPEST HONVÉD
(Vasárnap, Szusza Ferenc Stadion, 17.00)

Az Újpest kieső helyen áll, a Bp. Honvéd csak egy hellyel előtte, nyilván mindkettő szeretné elkerülni, hogy az utolsó két hely egyikén teleljen. A legutóbbi öt-öt mérkőzést tekintve a lila-fehérek nyeretlenek, a piros-feketék egyszer nyertek, mégpedig a sereghajtó Diósgyőrt kiütve, szerdán. A két csapat mindkét eddigi 2020-as mérkőzését az Újpest nyerte meg, de a lila-fehérek az eddigi hat hazai mérkőzésükből csupán egyen, a Mezőkövesd ellenin szereztek három pontot.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS