NB I: Ötgólos meccsen győzött az Újpest, elmozdult a kiesőhelyről a Honvéd

2020. december. 23., 20:43   |    

NB I: Ötgólos meccsen győzött az Újpest, elmozdult a kiesőhelyről a Honvéd

Az Újpest FC úgy győzte le 3-2-re a vendég Zalaegerszeget az OTP Bank Liga 11. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen, hogy háromszor jutott egygólos előnyhöz, a vendégek pedig csak kétszer tudtak egyenlíteni. A Budapest Honvéd 2-1-re nyert az újonc Budafoki MTE otthonában a 10. fordulójából elhalasztott találkozón.

OTP Bank Liga, a 11. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Újpest FC–Zalaegerszegi TE 3–2 (1–1)
Szusza Ferenc Stadion, zárt kapuk mögött, v.: Solymosi
gólszerzők: Csongvai (35.), Tallo (62., 65.), illetve Könyves (41.), Favorov (64.)
sárga lap: Tallo (45.), Perosevic (81.), Csongvai (85.), Gigic (90.)

Újpest: Banai – Pauljevic, Kutrumpisz, Kastrati, Antonov – Csongvai, Mitrovic – Simon, Beridze (Bacsa, 75., Ristevski, 86.), Perosevic – Tallo (Gigic, 89.)
ZTE: Demjén – Lesjak, Szépe, Bobál D. – Szánthó, Favorov, Sankovic (Vass P., 86.), Bedi, Gergényi (Tajti, 63.) – Könyves (Koszta, 75.), Zimonyi (Babati, 63.)

Ez a találkozó volt Farkas Balázs, játékvezető-asszisztens utolsó mérkőzése, aki 227 meccs után, 45 évesen vonul vissza. Befejezte pályafutását a futsalban is, ahol legutóbb Finnországban vezetett találkozót.  

A kezdés után tíz percig az Újpest kezdeményezett, de a vendégek rendezték soraikat, és kiegyenlített mezőnyjátékkal folytatódott a találkozó, amely során a kapuk nem forogtak veszélyben. A játékosok mindkét oldalon inkább a védekezésre összpontosítottak, a támadásokra kevés energiájuk maradt. A 35. percben váratlanul, egy szöglet után Csongvai fejesével szerzett vezetést a házigazda, majd a 41. percben egy visszatámadás után a Banait megzavaró Könyves 17 méteres lövésével a vendégek is eredményesek tudtak lenni.

Zalai lehetőségekkel kezdődött a második félidő, amelynek közepén három perc alatt három gól született: Tallo kétszer is fejjel vette be a vendégek kapuját, miként közte Favorov is a hazait. Az utolsó húsz percben beszorult saját térfelére az Újpest – csupán néhány, igaz veszélyes kontrát vezetett –, de hiába támadott a ZTE, játékosai sokszor kapkodtak, pontatlanok voltak, így harmadszorra már nem tudott egyenlíteni a vendégcsapat. A 89. percben Favorov kapás lövését bravúrral védte Banai.

Az Újpest az ötödik győzelmét aratta a bajnoki szezonban, nyolcadik hazai fellépésén a harmadikat. A legutóbbi tizenegy, ZTE elleni összecsapásából a hetediket nyerte meg a lila-fehér gárda, három döntetlen és egy vereség mellett.

OTP Bank Liga, a 10. fordulóból elhalasztott mérkőzés:
Budafoki MTE–Budapest Honvéd 1–2 (1–1)
Budafok, zárt kapuk mögött, v.: Karakó
gólszerzők: Skribek (1.), illetve Gazdag (45+2., tizenegyesből), Balogh N. (69.)
sárga lap: M. Nikolic (34.), illetve Baráth (57.), Lovric (61.), Tamás K. (93.)

Budafok: Póser – Huszti A., Romic, M. Nikolic (Vaszicsku, a szünetben), Medgyes – Micsinai (Filkor, 56.), Oláh B. – Skribek, Kulcsár K. (Lőrinczy, 83.), Ihrig-Farkas (Szabó M., 56.) – Kovács D. (Mervó, 78.)
Honvéd: Tujvel – Lovric, Baráth, Batik – Balogh N., Zsótér (Aliji, 92.), Hidi, Szendrei, Tamás K. – Gazdag (Bocskay, 88.), Traoré (Kamber, 73.)

Mindössze 35 másodperc telt el a mérkőzésből, amikor Kulcsár Kornél passzát követően Skribek Alen a hátráló védők között, 14 méterről a hálóba lőtt, így a házigazdák megszerezték a vezetést. Ezt követően nehezen lendült játékba a Honvéd, de utána már kiegyenlített volt a mérkőzés. Bár kapura lövéssel csak a kispestiek próbálkoztak, nem jártak sikerrel, egészen az első félidő hosszabbításáig. Akkor Ivan Lovric a tizenhatoson belül a földre került Marko Nikolic szorításában, a megítélt büntetőt pedig Gazdag Dániel váltotta gólra, ezzel egyenlítettek a vendégek.

A második félidő elején változatos volt a játék, majd inkább a Budafok kezdeményezett, egy gyors ellenakció végén mégis a Honvéd jutott vezetéshez, miután Traoré passzából Balogh Norbert volt eredményes. A hátralévő időben rendületlenül próbálkoztak az egyenlítéssel a hazaiak, de számottevő gólhelyzetet nem tudtak kidolgozni.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS