NB I: Ismét győzött az Újpest, rossz sorozatban a Mezőkövesd

2020. június. 09., 19:39   |    

NB I: Ismét győzött az Újpest, rossz sorozatban a Mezőkövesd

Ismét nem tudott nyerni a Mezőkövesd, 1-1-et játszott a kupadöntős a Kisvárdával az OTP Bank Liga 28. fordulójában. Kétgólos különbséggel győzte le az Újpest a DVSC-t. A Fehérvár csak egy pontot szerzett a Honvéd vendégeként.

OTP Bank Liga, 28. forduló:
Kisvárda Master Good–Mezőkövesd Zsóry FC 1–1 (1–1)
Kisvárda, v.: Bogár
gólszerzők: Viana (22.), illetve Nagy D. (45+3.)
piros lap: Kovácsréti (85.)
sárga lap: Melnyik (73.), Kovácsréti (80., 85.), Lucas (94.), illetve Jurina (10.), Meszhi (44.)

Kisvárda Master Good: Dombó – Melnyik, Ene, Rubus, Protic – Lucas, Karaszjuk – Viana, Cukalasz (Jelena, 87.), Bumba (Kovácsréti, 17.) – Gosztonyi (Sassa, 38.)
Mezőkövesd Zsóry FC: Riabenko – Farkas D., Neszterov (Eperjesi, a szünetben), Karnickij, Silye - Pekár (Cseri, 78.), Nagy D., Meszhi (Besirovic, 54.), Vajda S. – Takács T. (Dragóner, 78.), Jurina (Zivzivadze, 74.)

Jó iramban kezdődött a találkozó, amely eleinte kiegyenlített küzdelmet hozott, de csak a hazai kapusnak kellett nagyot védenie Nagy Dániel lövésénél. A Kisvárda viszont kihasználta első lehetőségét, így a félidő derekán "felavatta" a vendégek NB I-ben most debütáló ukrán hálóőrét. A Kisvárda felbátorodott a vezetéstől, de nem sikerült növelnie az előnyét, a borsodiak pedig a szünet előtt egy gyors ellentámadásból váratlanul egyenlítettek. A bekapott gólnál is jobban megnehezítette a hazai vezetőedző, Bódog Tamás dolgát, hogy két játékosát, Bumbát és Gosztonyit le kellett cserélnie sérülés miatt, ráadásul utóbbi Achilles-ín-szakadást szenvedett.

A folytatás ismét egyenlő erők küzdelmét hozta, így egyik csapat sem tudott komoly lehetőséget kidolgozni. A kötelező egészségügyi ivószünet után valamelyest megélénkült a játék, a Kisvárda pedig közel járt a gólhoz, de Lucas távoli lövése a keresztlécen csattant. A hajrában is a Kovácsréti kiállítása miatt emberhátrányban futballozó Kisvárda dönthette volna el az összecsapást, de a kövesdiek kapusa két szép védéssel mentett pontot csapatának – igaz, az utolsó pillanatban Dombónak is hárítania kellett.

Újpest FC–Debreceni VSC 3–1 (1–0)
Szusza Ferenc Stadion, v.: Berke
gólszerzők: Ristevski (9.), Simon (48., 62.), illetve Heris (59. - öngól)
sárga lap: Perosevic (81.), illetve Habovda (76.), Tőzsér (94.)

Újpest: Banai – Pauljevic, Heris, Ristevski, Burekovic – Simon (Bacsa, 78.), Nwobodo, Szakály P. (Onovo, 66.), Perosevic (Rácz, 86.) – Zsótér (Balázs B., 66.), Novothny
Debrecen: Nagy S. – Bényei (Habovda, 64.), Kinyik, Pávkovics, Ferenczi – Tőzsér – Bódi, Csősz (Kusnyír, 29.), Szécsi (Adeniji, a szünetben), Varga K. (Trujics, 79.) – Garba

Bátran kezdett az Újpest, ennek eredményeként a 9. percben Ristevski szöglet utáni góljával vezetéshez jutott. A jó iramú folytatásban a csapatok nyílt, de szervezett játékot vállaltak fel, és nagy helyzeteket ugyan nem dolgoztak ki a felek, de mindkét oldalon sokszor jutottak el a kapukhoz.

A második félidő elején Simon nagyszerű lövésével növelte előnyét a házigazda, amely ezt követően átadta a kezdeményezést és a területet a vendégeknek. A kapura továbbra is veszélytelen DVSC öngóllal szépített, de mielőtt lendületbe jöhetett volna, Simon csukafejessel visszaállította a kétgólos különbséget. A folytatás sok hibát hozott, az eredmény pedig már nem változott.

Budapest Honvéd FC–MOL Fehérvár FC 1–1 (0–1)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, v.: Csonka
gólszerzők: Ugrai (63.), illetve Nikolics (4.)
sárga lap: Lovric (19.), Ugrai (30.), illetve Pátkai (37.)

Honvéd: Tujvel – Batik, Kamber, Lovric – Mezghrani, Szendrei (Moutari, 84.), Hidi, Gazdag (Nagy G., 84.), Aliji (Uzoma, a szünetben) – Ugrai (Cipf, 90.), Lanzafame (Kesztyűs, 65.)
Fehérvár: Kovácsik – Hangya, Juhász R., Musliu (Vinícius, 73.), Stopira – Pátkai (Hodzic, 65.), Elek – Bamgboye Funsho (Futács, 80.), Kovács I. (Houri, 65.), Petrjak – Nikolics

Nikolics góljával a 4. percben vezetést szerzett a Fehérvár, amely a folytatásban a stabilitásra és a kontrákra helyezte a hangsúlyt. Az első félidő jó iramot hozott, a mezőnyben mindkét fél részéről sok hibával, így a kapusoknak nem akadt védenivalója. A kezdeményezőbb Honvéd a kaput csak egy alkalommal veszélyeztette, miközben a vendégek a 17. percben büntetőből növelhették volna az előnyüket. Nikolics próbálkozását, majd Pátkai ismétlését azonban hárította Tujvel.

A szünet után lendületesebb, de helyzetig akkor sem jutó kispestieknek közel húsz perc után jött össze az egyenlítés Ugrai révén. A sok hiba miatt a vendégek játéka sokáig súlytalannak bizonyult, a felvonás közepén viszont átvették az irányítást, és helyzeteik is adódtak. A cseréknek köszönhetően tempós hajrában Houri vezérletével gyorsabb és pontosabb lett ugyan a Fehérvár, de így sem sikerült három pontot szereznie.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS