NB I: Nagy a tét a MOL Fehérvár számára; vannak még kiadó helyek a dobogón is

2023. május. 19., 17:18   |    

NB I: Nagy a tét a MOL Fehérvár számára; vannak még kiadó helyek a dobogón is

A szokásoktól eltérően, már pénteken két mérkőzést játszva teljesíti az OTP Bank mezőnye a 32. fordulót. Nyitott kérdés még, melyik csapat végez a második és a harmadik helyen, illetve melyik csapat esik ki tizenegyedik helyezettként.

PAKSI FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Péntek, Paks, 18.15.)

A Paksnak van még halvány esélye a második helyre, de ahhoz mind a két mérkőzését meg kellene nyernie, úgy, hogy a KTE már nem szerez pontot. Ugyanakkor a harmadik helyet illetően a saját kezében van a sorsa. A zöld-fehérek 48 ponttal állnak, pontegyenlőségben, de a több győzelem miatt előnyben a DVSC-vel szemben. A Puskás Akadémia 47 pontos, amiből az következik, hogy amennyiben a Paks megnyeri ezt a találkozót, Hornyák Zsolt együttese biztosan nem végez dobogós helyen. A Paks a legutóbbi fordulóban 6–1-re kikapott Mezőkövesden, de a hazai mérlege kitűnő: a legutóbbi öt mérkőzésén 13 pontot gyűjtött. Igaz, éppen a legutóbbin, a rivális DVSC ellenin játszott döntetlent.  

KISVÁRDA MASTER GOOD–VASAS FC
(Péntek, Kisvárda, 20.20)

Egy héttel ezelőtt mindkét csapat „sorsa” eldőlt. A Kisvárda az Újpest elleni győzelemmel bennmaradt, a 6. helyen áll, előre már nem léphet. Az idény során ez az utolsó hazai mérkőzése, október 8. óta csak az Újpestet verte meg pályaválasztóként. A piros-kékek kiestek az élvonalból, bár a legutóbbi három találkozójukon veretlenek maradtak. Arra sincsen már esélyük, hogy a tizenkettedik helyről előbbre lépjenek.

MOL FEHÉRVÁR–ZALAEGERSZEGI TE
(Szombat, Székesfehérvár, 14.10)

A székesfehérváriak kieső helyen állnak, kétpontos hátrányban a Honvéddal szemben. Az utolsó fordulóban majd a Vasashoz látogatnak. A legutóbbi hét fordulóban nyeretlenek maradtak, pályaválasztóként sem tudtak győzni a két hónappal ezelőtti, a Bp. Honvéd elleni 2–0 óta. A legutóbbi három hazai meccsükön összesen két pontot szereztek. A ZTE még veretlen azóta, hogy Boér Gábor visszavette a csapatot, legutóbb idegenben 1–1-re játszott a Vasas pályáján. A hetedik helyen áll.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–DEBRECENI VASUTAS SC
(Szombat, Groupama Aréna, 17.45)

A Ferencváros már bajnokként fogadja a DVSC-t, rossz sorozata után a legutóbbi két hazai meccsét egyaránt 3–0-ra nyerte meg. A DVSC 48 pontos, negyedik az azonos pontszámmal álló Paks mögött. Vendégként jó a mérlege, sőt, nagyon jó, 2023-ban még nem kapott ki, a legutóbbi négy idegenbeli találkozóján egyetlen gólt sem kapott. Az utolsó fordulóban majd az Újpestet fogadja.

BUDAPEST HONVÉD–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Vasárnap, Bozsik Aréna, 14.10)

A Honvéd még a veszélyeztetett csapatok közé tartozik, s kicsit még a Mezőkövesd is, amely azonban nagyon sokat nyert a múlt heti, a Paks elleni 6–1-gyel. A kispestieknek 33, a kövesdieknek 36 pontja van, ebben a fordulóban csak egy hatgólos győzelemmel hozhatná be a hátrányát a fővárosi csapat. Az utolsó fordulóban a Honvéd a Puskás Akadémia vendége lesz, a Mezőkövesd a Ferencvárost fogadja.

ÚJPEST FC–KECSKEMÉTI TE
(Vasárnap, Szusza Ferenc Stadion, 17.30)

Az Újpest már biztosan bennmarad, függetlenül attól, hogy a legutóbbi fordulóban kikapott Kisvárdán. A hazai mérlege jó volt április közepéig, azóta kikapott a Ferencvárostól és döntetlent játszott a Vasassal. A KTE számára egyetlen pont a bajnoki ezüstérmet jelenti, az újonc az utolsó fordulóban majd a Kisvárdát fogadja.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Pontot vesztett a Vasas, lőtávolban az ETO
Bajnokságok / Kupák
Bebiztosíthatja a feljutását a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi és debreceni győzelem a szombati játéknapon

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS